Followers

22 October 2014

JERUK PELAM ASAMBOI...







Inilah dia fenomena yang hangat dekat FB sekarang ni kan..
Dalam hati ni pun teringin la nak mencuba jerukasamboi ni...
Shiema cma dah buat so..kita naik jeles la...

Pergi jalan-jalan ke tesco tadi nampak pulak pelam...
Terus grab 2 biji...maka terhasilah jeruk pelam asamboi my version...saya buat 2 versi..satu tak pedas untuk anak-anak saya n satu versi pedas untuk ibunya...hahaha...

Resepinya senang gila...pelam potong-potong..boh gula...garam sikit..asam boi...cabai burung a.k.a cili padi...boh dlm peti ais...4hingga 5 jam boleh makan...saya pun dah tak sabar ni...okay korang...happy holiday pada yg sambung cuti lg esok...

21 October 2014

SELAMAT HARI DEEPAVALI





Selamat malam semua bloggers...dah tido ke...hihi..mlm raya ni...tp untuk kawan-kawan yang berbangsa india...

Saya pun nak ambil kesempatan untuk ucapkan selamat hari deepavali untuk rakan bloggers yang menyambut deepavali..kitakan satu malaysia...

Yang paling penting esok cuti...hahaha...so apa plan korang dengan family...saya just berehat di rumah saja kot...penat la korang..nak lagi baru nak sembuh sepenuhnya ni...

whitecoffee plus sandwich sardin





Disebabkan tak berapa sihat & hilang selera makan..kononnya kalo buat sandwich sardin ni akan terbuka la selera tu...last-last minum whitecoffee dan tengok je sandwich tu...

Tekak rasa amat perit...tq pada yang sudi share petua...semoga penyakit ni akan beransur hilang...

Korang buat sandwich selalu letak apa lagi untuk doublekan kesedapannya...saya buat sandwich simple je ni...salad sume tak mandang...hihihi....

19 October 2014

Kerja Di Hari Minggu



Assalamualaikum & happy sunday untuk semua kengkawan blog...
plan apa arini..mengemas rumah ke..berjalan-jalan bawak anak-anak...saya di office menyiapkan kerja...huhuhuh....

Ikut hati yang malas memanglah rasa nak lepak di rumah je tapi memikirkan tanggungjawab so terpaksalah...at least pas ni nanti boleh claim off...yehaaa...

Dahla si Syakir haikal pun tak sihat sangat...saya pun tak sihat jugak...sakit kepala & sakit tekak..rasanya macam tekak saya dah luka sbb nak telan air liur & menguap pun sakit sangat...

Ada petua tak korang...petua tradisional ke yang tak payah nak kena makan ubat...ada kawan yang kata saya kena ambik antibiotik..means kena pergi klinik...tapi part tula yang malas sekali...

Musim kot kan disebabkan keadaan cuaca yang tak menentu ni kot..anak-anak saya lepas sorang...sorang lagi tak sihat...bergilir-gilir....

Masak apa tengahari ni...saya nampaknya masak di office jela... :D

Happy working kepada yang bekerja..& happy sunday uollsss.....

07 October 2014

Salam Aidiladha





Assalamualaikum dan salam sejahtera...
lama tak updated blog..alasan yang biasa adalah sibuk dengan urusan harian...
Walau macam mana pun sangatlah rindu untuk updated blog & BW blog kawan-kawan semua...
Di kesempatan yang ada ni..Saya nak ucapkan Selamat Hari Raya Korban & jutaan ampun & maaf sekiranya sepanjang perkenalan kita dia alam maya ini ada menguris @ membuatkan sesiapa terasa hati...
semoga di masa akan datang kita semua boleh memperbaiki diri & lebih berjaya di dalam kehidupan kita...Aminn....


~ Miss u all ~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...