Followers

09 November 2012

nur syakira husna demam



2, 3 hari ni busy dengan syakira...syakira demam, selsema & batuk...ada juga 3,4 kali muntah...saya rasa syakira muntah sebab dia tak pandai buang kahak...jenuh juga la...tak boleh nak tidur tetap sebab asyik terjaga risau badan syakira panas sangat @ masa dia muntah...kain buai je dah 3 kali tukar sebab muntah...puncanya emak ada bagi syakira makan buah rambutan...pastu dia start batuk...tapi ada juga terfikir biasalah budak demam nak 'membeli" kata orang...nak dapat sesuatu yang baru...untuk syakira mungkin dia nak bercakap kot....perkataan pertama dia 'abah' tapi bukan suami saya sebaliknya abah saya...yelah dia memang daripada dalam pantang dengan abah saya...mungkin perkataan perama tu sebagai penghormatan kerana abah saya yang bela dia...macam sekarang bila kita sebut 'ada ke tak ada' syakira akan balas 'tak ada'....syakira ni jenis payah nak makan ubat sikit...kalau suruh dengan rela hati memang tak la...jadi terpaksa baringkan dia & paksa sikit....yang abang & kakak pulak boleh tahan mengacau....penat sungguh rasanya...nasib baiklah emak & abah banyak tolong.....

Semalam masa bawak syakira ke klinik sambil drive dia nak duduk atas saya...lepas tu nak panjat berdukung pulak...jenuh nak bawa kereta...kalau kena tahan dengan polis...reda jela jawabnya...

Harapan saya semoga harini syakira bertambah baik ye sayang....

Note - Al Fatihah untuk pemergian anak bongsu rakan sekolah lama Norhakimah Baharuddin....semoga kimah & suami tabah...ini semua dugaan daripada Allah...semoga Haizzuddin ditempatkan di sisi penciptanya...amin...





17 comments:

Amyna said...

Alololo... kesian dia, untie doakan syakira cepat² kembali sembuh ya.

shahdiana said...

amyna,
Tq auntie myna...

IntaNBerliaN said...

Ya Allah.. siannya.. sampai duduk ats yana ms drive yer.. dulu alisha pun camtu.. demam mulalah berperangai.. ela, time tu la dorg lbh2 memerlukan kita...

moga si comel shakira cpt2 sembuh..

shahdiana said...

IntaNBerliaN,
itulah ina..risau jugak...budak kecik bukan tahu apa-apa lagi....

izan mama mia said...

mg cepat baik..mia pun br kebah dr dmm..mmg kalau anak dmm..kita yg ssh hati...

izan mama mia said...

yana,..pasal rempah tuu...tinggal no phone kat komen blog saya yer..saya xkan publish...yana xbg alamat email..camana nak email..hiihh..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

semoga cpat smbuh ye,,=)

pasni dah leh sebut byk2 pkataan lgi kan =)

Hanif Idrus said...

Semoga cepat sembuh yek...ni nak tumbuh gigi ni...hihihi.

etuza said...

moga cepat sembuh adik tu ya. Alfatiha pada anak teman tu..banyakkan sabar ya..

etuza said...

http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
follow me ya

Tihara said...

as salam

semuga, syakira dah sihat masa akak komen ni..takziah untuk kawan yana,..al Fatihah, moga ruhnya tenang di sisi Allah

kinara kinatara said...

semoga syakira cepat sembuh..:)

dan alfatihah buat arwah

♥ Cmª shIemª ♥ said...

musim demam agaknye sekarang,,
huhu...sian kat syakira semoga cepat sembuh ye syg..

*innalillahiwannaillahirajiun*
alfatiah utk arwah dan salam takziah buat mereka sekeluarga..

TiranaAduka said...

semoga cepat sembuh.dan al-fatihah dari tirana aduka

fieda said...

moga cepat2 sembuh ye..

QasehnyaRania said...

moga syakira cepat sembuh..
al-fatihah buat arwah
dan salam takziah buat keluarga arwah

9n0L4 said...

al fatihah buat arwah.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...