Followers

26 November 2009

>> KASIH,SAYANG DAN CINTA <<

apa pendapat korang tentang kasih, sayang and cinta??? apa pengertian kasih..aku rasa kasih ni lebih melibatkan kepada emosi dalaman..perasaan kasihan yang dicampur dengan sedikit simpati mungkin juga ada sayang tapi dalam keadaan yang kita masih boleh kawal..seperti kasih kan kawan-kawan..
sayang pulak macam mana??? sayang ni pada aku macam sayangkan anak,hubby, mak abah, adik beradik..tapi kawan-kawan pun aku sayang jugak..( tertakluk kepada yang rapat dengan kita la )...sebenarnya bila kita rapat dengan seseorang tu..rapat sehingga boleh share something dengan dia example masalah kita..memang akan ada perasaan macam tu...
cinta pula lebih melibatkan hubungan 2 hati..cinta ni hanya kepada seseorang...bukan semua orang kita boleh cinta tapi ramai orang kita boleh kasih dan sayang...cinta ni adalah satu perasaan indah..yang boleh mengubat duka lara..yang boleh buatkan kita tersenyum...yang membuatkan hari-hari cepat berlalu....dan yang lain-lain yang indah belaka la....

so..apa kata hati anda??? kasih,sayang atau cinta...ikhlas tau...:D

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...