Followers

08 March 2012

HERBA MAHARANI



TE ZHI BAI FENG WAN


Yang juga dikenali sebagai Herba Maharani...sejenis herba cina yang diperbuat daripada ginseng & akar-akar kayu...halal & diperakukan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia..so don't worry okay...actually aku  aku dah beli herba ini...dekat officemate aku..saja nak try apakah kesannya seperti yang di war-warkan @ tidak...harga dulu RM50++ kot tapi harga sekarang adalah RM65...


Apakah kelebihannya Herba Maharani ini....

  • Bagi yg susah untuk pregnant, herba maharani ini dapat meningkatkan dan mengaktifkan hormon progesteron dalam badan, menyuburkan rahim, stabilkan mestruation & memanaskan badan
  • atasi senggugut
  • atasi keputihan
  • membetulkan period yg tak tetap
  • melambatkan menopous
  • mencantikkan kulit & awet muda
  • melegakan lenguh2 sendi, sakit pinggang & mengatasi lemah2 badan
  • atasi masalah berpeluh waktu malam
  • sesuai bagi yg tak tahan sejuk/dalam aircon
  • bagi yg lepas bersalin dan dalam pantang...

dlm sekotak tu ada 6 biji lilin putih bulat..
dlm sebiji lilin putih tu ada 50 kecil 
(mcm lada hitam rupa dia) 
so 6 X 50= 300biji

1 biji putih divide into 2 
so 25 biji pagi, 25 biji mlm
6 biji lilin putih tu akan habis dalam 6 hari la..(sebulan sekotak tu je..kiranya sebulan hanya makan 6 hari je)
waktu makan dia pulak, makan betoi-betoi selepas habis period. bila dah cukup 6 hari, tunggu bulan depan pulak baru makan...
makanla dgn air suam sebelum makan... 

ini cara yang aku baca lepas aku dah habiskan 2 lilin bulat tu...huhuhu.....apalagi aku makan je dulu sampai period yang akan datang baru ikut cara ini la kot....



atau ada ke sesiapa yang berminat @ memang dah try sendiri...mungkin boleh share experience ke..kan bagus...sharing is caring....:D




25 comments:

NARDtheNERD said...

first time dgr ubat ni..
hehe
:)

9n0L4 said...

mak aihhh. halal jakim ke ni?

fieda said...

kak fieda pernah try sekotak...pastu tak guna dah sebab kak fieda skrg guna jamu ratu dara...

Tihara said...

mcm pelik je ubat ni yana.. :)

miloais milo said...

nokkk... iols kan - jamu segala mende masa dalam pantang pun tak makan...
lagi lah kalo mende camni....

:D

Hanif Idrus said...

Saya tak berminat..hehehhee

eita said...

tak pernah dengar pun...
ni baru 1st time dengar n baca khasiat dia..

Hanif said...

datang menjenguk!!

QasehnyaRania said...

pertama kali la dengar ...
ok ke? boleh la try lepas buat rwatan ni ..i'allah..

jom tgok sini..ada sesuatu utk kamu bah..

http://lobaksusue.blogspot.com/2012/03/contest-saja-saja-buang-masa.html

shahdiana said...

nardthe nerd,
first time ek...mungkin tak bape femes kot...

shahdiana said...

9n0L4,
halal kan...@ ada pendapat kata sebaliknya ke...

shahdiana said...

fieda,
jamu mak dara ek..best tak???? ada jugak terpikir nak try tapi dah terbeli yang ini dulu...

shahdiana said...

tihara,
yana pun memula pikir camtu tapi member ofis ramai makan...ingat nak try jugak..kita tengok sekotak ni dulu caner...hahahhaha

shahdiana said...

miloais milo,
yana pun kurang makna...cuma badan rasa penat semacam jek..tambah bila nak bangun pagi..sangat bercinta tau...

shahdiana said...

hanif idrus,
ayoyo...not for you la dear....

shahdiana said...

eita,
kira tak femes jugak kan ubat ni sebab rata-rata ramai yang tak tahu....so..silalah kenal ye...

shahdiana said...

hanif,
iye..silalah singgah selalu...

shahdiana said...

qasehnya rania,
boleh try...apa salahnya...mana tau kot dalam banyak-banyak yang ini ada keserasian kan...

IntaNBerliaN said...

sy rasa dah byk jugak blogger wat entry pasal ni.. dorg kata ok.. tp sy xpnh try lah...

9n0L4 said...

tak pasti pulak ade kate sebaliknya. tu yg tanye yana tuh. ;)

shahdiana said...

IntaNBerliaN,
yana pun ada terbaca yang kata okay...saja gatai nak try...

shahdiana said...

9n0L4,
yana tak kisah..share je info kalo ada yang tahu..sebab sharing is caring maaa....

9n0L4 said...

ye betul. sharing is loving too. hee. ;)

shahdiana said...

9n0L4,
hepikan bila hepi-hepi macam ni...hahaha

9n0L4 said...

tapi jage². jgn terlalu hepi pulak, nanti ade yg menangis. huhu.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...