Followers

30 December 2015

RABU DATANG LAGI....



As Salam semua...
rabu datang lagi...
dah pertengahan minggu dah...
lagi sehari je berakhirnya tahun 2015...
dah prepare azam tahun baru ke...
banyak yang nak di azam kan tahun baru ni...
semoga termakbul dan dipermudahkan segala hajat...
azam paling kuat ialah cuba BF sara selama mungkin...
di samping tu nak jugak sara belajar minum dalam botol since ibunya ni kan bekerja...
berharap susu sentiasa banyak dan cukup untuk mengeyangkan sara... :D

azam lain kita cerita next entry okay...

22 December 2015

aL KiSAh FirSt Day KEje



assalamualaikum...

Semalam first day keje terasa penat sesangat...
dekat office memang tak banyak sangat kerja...
pukul 10 pagi kejar balik jap tengok & bagi susu dekat si kecik...
sebab masa call dekat nak pukul 10 tu dengar dok nangis je...kesian pulak...
mesti kes tak nak minum susu botol tu...
rehat tengahari waktu lunch hour kejar balik lagi...bagi susu...
petang habis je waktu office terus pecut balik...
mula-mula kemain gelak ketawa nampak ibunya...macam 3 tahun tak jumpa...
dah lama-lama..start nangis & jebik manjang..
sambil minum susu..berenti jap dok renung muka ibu....
alahai anak...kesiannya ibu tengok...
tapi keje is keje..sumber rezeki kita ni....
ibu harap NUR SARA HAIFA nak minum susu botol lepas ni...
sebab nanti start bukak sekolah mau jadi sotong ibu berkejar sana sini...
start balik keje tu pegang dia.. tak boleh buat apa...sampailah tido betoi pukul 1 pagi...barulah si ibu buat apa yang patut & tido...
tak larat sudah..

Mode : masih dalam proses nak sesuaikan diri dengan keadaan baru ( ibu beranak 4) :D

susu botol = susu badan masuk dalam botol



21 December 2015

HAPPY MONDAY



Assalamualaikum...




~ pinjam gambar en gugel ~

Tengah mencari mood untuk naik kan semangat bekerja...
Dok teringat anak kecik kat umah... 
nak ke minum susu botol...
maklumlah dah lama bercuti... 
baru hari ni start keje balik... 
21/12/2015 kena letak kat sini sebab nanti mesti lupa...
boleh buat kenangan...
Apapun keje is keje.... 
dah lama cuti kot.. 
tak mo malas-malas hokey...
Happy Monday & 
Happy working untuk rakan-rakan blogger...

30 October 2015

bila si gadis dah pandai selfie






Lama tak updated gambar anak dara ni yang terkini...dah pandai selfie sekarang...boleh dikatakan ratu selfie...dia ni main henfon lagi terror daripada kakaknya sofiya...nila syakira husna...gambar selfie masa pegi klinik cucuk adik sebulan...oh ye...husna dah jadi kakak...

DETIK 27/09/2015




As salam...

Buat pertama kali saya nak share pengalaman bersalin anak ke 4 ni...mungkin kali ni lebih berpengalaman..mungkin tak..kenapa saya ckp mcm tu nnt saya share...post ni diharapkan dapat membantu sesiapa saja yg nak deliver baby dan untuk anak2 saya...inilah sejarah ibu...


Hari sabtu 26/09/2015 tu saya dah start rasa sakit perut@contraction tu dari pg lg...tapi x kerap..jarak sangat cuma instinct saya dah agak tak hari ni..esok mesti bersalin..walaupundah rasa sakit sikit..kerja harian tetap berjalan..siap bawa kete pegi kedai lg...pegi mkn ngn anak2...kemas umah...



Dah malam contraction agak kuat start dari jam 10 malam...setiap 20 minit sekali saya dpt rasa sakitnya...berdasarkan pengalaman dulu saya tak nak admit ward lama2...so saya berhasrat bila kuat betul.sakit baru nak pegi hospital...siap tanya suami jarak n masa yg diperlukan bila sakit dah kuat...



Malam tu tak boleh tido...melayan contraction...saya kerapkan mandi n it helps a lot...rasa tenang n kurang sakit...lagi satu tarik n hembus nafas panjang...pun akan buat rasa relieve sikit...



Start 5 pagi setiap 10 minit sakit datang n saya tau dah..inilah masanya si kecik saya nak tengok dunia yg indah ini...nak tgk ibu n ayahnya ni...saya rasa sgt exited tapi sangat takut...tak tau kenapa rasa takut tu macam kuat sgt...mungkin sebab dah lama x bersalin@jarak 4 tahun tu buatkan saya lupa dah kesakitan n cara2nya...



Lepas je azan subuh saya gerak suami n kata nak pegi hospital...its time...sakit sangat kuat...saya dok baca apa yg patut sepanjang sakit tu n cuba bernafas n bertenang...supaya tak rasa takut sangat...sampai je hospital bila doc check bukaan dah 3cm...actually saya rasa kecewa sikit bila dpt tau bukaan 3cm je sbb sy mengharapkan bukaan tu dah byk n dah bole deliver..maksudnya saya nak kejadian ni berlalu dengan cepat tapi yg ditulis untuk.saya bukanlah begitu...saya kena admit ward dulu sehingga bukaan 5cm baru boleh masuk labour room...nnt saya sambung lg...si kexik dah calling untuk menyusu ...

29 October 2015

last meal before delivery




Salam hari rabu uolls...lama tak hapdet...hasrat@niat slalu ada tapi keadaan tak berapa mengizinkan..malam ni mengagahkan diri hapdet blog guna henpon dgn keypad yg kecik2 ni...sapa kenal makanan kat atas tu...hihi...nila makanan terakhir yg saya makan sebelum melahirkan anak ke empat saya pada 27/09/2015 @1810 yg lepas...masih dalam pantang lagi hokey...saja nak jadikan kenangan kat sini...mana tau anak2 boleh baca sejarah ibu yg tidak seberapanya ini....walau begitu sedap hokey makanan hospital... ;-)


22 April 2015

happy wednesday



hari rabu ni pertengahan hari bagi seminggu bekerja...
hari rabu pun macam favourite day saya la..hehehe
baru lepas breakfast...nasi lemak n nescafe o ais...
korang semua dah breakfast kerr...
slamat bekerja pada yang bekerja n housewife....

17 April 2015

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015


SINGGAH BLOG INTANBERLIAN..
SAJA NAK TENGOK UPDATE ZARINA TU...
RUPANYA BLOG DIA TENGAH BUAT 
MEGA GIVEAWAY YE... :D...

SO DI KESEMPATAN YANG ADA NI KITA JOIN LA SAMA....

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015

Alhamdulillah... ini tahun keempat 
IntaNBerliaN Mega Giveaway @ 
Giveaway tahunan di blog saya diadakan.. 
Giveaway yang sepatutnya dilancarkan 
setiap bulan Februari 
sempena bulan kewujudan blog IntaNBerliaN
tapi untuk tahun ni terlewat sikit akibat kekangan masa.. 
Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim secara rasminya 
saya lancarkan IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015.. 
Moga IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015 
berjalan dengan lancar & 
mendapat sambutan yang menggalakkan... 
Aamiin.. (",)


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-

1) Blogger yang menetap di Malaysia / 
    mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk 
    "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2015
    dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry
 5) Hantar link entry u all ke kotak komen entry ini
 6) Nak lagi senang, copy je entry ni.. (",)

TARIKH TUTUP : 30 APRIL 2015
PEMENANG DIPILIH SECARA CABUTAN BERTUAH.. 
ALISHA & AQILAH YANG AKAN CABUT UNDI (",)

P/S- YANA COPY JE INA...HEHE..PEMALAS KAN....

SALAM JUMAAT



Image result for salam jumaat

LAMA TAK UPDATE...
ASAL BUKA BLOG RASA MACAM MALAS...
SOKMO MALAS NYA PUN...HEHEHE
ERMM...HARI NI NAK UCAP 
SALAM JUMAAT KEPADA SEMUA...
SEMOGA HIDUP KITA LEBIH DIBERKATI...
SEMOGA KITA SENTIASA IKHLAS 
DALAM APA JUA YANG DILAKUKAN... :d

08 February 2015

Salam Ukhuwah



SALAM MAGHRIB SEMUA... :d
Lama tak menjengah blog...banyak jugak yang nak diceritakan..In fact sangat banyak sebenarnya tetapi tak taulah dapat ke tidak nak lakukan semua tu...

Firstly nak bagitahu saya dah transfer ke Sitiawan, Perak...dah berdekatan dengan En Hubby...baru 2 bulan lebih sikit saya kat sini...anak-anak pun tukar sekolah jugak...

So bermulalah episode baru dalam kehidupan berumahtangga saya...Nak bagitahu jugak rumah saya dah ada internet so lepas ni memudahkan saya untuk updated blog la... :D..kalau mood rajin tu sentiasa ada...heheheh...

Saya tengah ambik mood ni...ada kelapangan nanti saya jengah blog kawan-kawan ye...miss u all actually...nasib baiklah jugak ada rakan-rakan blog yang saya add dekat Facebook..at least tau la jugak cerita terkini sikit-sikit...




Share gambar terkini anak dara berdua ni... :D



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...