Followers

20 February 2012

KEREPEK NGAKU


Rentetan daripada jeles melihatkan ramai yang buat entry betapa sedapnya NGAKU ni...rasa hati macam nak try jugak la...tapi tak nak beli banyak..risau tak menjadi @ ramai tak makan...




Lepas dikupas & dibasuh...get ready nak parut nipis-nipis...dapatlah dalam sepuluh biji...satu macam dah lembik sikit..so tinggal sembilan jela...


Lepas dah nipis tu apalagi....stanby kuali & panas minyak....zupp.....masuk semua dalam kuali...kacau-kacau bagi garing sikit....pada siapa yang dah biasa buat kerepek NGAKU ni kan perasan tak bila dah nak garing tu dia akan letup-letup sikit...makna kata dah boley angkat la tu....dua kali aku try perkara sama jadi....



Tadaa...siap sudah...memang sedap bangat...tak payah dibubuh perisa apa pun...tak cukup-cukup pulak pasal sikit sangat kan...adalah dalam semangkuk kecil je...nanti kita buat secara besar-besaran pulaks....:D

14 comments:

fieda said...

ala..bestnyer..kak fieda tak try2 lagi kepek ni...

IntaNBerliaN said...

kerepek ngaku mmg sdap..

Tihara said...

ala..rugi fieda tak try ni..mmg sedap..kat tpt akk dah jadi mahal dah yana buah ni..hari tu sekilo singgit la ni sekilo rm5..mmg letup2 jugak ms goreng tu..sampai kena tangan cket :)..

midonz said...

amboi.. ajaklah kitorang join sama nanti

Hanif said...

Pertama kali dengau nama ni...

shahdiana said...

fieda,
cepat try kak...

shahdiana said...

IntaNBerliaN,
haa kan..memang sedap..no preservatif

shahdiana said...

Tihara,
tula kan...ingat yana salah goreng ke jadi camtu...bila dah letup-letup cepat yana angkat...

shahdiana said...

midonz,
mai join sekali..

shahdiana said...

Hanif,
try suh orang rumah buat...besh....

midonz said...

hehehehe.. yup, i follow

9n0L4 said...

tak pernah dengar pulak name buah ni. tengok, tahu kot. hee.

shahdiana said...

9n0L4,
alahai sengkuang cina yang kecik-kecik tu...sengkuang tu tak makan tapi dah jadi kepek best pulak..try tau...

9n0L4 said...

oh sengkuanggggg. ade eh orang buat kerepek. tak pernah mkn pun. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...