Followers

21 December 2012

misi mengemas pejabat..



Salam Jumaat..harini kat office ada fitik..means macam kena mengemas la...sebabnya kitaorang nak dapat ketua kerani baru...so kakak yang dok kat dalam bilik bakal ketua kerani baru tu haruslah keluar & menyempit di antara kami-kami yang dah berderet kat luar ni...tak tahulah muat ke tidak...kami pun sekarang ni tempat hanyalah seluas sekangkang kera je...ni nak sumbat kakak tu pulak sorang lagi...adoyai...sekarang ni rasa macam nak berlaga punggung...lepas ni harus berlaga-laga punggung kot....huhuhuuh...sempat buat entry sebab rasa kenapalah tak dpat peruntukkan untuk membesarkan sikit pejabat ni...mintak peruntukkan partition pun tak dapat....malang betul...so...kejap-kejap lagi nak sambung membuang apa yang tak patut disimpan dengan harapan tempat akan jadi luas sikit...boleh ke?????...apa -apa jela....dah nak habis cuti sekolah...minggu ni aktiviti korang kemana...banyak kenduri lagi ke..... :D


gambar sekadar hiasan untuk tunjukkan betapa sempit tempat kerja saya sekarang...










19 December 2012

amboi macam dah besar sangat dia






Ni kisah anak-anak di zaman IT ni...
Nur Syakira Husna...
mula-mula dia tengok je laptop tu...
saya tinggalkan kejap sebab nak ke dapur....






Lepas tu saya perasan dia makin dekat dengan laptop tu...bila tengok takda sapa tegur terus la dia pegang...






Ni pulak bila saya tegur jangan usik 
ibu punya laptop tu...aksi marahkan saya la tu...






kemain lagi dia ...
macam dah besar benar....
tu bukan setakat tengok je tu...
tangan pun merayap sekali tau...





tengok ...sikit-sikit tangan tu...
lepas tu mulalah tekan sana-sini...adoyai...





kusyuk...tak peduli dah saya snap gambar...
geram je tengok perangainya tu...





tarik dekat lagi...macam jauh sangat...
inilah saat-saat yang saya akan rindu bila anak-anak dah besar nanti rasanya....so saya abadikan disini untuk tatapan bila saya rindu nanti... :D








12 December 2012

LEGA RASANYA



Salam kepada semua....
Entry ringkas untuk maklumkan saya dah pun poskan hadiah untuk Top Commentor hari tu...so semoga selamat tiba ke tangan anda semua... :D




Hadiah yang tak seberapa tapi bagi saya sangat besar maknanya untuk korang semua...

07 December 2012

happy friday



Dah berhari-hari tak jenguk sini...benda yang tertunggak pun banyak...aduhai....sori sangat korang semua yang dok tunggu hadiah tu...Broadband kena sekat...ini baru boleh beroperasi...minggu lepas pulak saya, Haikal & Syakira terkena keracunan makanan kot sebab muntah & cirit birit....minggu depan @ hari Isnin saya akan pos hadiah korang semua... salam sayang.... :D

28 November 2012

PEPLUM GIVEAWAY BY NADNOD AZIZAN




** hye semua **


Hari ni saya nak ajak korang join GA daripada NadNod Azizan ni...Hadiahnya menarik..sehelai peplum berwarna pepel...cantik tu...yang macam dalam gambar tu...

ukuran peplum pulak
shoulder 34 cm
bust 90 cm
length 91 cm
free size - fit S to M

tarikh tutup penyertaan pada hari khamis 29 November 2012..ada sehari lagi tu...


27 November 2012

pengumuman sekali lagi




Hadiah saya sedang bungkus tapi ada beberapa nama lagi yang belum bagi address...mungkin diorang tak perasan kot...jadi saya publishkan disini lagi untuk korang email address dekat saya ye... di shahdiana02@yahoo.com




nama yang saya garis tu dah ada alamatnya ye...yang belum bergaris tu silalah email...hadiah biasa je cuma sebagai tanda penghargaan untuk korang semua...


pergi makan dekat kedai UPIN & IPIN





Korang pernah dengar tentang Kedai makan Upin & Ipin ni tak...dekat MYDIN area rumah saya ada buka kedai makan ni....so...haruslah cuba kan....




bawak budak busuk ni join sekali ....




Order air blackcurrent & nescafe ais..
dok kat meja nombor 3




Bersama dengan Dania...budak ni mak saya mengasuh dari lepas pantang...sampailah sekarang dah 15 tahun...dah macam family jugak...




budak busuk sorang lagi yang berserabai...
nak ambik gambar dekat dinding yang 
penuh dengan gambar Upin & Ipin....




tak habis dengan peace nya...
nak ikat rambut tak nak...




Dinding dekat kedai makan ni penuh 
dengan gambar ni...sangat unik...




Husna beraksi sebelum menjamu selera...




ini pulak cara si Husna ni buat peace...
habis lima-lima jari jadi peace...




Order nasi lemak opah....




ini pulak dinding sebelah lain yang ada gambar seluruh kerabat Upin & ipin...Hasya tak reti nak buat macam duduk kat tangga tu...jenuh saya ajar...last sekali peace jela...








Dimanakah Hasya....









busuk...















Total 2 air & nasi lemak...



tak lupa air mineral untuk diminum....oh ya...
dekat sini ada jugak jual aiskrim & air berperisa 
Upin & Ipin...ada jugak jual souvenir Upin & Ipin...
makna kata boleh beli untuk buat koleksi.... :D
entry ni dah agak lama...saya dah pergi kedai makan ni untuk kali kedua...nanti saya story lagi ye...



22 November 2012

minyak kapak punya angkara






Tengoklah gambar syakira husna sedang menangis ni...ada sebab dia nangis ni...sebab matanya kena minyak cap kapak...itulah budak nakal sangat kan....




Kesian syakira...sibuk nak main minyak cap kapak tu...budak ini memang pandai bukak botol tau...apalagi dia bukak botol minyak & tuang kat tangan...pastu agaknya masuk mata sebab dia sapu kat mata la tu....saya sedar pun dengar dah menjerit...apalagi saya ambik wipes baby & lap mata & tangan dia...bagi minum air kosong banyak-banyak...risau jugak tapi buat pengajaran...Syakira ni memang suka sangat dengan minyak kapak tau...kalo saya pakai mesti dia pun suruh sapu sikit kat hidung dia...mungkin dia suka bau minyak tu kot....nangis dia lagi kuat bila saya sempat ambik kamera untuk tangkap gambar dia...tu yang dia bengang tu...hehehe...anak nakal ibu pun tumpang sikit....huhuhuh....



inilah minyak yang menyebabkan anak ibu tu menangis... :D


21 November 2012

takziah


Salam takziah buat keluarga emak saudara saya dia atas pemergian beliau sekejap tadi....emak saudara telah tenat sejak dari minggu lepas...semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya....Al Fatihah.....

19 November 2012

*** apakah ini part 2 ***


Rentetan daripada entry di sini...saya nak umumkan pemenang yang bertuah untuk menerima jam cute ini...


jawapannya adalah isi rambutan... dan orang pertama yang jawab dengan betul adalah .. SITI HIDAYAH ...


kepada siti hidayah emailkan nama, alamat & no phone di shahdiana02@yahoo.com untuk akak sent kan jam yang akan membangunkan dayah di subuh hari...hehehe...TQ semua yang sudi menjawab...saya nak bagi semua hadiah tapi disebabkan hadiahnya satu je so kepada yang paling pantas dapat menerimanya.... :D



14 November 2012

melawat ke kedai jam




Ada satu kedai Jam dekat rumah saya ni...TIMEDEKO...sangat sesuai nama kedai tu macam tu sebab jam-jam yang ada kat kedai tu semua cantik & trendy...macam-macam rekabentuk ada dijual...untuk orang moden macam zaman sekarang ni sesuai la....





Tengok ni...saya sempat snap beberapa keping gambar ...ini pun main snap je pasal budak yang jaga tu pergi toilet...actually saya ingat nak minta izin tapi memandangkan tunggu agak lama saya pun carry on jela snap beberapa keping....hehehehe....




Tengok yang ni pulak...geram betul saya tengok...untuk bilik anak-anak sesuai sangat....Haikal for sure suka yang jam motor tu rasanya...tapi memandangkan diorang tak ada kat sini tak terluah la perkataan nak kan jam tu...hehe... :D




Yang ni jenis jam loceng yang letak kat meja tidur tu....yang bawah tu besar...kira standard size la...yang kat atas tu kecik je & yang tu lagi buat saya geram...macam-macam corak & design ada....




Pandangan hadapan....karektor kartun pun ada tau...
kecil & sangat comell....




Yang ni pulak jenis serangkai....




Sangat cantik & kreatif...satu lagi harga dia jangan ingat mahal pulak ye...sangat murah okey...bagi saya harga berbaloi dengan desing jam tu...kiranya saya kalau duit banyak dalam wallet mesti saya borong punya.... :D




Sebab tak tahan punya pasal...saya beli jugak jam kecik ni satu...tapi bukan untuk saya...untuk saya lain kali la beli...yang ini adalah hadiah untuk pemenang yang teka dengan betul apakah gambar dalam entry sebelum ini....best tak...jam ni kiut je tau....



*** apakah ini ***




Cuba teka apakah ini.....
Tekaan pertama yang betul akan menerima 
something special daripada saya....

Tekaan ditutup pada tengah malam ini & akan dilanjutkan sekiranya tiada pemenang sehingga tengah malam ini...

note - saya masih belum jumpa hadiah untuk pemenang Top Commentor lagi......

GA - Hadiah Dari Love Is All Around




Tadi jenguk blog Eita & terjumpa GA ni...
macam simple & nak join....

Cuma kena jawab apa hadiah bezday untuk suami Wantie
jawapannya ialah Samsung Galaxy Note II...

10 November 2012

ibu kesunyian


Selamat malam...hari ni ujan je dari petang tadi...sejuk sikit...kat rumah ni petang tadi black out...jadinya setengah suis boleh berfungsi & setengah lagi tak berfungsi...Tengah hari tadi saya hantar my kids balik ke Sitiawan....since school holiday pun dah start kan...bagi diorang rasa suasana kat sana & nak bagi peluang ayahnya jaga anak-anak & di samping itu Ibu boleh lah rehat sikit kan...hehehhe....so untuk a few days ni Hasya & Haikal tiada di rumah....masa nak balik tadi Haikal dok sibuk nangis...nak ikut balik...jenuh memujuknya....saya & Haikal memang sangat rapat....saya pun rasa sedih jugak berpisah dengan diorang tapi ini akan memberi pengalaman baru untuk diorang kan...yang Hasya pulak memang relax je...dia memang dah jenis berdikari...so hubby saya pun bawak la diorang pergi padang dulu...dan di kesempatan itu saya pun balik tanpa dilihat mereka...

Dulu sekali saya dah pernah cuba dah nak tinggal diorang tapi bila saya baru keluar dari simpang rumah mak mertua dah call bagitau Haikal menangis...terpaksa patah balik ambil diorang...itulah sebab kali ni saya suruh hubby saya bawak diorang keluar dulu...tadi dah call & masing-masing bercakap dengan happy sekali... takda lah risau sangat hati ini...walau macam mana pun i miss u guys.... :D

09 November 2012

nur syakira husna demam



2, 3 hari ni busy dengan syakira...syakira demam, selsema & batuk...ada juga 3,4 kali muntah...saya rasa syakira muntah sebab dia tak pandai buang kahak...jenuh juga la...tak boleh nak tidur tetap sebab asyik terjaga risau badan syakira panas sangat @ masa dia muntah...kain buai je dah 3 kali tukar sebab muntah...puncanya emak ada bagi syakira makan buah rambutan...pastu dia start batuk...tapi ada juga terfikir biasalah budak demam nak 'membeli" kata orang...nak dapat sesuatu yang baru...untuk syakira mungkin dia nak bercakap kot....perkataan pertama dia 'abah' tapi bukan suami saya sebaliknya abah saya...yelah dia memang daripada dalam pantang dengan abah saya...mungkin perkataan perama tu sebagai penghormatan kerana abah saya yang bela dia...macam sekarang bila kita sebut 'ada ke tak ada' syakira akan balas 'tak ada'....syakira ni jenis payah nak makan ubat sikit...kalau suruh dengan rela hati memang tak la...jadi terpaksa baringkan dia & paksa sikit....yang abang & kakak pulak boleh tahan mengacau....penat sungguh rasanya...nasib baiklah emak & abah banyak tolong.....

Semalam masa bawak syakira ke klinik sambil drive dia nak duduk atas saya...lepas tu nak panjat berdukung pulak...jenuh nak bawa kereta...kalau kena tahan dengan polis...reda jela jawabnya...

Harapan saya semoga harini syakira bertambah baik ye sayang....

Note - Al Fatihah untuk pemergian anak bongsu rakan sekolah lama Norhakimah Baharuddin....semoga kimah & suami tabah...ini semua dugaan daripada Allah...semoga Haizzuddin ditempatkan di sisi penciptanya...amin...





06 November 2012

SOAR INTO THE SUN






CERITA KOREAN BARU UNTUK DITONTON...NAMPAK MACAM INTERESTING...RAIN YANG BERLAKON...SAYA MEMANG SUKA KALO CERITA YANG ADVENTURE NI...TAMBAH LAGI BAB MISION-MISION NI...HARAP SANGAT DAPAT TENGOK CERITA NI...




JOM TENGOK TRAILER CERITA NI...
AKAN PREMIERS PADA NOVEMBER INI...



TOP COMMENTOR DI TINTA HATIKU




Tiba-tiba hati ini terasa ingin menghargai mereka yang rajin datang ke blog saya ini..so di sini ada 10 orang Top Commentor yang berada disini sepanjang bulan Oktober ini & saya ada hadiah untuk korang...sila emailkan alamat & no phone korang ye kat sini shahdiana02@yahoo.com...

TQ so much dengan support korang semua sebab follower saya pun dah bertambah sedikit....sangat suka.... :D







aktiviti weekend lepas



Hari ni barulah sempat nak tengok blog kesayangan ni & BW kawan-kawan...sebabnya minggu lepas Sabtu & Ahad sibuk dengan Majlis Mini Konvokesyen Syakir Haikal...so Sabtu tu sibuk preparation beli baju, seluar & kasut...hari ahad sekerat hari dengan majlis konvonya & petang semua melepek....penat....sampaikan ada member pejabat buat kenduri kesyukuran pun tak dapat menghadirkan diri...semalam pulak sibuk dengan majlis meraikan orang bersara dekat pejabat...kiranya saya menjadi salah seorang urusetia...jadinya pagi ni baru ada masa telek blog kejap....jap lagi nak kena buat keje pulak.... :D

kemudian nanti saya cerita lagi ye...

02 November 2012

** hidup ini seperti cermin **





cash out cek NUFFNANG





Harini nak cerita pasal cek daripada Nuffnang...tengoklah cek pertama saya sejak bergiat dalam bidang blogging ni...sejak tahun 2009 tau...RM 85.86...alhamdulilah...rasanya rakan blogger lain dah banyak kali cash out cek diorang & ada jugak yang dapat lebih daripada ni....masa saya cash out ambil masa jugak tau...dalam 2 ke 3 minggu rasanya baru cek ni sampai kat rumah...saya ada jugak hantar message bertanyakan sorang kakak blogger...bila dia dah explain baru saya rasa lega...biasanya bila kita cash out nuffnang akan hantar cek pada akhir bulan tu...

Saya bukan berniat nak menunjuk pun dengan cek ini....cuma rasa teruja nak share kegembiraan saya ni...harap janganlah ada yang salah faham pulak ye...hehehe...mana tau bila share macam ni ada yang cerita diorang boleh dapat lebih lagi & memberi semangat pada saya untuk lebih lagi buat entry...saya ni kan jenis 1 entry 1 hari...hahhah....




Jumlah yang takkan saya lupakan...saya suka tau baca entry yang ada cerita tentang diorang dapat cek...brapa banyak diorang boleh dapat...bagi saya cerita-cerita ni buat saya semangat & berbangga dengan dengan diorang....usaha tangga kejayaan kan...nak jadi blogger pun bukan senang kan... :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...