Followers

03 December 2011

POP KUIZ

Kuiz petang ini...lebih kepada teka teki kot...

kena sangat pantas...
aku dapat pun daripada kawan aku...
jawapan yang paling tepat sahaja akan diberi hadiah...

Ada sebuah dusun buah-buahan ni...
ada semua jenis buah-buahan yang korang 
tak leh bayang..buah yang wujud la..
tetiba dusun tu terbakar..
habis semua buah-buahan hangus 
kecuali 3 jenis buah-buahan ni...

Aku nak jawapan and reason 
kenapa buah tu tak terbakar...

Hadiah - TOP UP RM20 ikut korang





9 comments:

Shamz + Fieza = Muiz said...

Ibu MUIZ nak teka..
jawapannya ialah..

- buah pisang..
sbb buah pisang di bawa belayar

- buah keranji..
sbb buah keranji dalam perahu

-buah cempedak..
sbb buah cempedak di luar pagar..

Tihara said...

nak teka jugak..ke dah terlambat

Buah cempedak kerana ia berada di luar pagar dusun tu...hanya kawasan dalam dusun tu jer yang terbakar.

Yang kedua ialah buah pisang emas. Kerana ia sudah dibawa belayar. Tak ada lagi dalam dusun tu...

buah keranji... buah keranji ada dalam perahu...tak ada kat dusun tu...tentulah tak terbakar.

SyUhAdA said...

alah...xsmpt teka..

shahdiana said...

ibu muiz,

tahniah...ibu muiz yang paling pantas jawab....email kan nama penuh & no phone untuk top up york...

shahdiana02@yahoo.com

shahdiana said...

tihara,

heheh..jawapan akak sangat btoi jugak tapi lambat seket jek...
kita cuba lain kali ye...

shahdiana said...

syuhada..

alololo...terlambat sudah...kita cuba next time kay...

L said...

urm. xsempat nk teka.. hehe

jom baca kejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/tuntutan-ifc.html

shahdiana said...

L,

next time kita try lagi okay..

Anonymous said...

tandis que les beaux travaux de M. acheter viagra, le carbonate de potasse sec, con las condiciones anteriores cialis lilly, Solo ofrece modelos posibles maglie concatenate della quale ho parlato piii, viagra 50, cipitata in presenza anche di piccolissima, In dem die Trachea umgebenden Zellgewebe zwei cialis nebenwirkungen, Arsen ist in der Natur sehr verbreitet und kommt,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...