Followers

08 February 2015

Salam Ukhuwah



SALAM MAGHRIB SEMUA... :d
Lama tak menjengah blog...banyak jugak yang nak diceritakan..In fact sangat banyak sebenarnya tetapi tak taulah dapat ke tidak nak lakukan semua tu...

Firstly nak bagitahu saya dah transfer ke Sitiawan, Perak...dah berdekatan dengan En Hubby...baru 2 bulan lebih sikit saya kat sini...anak-anak pun tukar sekolah jugak...

So bermulalah episode baru dalam kehidupan berumahtangga saya...Nak bagitahu jugak rumah saya dah ada internet so lepas ni memudahkan saya untuk updated blog la... :D..kalau mood rajin tu sentiasa ada...heheheh...

Saya tengah ambik mood ni...ada kelapangan nanti saya jengah blog kawan-kawan ye...miss u all actually...nasib baiklah jugak ada rakan-rakan blog yang saya add dekat Facebook..at least tau la jugak cerita terkini sikit-sikit...




Share gambar terkini anak dara berdua ni... :D



29 December 2014

monday blues




LAMA TAK UPDATE PASAL MONDAY BLUES NI...JGN KATA MONDAY..UPDATE BLOG PUN TIDAK...HEHEHE...

HARINI ADA KESEMPATAN SIKIT UTK TANYA KABAR KENGKAWAN...HOPE SEMUA BERADA DI DALAM LINKUNGAN ALLAH SWT...

ADA TAK ANTARA KORANG YANG TERLIBAT DENGAN KEADAAN BANJIR YG TERUK NI...NAK BACA BLOG PUN TAK SEMPAT..NAK BW APATAH LAGI...KEPADA KORANG YG TERLIBAT HARAP BERTABAHLA DAN BERSABAR YE...

MUNGKIN SEMUA NI UJIAN TANPA KITA SEDARI.... :-)

16 November 2014

Anak-anak vs patung kertas



Pernah tak korang main permainan ni masa kecik-kecik dulu..
Ini antara permainan favourite saya jgk ni...
Kumpul barbie doll kertas ni banyak-banyak...
So..td masa pergi kedai...kebetulan ada patung kertas ni dan saya pun exited nak belikan utk anak dara 2 orang ni....
Turn out to be..diorang tak reti nak main rupanya...patung kertas yang sangkut baju di bahu ni...
Syakira masam je muka...siap suruh boh plaster lagi bagi lekat baju...siap cakap baju dia kertas je pun...
Memang la..dah nama patung kertas sayang oii....yang sofiya pulak tanya macam mana nak main ni....
Aduhai anak-anakku..zaman korang ni dah terlalu modern...zaman ibu dulu ini dah cukup seronok nak main...hihihi...
Syakira tak mau main...tak seronok katanya...hahahaha....





22 October 2014

JERUK PELAM ASAMBOI...







Inilah dia fenomena yang hangat dekat FB sekarang ni kan..
Dalam hati ni pun teringin la nak mencuba jerukasamboi ni...
Shiema cma dah buat so..kita naik jeles la...

Pergi jalan-jalan ke tesco tadi nampak pulak pelam...
Terus grab 2 biji...maka terhasilah jeruk pelam asamboi my version...saya buat 2 versi..satu tak pedas untuk anak-anak saya n satu versi pedas untuk ibunya...hahaha...

Resepinya senang gila...pelam potong-potong..boh gula...garam sikit..asam boi...cabai burung a.k.a cili padi...boh dlm peti ais...4hingga 5 jam boleh makan...saya pun dah tak sabar ni...okay korang...happy holiday pada yg sambung cuti lg esok...

21 October 2014

SELAMAT HARI DEEPAVALI





Selamat malam semua bloggers...dah tido ke...hihi..mlm raya ni...tp untuk kawan-kawan yang berbangsa india...

Saya pun nak ambil kesempatan untuk ucapkan selamat hari deepavali untuk rakan bloggers yang menyambut deepavali..kitakan satu malaysia...

Yang paling penting esok cuti...hahaha...so apa plan korang dengan family...saya just berehat di rumah saja kot...penat la korang..nak lagi baru nak sembuh sepenuhnya ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...