Followers

04 July 2014

Minum Ephyra Di Bulan Ramadhan Ini




* gambar ihsan gugel *



Semalam saya dah pun terima 
Trial Pack ephyra saya yang dibeli daripada 
TQ ina..malam tadi lepas berbuka nak minum 
tapi dah pack sangat perut saya ni...
so masa bangun sahur tadi saya minum jugak
 di minit-minit terakhir 
sebelum orang nak azan tu...
saya share jugak dengan adik saya, emak & abah...
manalah tahu berkat bulan puasa ni 
badan bertambah segar & kurang penat kan...
senanglah nak beramal ibadat..
kulit pun lebih glowing mowing..
hahaha...Inshaa Allah ada perubahan ketara 
nanti saya updated di sini..
buat testimoni & rujukan di masa akan datang... :D

02 July 2014

COLOURFUL POPCORN COLOURFUL






Rasa teruja untuk makan 
popcorn colourful ni tak...
masa pergi pasar malam labu 
haritu ada ternampak popcorn ni...
murah je pun..seringgit satu...
yeke sringgit..
entah tak ingat pulak tapi samada 
seringgit @ dua ringgit je...
ingatkan syakira nak yang kaler-kaler ni..
saya pun belilah..
budak-budak kan mesti tak tahan 
tengok benda yang colourful ni..
nak-nak pulak popcorn...




tapi anak dara ni rupanya nak yang 
original kaler jugak..
warna asli... 
kuning keemasan ...
saya rasa anak-anak saya ni bila 
dah terbiasa dengan satu benda 
diorang susah nak tukar yang lain..
contohnya biasa kami kalo masak ketam..
masak lemak je..
dua hari lepas ada nampak 
sup ketam kat bazar ramadhan 
saya pun belilah nak bagi makan...
semua tak nak makan 
kecuali haikal sorang...hahaha..
nampak sangat habit yang 
tak boleh di ubah dah...


** ambil jela gambar dengan 
popcorn kuning awak tu ye Cik Syakira Husna **

I PAD mathematic plus arabian





Baru ni saya ada belikan Ipad math untuk budak bertiga tu...saya beli dari  FB Qistina Ashraff




Macam Ipad yang betul..
asyik beli tablet untuk main game je kan..
so saya belilah yang ada unsur education sama.. :D



tak mahal pun.. RM28 saja...
ada dua audio..arab n english...
ingatkan ada bahasa melayu..tapi okaylah jugak..
secara tak langsung boleh asuh anak-anak 
untuk berbahasa inggeris yang simple gitu...
dan nanti bila dia pandai matematik dalam masa yang sama akan pandai berbahasa inggeris jugak...



20 June 2014

/// SUKANEKA PRA SKJ ///



Nak story pasal 
Hari Sukan Sekolah Kebangsaan Jelapang 
(SKJ) semalam @ 19/06/2014...
saya half day je keje semalam..
almaklumlah nak pegi tengok anak bersukan..
punyalah exited...hahahah..
rasanya semua mak bapak akan exited 
dengan perkara-perkara yang 
melibatkan anak-anak ni kan...





Nur Sofiya Hasya berumah sukan Hijau...besar tau baju sukan tu..saiznya XS tapi saya rasa itu saiz untuk orang dewasa...Pose sebelum naik kereta...




Pose dalam kereta..haruslah kan...
Sofiya ni kurang fotogenik sikit berbanding abang & adiknya...nak-nak lagi tang senyum tu...jenuh nak suruh pose elok-elok...main-main je dia kadang-kadang...




Sukan start jam 3 petang..tapi jam 2 dah suruh hantar anak ke Pra Sekolah...rupa-rupanya diorang ada uniform khas untuk budak Pra Sekolah ni...uniform untuk perarakan keliling padang @ pembukaan hari sukan la....




Uniform BOMBA...
kata cikgunya diorang ni 
jadi anak angkat BOMBA...hahahah
Pose dengan kawan-kawan




Peace sikit...
bukan senang nak ambik gambar 
dengan baju BOMBA ni...
lepas ni nak kena pulangkan balik okay...
so kita melaram puas-puas dulu...





Ada dua jenis..satu oren & satu celoreng tu...
dekat belakang baju oren tu siap ada tulis BOMBA CILIK lagi tau...saya tak dan nak ambik gambar...
maklumlah budak-budak ni terlampau exited..nak suruh dok diam-diam pun susah bebenor... :D




Dah habis perarakan tu bermulalah sesi sukaneka nya...
Sofiya main secara berkumpulan...
bawak ais krim gergasi sambil berlari...
ais krim tu adalah bola yang diletakkan atas kon kecik tu..boleh imagine tak korang...
pastu larik la...hahahhaa




The results is JOHAN okay...
rumah hijau johan....
tengoklah bergambar dengan budak lelaki 
sambil peluk bahu gitu...
sabo jela anak ibu...
yang pompuan duk hujung je gitu....





Tengok..with the boys again...
ni gambar dengan BFF saya punya anak-anak la ni...
diorang sume anak lelaki so 
anak saya jelah bunga sekuntum...





Senget benget bila nak suruh dia pose sorang ambik gambar..senyum pun ye dengan tidak..
dah penat kan berjemur..
Oh ya..panas sungguh tau masa nak start sukaneka tu...dalam jam 3 tapi sangat terik..
muka & tangan saya pun berbelak...
budak-budak ni kesian betul dok tengah panas 
tapi semangat diorang tu yang tak boleh tahan...
sanggup tu...



Last pic...ada lagi berlambak....
keje saya ambik gambar je...
hahahah..yela ni kan last sukan untuk tahun ni...
tahun depan Sofiya dah darjah satu...
Sangat happening & semua gembira..
hadiah lain takde..
dapat medal tu je sorang satu...
okaylah tu...
kenangan & pengalaman yang sangat berharga kan...
untuk anak & ibu bapa...

bagi saya dengan cara ni saya tunjukkan betapa saya appreciate anak saya & supaya dia tahu saya ambil berat terhadap diri dia..dalam apa jua aktiviti yang dia buat saya akan supprt sepenuhnya...:D



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...