Followers

31 December 2009

//// good bye 2009 /////

salam kepada semua...


malam ni malam last untuk tahun 2009..
aku sure entry terbaru setiap blogger yang ada mesti pasal berakhirnya 2009 @ azam tahun baru korang...
aku pun nak story jugak tau kita share jelah..buat pedoman bersama...1st kita ceta pasal countdown malam ni..korang countdown kat ner???kat rumah or pegi lepah dataran..aku kat rumah jek..masa bujang dulu selalulah pegi lepak dataran..masa hangat bercinta tapi skang spend masa kat rumah jek..silap2 sebelum midnite aku dah tidur...hihihihi.....
pape pun aku nasihatkan korang countdown jek jangan sesekali terlibat dengan perkara2 negatif pada malam yang begitu bermakna ni...yelah bermulanya tahun baru kan..bukan lama lagi pun..beberapa jam lagi jek....


/// HEPI NEW YEAR 2010 FOR ALL OF U ///





28 December 2009

??????????

tau tak kenapa tajuk harini hanyalh tanda soal???? @ question mark.....sebab tak tau nak story apa and nak letak tajuk apa....skang aku kat cc ngan DHIA AZEEM...saja check and nak updated pape yang patut...harini cuti..tapi takde plan pape pun...just baby sit anak2 je...


tengoklah sok kalu ada story best..slaloo kehabisan idea sebab lebih sronok baca entry kawan2 yang gila2...

24 December 2009

GRAVATAR @ AVATAR

///// avatar /////



dah tengok ke movie ni???ada member kata best..tapi tak berpeluang lagi nak tengok..
akhir2 nanti jawabnya beli dvd jela....




best ke ???? boleh la kot...jom pakat2 pegi tengok movie..:D
tapikan apa bezanya AVATAR and GRAVATAR haaaaa.........hihihihih

22 December 2009

cuti....cuti....cuti....

rasa macam okay jugak akhir2 tahun ni dimana orang lain sibuk apply cuti tuk bawak family pegi cuti2 malaysia aku pulak secara automatik dapat jugak rest sehari setiap minggu untuk 3 minggu berturut2..cuba bayangkan tak best ke tu????

minggu lepas hari jumaat cuti AWAL MUHARRAM......so keje dalam 4 hari je...

minggu ni cuti lagi hari jumaat untuk KRISMAS pulaks...

minggu depan pun cuti lagi tau tak...hari jumaat jugak iaitu cuti... NEW YEAR......

entry ni untuk orang2 opis yang macam aku la..yang cepat sangat kehabisan cuti...cuti aku ada sehari lagi tau..aku bring forward ke taun depan..nampaklah baik sket kan....takkan aku nak abiskan sumernya taun ni...aku tinggal satu hari tuk taun depan....

and da next year dapat lah aku 21 hari cuti...hahahahahah ( gelak cam orang jahat..)

jadinya manfaatkan cuti korang sebaik mungkin yok...pagi lawat umah mak mentua ke..kemas umah yang dah 5 taun tak berkemas tu ke...bawak anak bini pegi jalan2 pun okay jugak...janji spend masa dengan berhemah ye...masa pun kena berhemah tau tak???? hihihihih....till we meet again... ;D

/////// KeKasihKU Is SetAN ///////



cerita ni aku tengok kat ASTRO RIA....korang ada tengok tak???? kekasihku is setan...ceta yang very lite..macam romantic comedy gitu..tapi cukup membuat hati aku tersentuh...

pelakonnya kamal adli and intan ladyana..aku ceta sket ye untuk korang yang miss ceta ni...kamal adli ni sebagai iskandar @ is setan ..orang panggil dia camtu sebab dia suka sakat junior and malam jumaat jadik hantu tuk kacau orang..intan ladyana pulak sebagai ros @ junior baru masuk and ada leukimia..so she's wearing tongkat gitu...

pas jenuh buli si ros ni terjadiklah scene2 jatuh cinta yang begitu touching skali...
dah lama aku tak tengok romantic comedy camni..macam real2..
( korang mungkin ingat cam biasa2 jek tai aku cukup terhibur sangat ngan story ni...)

bila dah macam terpikat rupa2 nya si iskandar ni pun ada leukimia jugak and he's dying...part ni aku cam dah sedih sket la..at last diorang dikahwinkan sebab itu permintaan terakhir diorang sebelum pergi...and yang very mengusik jiwa diorang pergi meninggalkan dunia bersama2 di dalam tidur..kira diorang ni cinta hingga ke akhir hayat..inilah baru dinamakan cinta sejati..bertemu dan bercinta dan kebetulan @ ditakdirkan mempunyai penyakit yang sama...dan akhirnya bersama ke akhir hayat.....

kalau aku tengok sorang rasanya dah menitis air mata..tapi depan family kenalah control sket...hihihihih:D
apapun tahniah untuk para pelakon....



iskandar.......




kamal adli......




ros @ intan ladyana




scene iskandar mintak maaf pada ros..

aku rasa nanti2 mesti ada ulangan lagi ni......

21 December 2009

<< DiA DaTaNg LaGi >>

tau tak sapa yang datang lagi???haa..mesti semua tertanya2 kan..hari isnin lah..kadang2 okay jek tapi hari ni..dari pagi tadi nak bangun pun macam pikir 16 kali..pastu..pegi keje pun dengan muka yang macam nak tak nak...
( tapi gaji nak..hahahah..tu yang susah tu )..
dressing pun hari ini selekeh jek..ngan tudung kemek2..
buat2 keje sket..trus mengodek blog2 peberet..salah satu yang quite interesting ialah blog ini INTAN..dia cerita tentang overall..mengenai sume benda..takderlah pasal diri dia jek..memang best..buat aku tersenyum sendiri..kepada intan...good luck for future undertaking...

p/s..tak tau nak ceta per sangat sebab tak abis belajar and tak cukup kelengkapan..yang boleh hanyalah membebel cenggini..adios..:D

16 December 2009

///// CoMmEnT CoNtEsT //////

Ini adalah percubaan untuk meningkatkan tahap pemahaman aku dalam arena blogging ni...Ada sorang blogger ni namanya mohd ridzuan...dia ni aku kira agak terror dalam bidang ni..sebab blog dia pun very interesting and mudah difahami..banyak ceta menarik dalam blog dia..banyak jugak info mengenai pelbagai benda...antaranya dia ada buat satu contest..aku ceta aper yang aku paham okay..(  untuk wan..kalu akak silap tolong betulkan  )

1st korang masuk sini hari-hari and then just komen..agak senang bukan??? korang boleh komen panjang berjela @ pendek ( sekurangnya 10 patah perkataan ) tak kisah...siapa yang komen paling banyak akan dikira sebagai THE WINNER..

2nd korang linkback kan blog ridzuan ni kat blog korang..itu aku pun blur-blur tapi pada sesaper yang dah expert aku kira tau kot maksudnya..

very easy kan...ada lagi BONUS pulak kepada sesapa yang subscribe blog ridzuan ni..and then add pulak mybloglog juga menggunakan gravatar dalam komen korang...

so kawan -kawan tunggu apa lagi mari join contest yang senang ni..aku pun join jugak tapi aku lebih kepada nak advance kan diri aku dalam bidang blogging ni..kalu tak menang pun takpe..kalu menang kira dah upgrade sket diri aku..hihihihi....

nak tau lebih lanjut sila klik sini kawan-kawan...

sampai jumpa lagi...:D

11 December 2009

<< aku & dirimu >>



aku suka sangat lagu ni..satu di antara beribu lagu yang aku suka..
lirik nya puitis sangat..( bagi aku laa..)
simple untuk mengambarkan perasaan cinta yang mendalam..
dari tajuk pun dah boleh agak...AKU & DIRIMU....

///// MINGGU INI /////

dah agak lama tak menaip di sini..kali ni nak story pe ye...minggu ni aku mc 2 hari..hari rabu bawak anak pegi checkup..hari selasa ada exam PTK..( satu paper lagi tak lulus )the rest of the week busy buat keje yang pending 2 hari tu...minggu ni kawan pejabat buat majlis khatan anaknya..kat RPT tapisan air..

aku pula tak dapat nak pegi pasal ada kenduri kawen sepupu kat Lenggong..
kepada kak bee..so..sorryyy ye..

nak ceta benda lain pun agak blurrr harini..so until my hand meet keyboard again..:D

05 December 2009

>>>>> my precious <<<<<



baju dua beradik ni adalah hadiah daripada best friend aku..1st time dia datang tengok anak2 aku..siap dapat duit raya lagi haikal and hasya...masa ni raya dan kawan aku pulak tengah sarat..



aksi-aksi yang aku tak suruh tapi diorang buat..bila aku suh posing wat tak tahu je...



si adik memang gemar rosakkan gambar...letih aku kalau nak ambik gambar dia..
macam mana nak pegi tangkap kat studio..
simpan jelah harapan aku tuk 3 atau 4 taun akan datang lagi...
lupa bagitau kawan aku nama LINDA aka SYAWAL ARNISA..itu nick dia masa kami kat sekolah dulu..masa tu kami gila tulis novel...dia dah bersalin tapi anaknya ada komplikasi dan kembali ke Rahmatullah...nama baby dia DAYANA HAYLIN..
Allah lagi sayangkan dayana...semoga kawan aku tabah sangat..aku pun rasa terkilan tak dapat tengok baby dia...

>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<

04 December 2009

///// jamuan raya //////



ini ceta lama..tapi baru malam ni aku berjaya pergi cc so aku ceta jelah ye...
ini jamuan hari raya peringkat ibu pejabat aku tapi kitaorang sambut kat
BUKIT KAYU HITAM...markas batalion 2 pga..kami pegi satu bas aku and the gang...



kak yanti dengan kak bee...tarikh sejarah 15 oktober 2009...
kira-kira dah nak habis raya gitu..hari khamis aku ingat lagi...



kak ct and kak sue....diorang ni sume cute mute tapi semua dah berpunya okay...




tengah kusyuk telek makanan apa yang patut kitaorang makan..heheheh



kak ct pulak agak susah hati nak makan sebab badan tak berapa sihat...sian dia...



ini pulak pegawai daripada batalion 3 pga..Tuan Nik...suara dia amat sedap okay....
best tengok dia karaoke..aku tak amik banyak gambar..
dalam bus takde gambar pasal takut aksi2 tak mengizinkan masuk skali..hikhik...

kepada semua yang terlibat tengkiu very much..gambar disponsor oleh
kak bee punya video cam...:D


03 December 2009

///////// Kegilaan Bercinta Zaman Remaja ////////

Itulah topik yang dibincangkan kat radio harini..quite interesting..tergelak2 aku mendengarnya sambil drive on da way nak pegi keje...macam2 cara orang bercinta  rupanya...korang bercinta macamana..
yang aku dengar tadi ada sorang aweks ni bercinta ngan polis..1st time jumpa masa wat roadblock..( aku rasa mesti dia kena tahan pastu rayu2 suh lepaskan..tapi aku tak pasti bila diorang tukar number phone..)dan terjadilah bibit2 cinta..sampai katanya setiap kali BFnya buat roadblock mesti kasi tau dia..and then dia pulak trus je pegi makan pastu lalu kat tempat roadblock just untuk senyum kat boy dia...

Gila jugak bagi aku...tapi kalau time2 bercinta ni memang akan terjadinya perkara2 untuk menunjukkan kasih sayang yang orang rasa ' BIAR BETUL'manakala untuk yang bercinta tu pulak rasa lautan renang sanggup ku harungi..hihihi..kenangan bercinta memanglah indah belaka..kan korang?????

Satu kes lagi bergayut kat telefon dari malam bawak ke subuh...samapi kerusi yang dia duduk masa asyik bergayut tu patah dikerjakannya...:D ini kes tak sedar la ni...masa berlalu tak sedar..apa nak jadi pun tak sedar...tup..tup..kerusi patah..kelakar betul ....

satu lagi bila bercinta ni mesti akan keluar ayat macam ni kan...

/////// TIDUR TAK LENA,MAKAN TAK KENYANG & MANDI TAK BASAH //////

korang macam mana pulak pengalaman bercintanya????? mesti ada yang lagi menarik kan...walau apa pun batas tetap dijaga..and agak2 dah angau tahap gaban punya korang kawin jela kan sonang...hahahahaha...

till we meet again...:D

01 December 2009

/////// FaCeBook //////

macam mana nak mulakan????
cetanya satu hari hati ini teringin nak mengetahui apakah sebenarnya FACEBOOK ( http://facebook.com.my ) yang selalu benar orang ceta and bila dengar iklan radio pun asik-asik promote facebook...aku pun bukak websitenya and sign up..abis tu banyak la permintaan untuk added aku sebagai kawan and permintaan aku untuk added diorang sebagai kawan aku jugak...rupa-rupanya memang bagus facebook ni..salah satu medium agar kita boleh jumpa balik kendkawan lama...kira-kira macam reunion di layar lara gitu...hihihi...tapi serius aku dapat update daripada kawan2 aku..dapatlah tau serba serbi mengenai mereka yang sudah mengakhiri zaman bujang..ada yang dah beranak pinak lagi...seronok btoi rasanya...dapt info lengkap dalam satu klik sahaja....:D

oleh itu aku sarankan pada kawan-kawan or sesapa sahaja yang belum ada FB ni silalah sign up....memang kekadang ada keburukan dalam internet ni...tapi sekali sekala kita ambil kebaikannya..kita bukan nak buat tak baik pun cuma nak connect ngan kawan2 lama balik...bila ada FB ni jangan kan kawan masa sekolah kawan masa korang kecik2 pun boleh jumpa....

setakat ni aku amat gumbira dapat tukar2 info with my friends....

cubalah...

30 November 2009

MoNdAy BLueSSss......

hari ini start kerja setelah 3 hari bercuti raya haji ( aidiladha )..itu bagi sesapa yang tidak menyambung cuti..bagi sapa yang still cuti..selamat menghabiskan cuti..kerja okay..ada yang urgent kita segerakan jika tidak kita buat ikut giliran..hari ini jugak aku baca blog peberet aku..http://c33ram00n.blogspot.com....dan juga my old friend yang baru sahaja mengupdated blog beliau..http://initrahartini.blogspot.com...kepada TiNi..sila update lebih ya..rindu bangat...
petang nothing special except kerja rutin yang melibatkan payslip and tunggu waktu balik...hahaha...hari2 datang kerja asyik kira bila nak balik..camaner nak naik pangkat cepat...bolehlah tu..ingat je bila nak balik bukan balik pun....
sok sek-sok sek dengan fEyZa sket....
dah lama tak letak gambar kat blog ni yelah dah kekurangan masa nak singgah ke cc...tunggulah sehingga ada kesempatan...minggu lepas pun sibuk dengan raya...korban nya lagi...pergi berhari raya lagi...teman ZiLa pergi shopping lagi...lengkap lah semua...
till tomorrow.....

kita stop sini....:D

26 November 2009

>> KASIH,SAYANG DAN CINTA <<

apa pendapat korang tentang kasih, sayang and cinta??? apa pengertian kasih..aku rasa kasih ni lebih melibatkan kepada emosi dalaman..perasaan kasihan yang dicampur dengan sedikit simpati mungkin juga ada sayang tapi dalam keadaan yang kita masih boleh kawal..seperti kasih kan kawan-kawan..
sayang pulak macam mana??? sayang ni pada aku macam sayangkan anak,hubby, mak abah, adik beradik..tapi kawan-kawan pun aku sayang jugak..( tertakluk kepada yang rapat dengan kita la )...sebenarnya bila kita rapat dengan seseorang tu..rapat sehingga boleh share something dengan dia example masalah kita..memang akan ada perasaan macam tu...
cinta pula lebih melibatkan hubungan 2 hati..cinta ni hanya kepada seseorang...bukan semua orang kita boleh cinta tapi ramai orang kita boleh kasih dan sayang...cinta ni adalah satu perasaan indah..yang boleh mengubat duka lara..yang boleh buatkan kita tersenyum...yang membuatkan hari-hari cepat berlalu....dan yang lain-lain yang indah belaka la....

so..apa kata hati anda??? kasih,sayang atau cinta...ikhlas tau...:D

>> SeLaMaT HaRi RayA KoRbaN <<

pagi ni naik pajabat atas tengok diorang tengah belajar wat jahitan manik baru..cukup ringkas tapi quite interesting..nampak meriah..macam mana pun aku tak boleh nak update gambar..next time la..aku pun dah belajar secara lisan cuma praktikal nya belum..nantilah bila aku dah jahit manik camtu kat baju aku akan aku publishkan disini ye..untuk kenang-kenangan yang terindah...hahah....

bersempena esok hari raya aidiladha @ korban, aku pun nak ucapkan selamat hari raya korban pada semua..hayatilah makna korban yang terbesar dalam hidup korang..tak kiralah pengorbanan korang besar atau kecik..sementelah itu bos aku pun kasi balik awal sikit harini..pukul 2 boleh balik tapi still ada yang kena tunggu incase ada hal-hal kecemasan...
( itupun lunch hour kena kerja okay..klu tak pukul 2 kena naik opis dulu..)

aku tak prepare apa apa pun lagi..tengoklah petang karang ke..and tak tau lah balik sitiawan ke tidak...mungkin raya di taman meru je kot...

semoga hari raya kali ini mendapat berkat untuk kita semua...Amin...

24 November 2009

>>perJUMpaan<<

petang ni lebih kurang jam 2.30 tadi ada meeting @ perjumpaan EO and staff..membincangkan hal2 pejabat yang boleh ditambah dan dibaiki..salah satunya ialah mengenai KEDATANGAN @ ATTENDANCE..hehehe bicara tentang bab ni aku pun salah sorang yang datang lambat..tapi bukanlah sampai lambat sangat maybe dalam 3,4 minit jek..hahah ( lambat still lambat ye )..okaylah kita akan sama2 perbaiki mana yang patut..bersempena lagi nak new year kan mesti kena ada matlamat dan harapan baru..cewah...puitis sungguh aku petang2 cenggini..ni nak tunggu waktu balik dah ni ye...cu 2morrow....


adios...:D

20 November 2009

.....TataPan Cinta.....



pernah ke dengar lagu ni??? okaylah...so sweet...
sila lah hayatinya...

<<>>

pagi ni datang keje cam biasa cuma mood tak berapa okay...aku pun tak tahu kenapa..mungkin tuggu masa dot..dot...dot... kot.pakai baju pun biasa2 je harini...macam tak berapa best la hati ini tapi aku da siap makan roti canai sekeping ( disponsor oleh kak bee ) dan kek coklat (disponsor oleh kak ila )..orang kata kalau mood kita tak berapa okay coklat ada satu kuasa yang boleh ok kan balik mood kita...tapi da dekat 10 minit aku makan still tiada perubahan..kalau dekat opis ni aku cuma boleh cerita benda2 yang tak memerlukan gambar...kalau aku pegi cc baru aku boleh upload gambar..bila lah aku nak beli laptop...

okaylah..sewajarnya di pagi hari Jumaat selaku penghulu hari ini banyak2 lah berselawat dan bertafakur...amin....

19 November 2009

PROGRAM JEJARI BISTARI...



tengok gambar manik2 kat atas tu..very colourful kan???iniila adalah entry masa aku pegi PROGRAM JEJARI BISTARI minggu lepas...



sume manik ada 7 kaler...ini adalh di antaranya..aku try nak close up sket tapi guna kamera anset dah tu lampu pun romantik sangat...



okaylah dapat belajar macam ni yang penting pasni klu terdesak boleh la jahit kat baju sendiri and anak...yang kat atas ni nama jahitannya ialah beriring jalan...hikhik..cikgu yang ajar tu bagi nama...



ini gambar dekat...



ini pulak Bunga Sakura...cantik tak????




ini susah sket...nama aku dah terlupa tapi ada perkataan tocang aku rasa...


bolehlah boleh......:D
terima kasih banyak2 pada kak Fatimah Sham and kak Latipah ( briged utara PGA )

18 November 2009

BukU LaGi




Ini buku kedua yang aku pinjam daripada kak mizaidura..penulisnya Aisya Sofea..aku dah biasa baca karya tulisan dia ni..hebat...puitis..




baru setengah je yang aku baca...nantilah pelan2 kita story ye..after all ini kan diari aku..so tak payah kelam kabut okay...


sejuk dan dingin....

semenjak dua menjak ni hari-hari hujan turun..kadang2 nak pegi keje pun malas tapi kena gigihkan jugak..dah itu sumber rezekinya..hari ini aku kemas meja and laci aku..sebab dah tak berupdated sangat..aku rasa sket lagi kalau aku dengar bunyik anak kucing mungkin datangnya dari laci aku..hehehe..oleh sebab tak nak perkara macam tu berlaku kena gigih la hari ini...da siap kemas cantik2 aku terpaksa la ceta sket kat sini..ini kan personal diari aku..nanti bila dah lama baca balik kan dah jadi sejarah..jangan memain aku pun banyak sejarah..hikhik...

okaylah..nanti sambung lagi...

16 November 2009

>> sebelum pulang <<

ini adalah entry sebelum pulang pada hari ini..skang dah 4 lebih..dah buat keje and updated sket2..keje means keje pejabat okay..jangan ingat saya slaloo amik kesempatan pulak..tapi kadang2 memang ye cuma cara saya buat keje bila keje kita buat btoi2 bila kita release like blogging or what kita pun buat jugak...tapi must remember untuk release je dari tension wat keje yang penuh dengan cabaran tuh..hakhak..

bila lah agaknya blog ni nak mendapat sambutan..skang tengah pikir something untuk wat blog ni lain sket tapi tak abis pikir lagi plus ngan tak brapa mahir dalam arena blogging ni..lau pape pun haruslah dipuji semangat saya yang berkobar2 ni ye...

peace to all...:D

<< makna cinta dari namamu >>

H - SETIA KEPADA YANG SATU
A - SEORANG YANG GILA-GILA
M - MEMBUAT PACARAN LEBIH MENARIK
D - KEKASIH YANG TERBAIK PERNAH DIMILIKI SESIAPA OLEH PUN
 - MANIS DAN ROMANTIS
A - SEORANG YANG GILA-GILA
N - PEMBERI CIUMAN YANG BAGUS JUGA
A - SEORANG YANG GILA-GILA

hahahaha.....amacam ada yang berani cabar???aku rasa banyak yang tertera kat atas tu memang suits dengan aku..bukanlah bermaksud untuk memuji diri tapi aku memang camtu..dari dulu masa kawan ngan hubby pun aku jenis caring...

13 November 2009

dah tahu....

Tahu tak apa masalah sebenar aku..aku baru terpikir..masalahnya..

1. aku takda fan..( bukan kipas ) tapi takda sapa pun nak baca entry yang aku merepek2 ni apatah lagi yang nak follow..kesian aku...huhuhuhu....
2. aku takda laptop yang menyebabkan aku lambat dan teramat lah susah nak mengupdated..nak pegi cc kena tengok time sesuai maklumlah aku ni ada 2 anak..takleh nak berlagak bujeng...hakhakhak...
3.aku amat tak reti nak letak tajuk untuk setiap entry aku jadi nya kalu satu hari nanti ada sesapa terbaca yang entry and jalan ceta yang agak pening harap maklum.....
4. ada ke lagi sebab keempat....ha...aku teringin nak jadik macam bllog2 lain tu..tapi takda sapa nak bagi tunjuk ajar..aku penah minta dari seseorang tapi dia mungkin  terlalu bz untuk aku yang sapa2  ntah ni..macam mana tak sedih...sobsob....

itu je dulu..sibuk nak lap air mata ni... :(

> entry hari ini <

salam kepada semua...hari ni aku amatlah bosan..tapi reason dia aku pun tak pasti kenapa dan mengapa...line kat pej amat2 lah slow..aku selalu rasa macam ni pun..mungkin ada masalah2 yang menggangu fikiran tapi aku macam tak nak pikir laupun sebenarnya aku dah terlalu pikir tanpa aku sedari..ish..rumit tak idup aku???boleh lah boleh.....hari ni aku balik sitiawan...kampung halaman hubby..lama woo tak balik..since raya hari tu jek...2 hari kat sana ditambah dengan musim hujan memanjang ni..tak gi memana kot...just lepak and rehat bersama family tercinta... : D

07 November 2009

< hobi aku >



ini lah kerja aku bila free sket or mood romantik datang berkunjung...aku suka baca especially novel cinta..komik pun ader..penah dengar HAJIMIE KINDAICHI...aku kumpul buku tu buat koleksi tau...
novel ni aku pinjam daripada kak MIZAIDURA...baru baca sket..ada dua buku tapi aku wat entry asing2 kay supaya banyak sket entry aku...hahahaha...





penulis ni aku tak biasa sangat tapi buku ni kak mizai yang choose kan..okay kot..mungkin antara peberet dia...nama penulis MAYA IRIS...






sekali skala baca novel cinta kan boleh refresh perasaan cinta kita sendiri tau..klu tak percaya try lah...kita akan jadi more romantik pada pasangan..secara tak langsung boleh dapat tips2 berguna jugak tau..so keep up membaca ye...

05 November 2009

< breakfast >



                    ini adalah entry hari ahad yang lalu..mungkin dah agak lama tapi tahu je lar kesukaran aku mencari internet menyebabkan aku lambat updated ni..mana tau klu blog aku dah pemes nanti banyak dapat duit poket bolehla aku beli laptop siri kan tak???


ini nasi goreng ayam..zila yang order...





berselera jek dia makan..dia tak tahu aku snap gambar sebab dia dah warning 
jangan gatal amik gambar...
aku cuma nak abadikan kenangan dalam blog ni..
sok2 bila cucucicit tengok ada jugak sejarahnya kan??/
banyak btoi kan aku kan?????hiks...






ini mee bandung..aku ngan mak makan..tapi takde gambar sebab dah beria makan baru teringatkan gambar...kira nak cakap di pagi ahad tu kami memang lapar gila lah...






ini pulak air2 yang diminum..ORANGE JUICE,NESCAFE O AIS and LAICI.....





ini anakanda beta lah...cik SOFIYA HASYA...











ini pulak putera beta...SYAKIR HAIKAL....


tempat : belakang billion shoping centre silibin...

03 November 2009

pErCAYa @ tIDAk



                      actually aku just nak try upload guna komputer pejabat ni..skali mau la pulaksss...
hehehe...tengkiu komputer....
ini gambar 2 orang permata hatiku....tengok muka hasya..punyalah payah nak suh dia posing..abangnya okay jek...




ini tengah dok kalut nak suh dia posing...bila snap je gambar jadi cenggini...
ada sekeping gambar lagik..tapi nak upload tak boleh mungkin line dah bz kot..
takpelah kita try jap lagi kay...

semalam dan hari ini....

hai semua...harini kena try bubuh entry lagi..bukan kata semalam2 tak bubuh cumer bila dah sent da sampai2...tension jugak..tapi apa nak buek..kena banyak kan bersabar..separuh daripada iman..hiks...
nak cerita apa ye...ntahla harini macam kabur2 sket..since smalam bz wat keje yang nak kena kejar updated..da siap 70%..tinggal sket2 lagi tuk adjust pastu boleh submit..aku membebel punyalah banyak klu tak leh masuk kang wat ponat ajo...cukuplah tuh..jap lagi kita sambung ngan 1 resepi baru...ini kira takder gambar pasal kat opis..klu pegi cc baru boleh upload...

28 October 2009

agak boring...

malam ni suppose to be happy sebab skang ni aku dok melepak kat CC...try to buek apo yang patut ngan segala web2 yang ado nih...tapi agak kesunyian and boring..tak tau ngapo...tau ker???
ntah memang tak tau pun....tengok la kut besok leh tau yok......


hari ujan nih....nak kata sejuk sangat pun tidak...


            ini gambar kat opis...tapi chubby btoi kan????

27 October 2009

gila yang menjadi-jadi....


                                       ini Hasya masa baru berusia sehari dua...




                                     ini pulak dah sebulan dua.....



                                     ada beza tak wajah2 si kecik ni..bagi aku ada jugak...





                            geram aku tengok matanya...





                         layankan saja...

Sungguh ayu




ini adik aku yang bongsu..nama Hamzila..boleh panggil Zila..
yang penting masih single jugak...
macam agen pencari jodoh plak aku..keje promote orang bujang...
tak kire la sebab skang ni aku tengah gila upload gambar..
hahahhahahaha.....suke...suke....

POSING MAUT!!!!




Siapakah gadis ini???
uniform tu kenal tak???ada macam uniform Watsons je tu..
haaaaaa, mengulat la ni ek???bagitau bos dia...





Inilah kawan saya di pejabat.duduk kat depan saya..dia ni kerani rekod..
Soalan cepumas....siapakah namanya???
inila CIK NORHAFIZAH...panggil saja FiZa...
ini gambar raya tahun ni..
untuk pengetahuan semua sekian alam................................
Fiza masih single okay....





                           ini posing maut kat Cameron highlands...




hehehe...ada nampak kelainan tak??aku rasa dalam gambar ni fza nampak chubby sket..
btoi tak??


nanti2 aku akan ceta banyak lagi pasal member sorang ni sebab aku dah rajin ke cc untuk updated and upload...sian aku terpaksa bersusah payah ke cc demi blog tersayang...


NOTE: apepun aku tetap gumbira....

26 October 2009

heroin pulaksss..


Inilah permata hati kedua aku..namanya Nur Sofiya Hasya..gambar ni masa dia baru2 lahir dulu..


 inilah dia cik hasya kita.ini gambar terkininya..yang berusia 1 tahun lebih..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...