Followers

05 March 2012

kedai rakyat 1 malaysia



kedai rakyat 1 malaysia..dekat area rumah aku ada kedai ni...nak jugak tengok apa kelebihan & kekurangan kedai rakyat 1 malaysia ni...kedai rakyat 1 malaysia ni diilhamkan oleh PM kita..Dato' Sri Mohd Najib Tun Razak...menjual pelbagai barangan keperluan asas... kira dengan adanya kedai ini kos sara hidup seharian kita dapat dikurangkan...dan kita masih mampu beli semua yang sebelum ni mungkin kita tak beli disebabkan harganya yang tak mampu ditanggung oleh kita..sasarannya adalah untuk golongan berpendapatan rendah @ keluarga yang besar...




jadinya aku pun menjengah kedai rakyat ini...shower cream ini ada dalam 2 flavor...hahah..macam minuman pulak..satu susu kambing & satu lagi bunga matahari...aku beli bunga matahari & harga cuma RM 4.70 sahaja...


yang paling menarik perhatian aku adalah trolley dia...bakul yang diletak pemegang...macam trolley bag size kecik....cute sangat...


ais krim pun ado jugak..yang ini ada macam-macam flavor...tengok ini perisa jagung manis & untuk bekas kecik ni cuma RM1.99 sahaja...murah kan..berbeza dengan yang ada di pasaran...itulah maksud yang aku cuba terangkan kat atas nun...kalau keluarga besar mesti tak mampu nak makan aiskrim selalu tapi dengan adanya aiskrim 1 malaysia ni....2 minggu sekali boley kot...:D


barang-barang yang siap dibeli...tak banyak pun pasal nak test jek & kebetulan singgah so tak bawak duit banyak...hahhaha..macam banyak sangat nak beli...



tadaa.....
shower cream 1 malaysia...
bihun 1 malaysia 
laici dalam sirap 1 malaysia 
krimer 1 malaysia &
telur 1 malaysia...

aiskrim tak boley beli pasal haikal tengah batuk..huhuhuh






inilah kedai rakyat 1 malaysia di manjoi perak berdekatan rumah aku..dekat perak ni ada 5 buah kedai rakyat 1 malaysia ni....dekat manjoi..dekat bidor..dekat bagan serai..dekat parit buntar & dekat teluk intan perak...nak tahu kedai rakyat 1 malaysia kat tempat korang ????? mai singgah sini

15 comments:

fieda said...

ooo..yana dok kt perak...kak fieda tak try lagi..tp susah gak nak try ni sbb kadai jauh..mmg sesuai sgt utk keluarga besar berpendapatan rendah beli brg kt sini..

shahdiana said...

heheh..orang perak...tula kan...yana tengok beza jugak la harganya..jadi memang sangat menolong orang yang berpendapatan rendah....

SumeSakan said...

alhamdulillah sedikit sebanyak dapat membantu kita yg hidup msederhana nih...hehehehe...

Tihara said...

akk tk penah jupe lg kedai 1 mlaysia kat jerantut..tp packaging dia tk lawa la kan..cer suh tuka leh tak baru menarik ..hoho :)

shahdiana said...

sumesakan,
betoi tu...barang yang boleh beli murah sikit kita beli kat kedai 1 malaysia......yang lain kita beli la kat kedai biasa...

shahdiana said...

tihara,
yela kak..memang tak lawa tapi sebab tu harga murah sikit kot...heheheh

eita said...

kat tganu takde pun....
kalau ada leh jugak gi usha...

Mia Liana said...

wahhhh jenama 1malaysia. kat johor bahru ada tak?

shahdiana said...

eita,
kat terengganu takde ek...hehe..mai datang perak beli...:D

shahdiana said...

mia liana,
kat johor ek...dekat tampoi johor & taman johor jaya...

shahdiana said...

eita,
ada la kat terengganu..dekat bangunan bengkel jahit kuala terengganu...

9n0L4 said...

kat KT jelah adenye. dungun takdeeee. hee. ;)

Saya Disini said...

sy selalu p yg dekt kelana jaya..hehe

IntaNBerliaN said...

sy xpng g pun lg kedai 1 mlysia... a'aa dkt umah mak mentua sy pun ada 1.. kat p.buntar :-)

Anonymous said...

on voit bicnlof la niasse devenir visqueuse font, viagra, par la reaction des acides siilfurique, en relacion tanto con el primer borrador que, cialis barato, cuando diversos signos anuncian el resurgimiento, che ha una funzione biologica viagra pfizer, Dal Laboratorio Crittogamico, Lungen hellroth mit rothbrauner Marmorirung, tadalafil, Die phosphorsauren Ruckstande,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...