Followers

08 June 2012

Penangan Gerimis Mengundang


Salam hari jumaat & salam Satu Malaysia untuk rakan-rakan bloggers...harini nak story tentang aktiviti percutian 1 hari saya....yang sangat ditunggu-tunggu oleh saya... :D satu hari penuh dengan aktiviti...sangat penat jugak tapi puas hati...hahahha...


pagi-pagi lagi pergi RHB bank...kad debit kena lock so bila dah call nombor dekat belakang kad tu katanya kena unlock kad dekat bank...

lepas tu terus pergi BSN dekat bercham..kad dah rosak..dia punya plastik yang salut kad tu dah lekang...duit takde banyak mana pun tapi in case nak guna nanti biarlah kad sentiasa elok kan...dah alang-alang keluar tu buat lah apa yang patut..tukar kad baru kena cas RM12 ...

siap je kad BSN berkejar ke Jusco Kinta City...cuba teka nak buat apa...hahah...nak tengok wayang la..apa lagi.....tengok ceta GERIMIS MENGUNDANG...lakonan Kamal Adli & Olivia.... tiket dah beli online semalamnya...




Movie start pukul 1.15 so sementara tunggu singgah Popular renew kad pulak..akhir tahun haritu expired tapi takde masa nak pergi renew...dan juga beli 1 kamus bergambar untuk Syakir & Sofiya...nantilah kita updated pasal kamus tu...




renew untuk satu tahun dulu - RM12

Berbalik kepada cerita Gerimis Mengundang tu...layan sorang-sorang je sebab sapa suruh cuti time orang lain kerja kan...hahha...tapi okay apa...layan sorang feeling lebih sikit....

Gerimis Mengundang menceritakan Zamani (Kamal Adli) seorang pilot untuk Sabah Air...panas baran + keras hati berjumpa dengan Mikha (Olivia Jensen) seorang yang akan mengubah hidupnya....sebenarnya saya taklah fanatik sangat dengan aktor Kamal Adli ni tapi lepas tengok cerita ni macam jatuh cinta pulak...hahahah...boley pulak cenggitu kan...hensem tau....tapi......itu pendapat saya...cerita agak romantik & feeling....tersentuh jugak perasaan saya....siap menitis jugak air mata....ending sangat tak sangka....hero meninggal dunia....dah lama tak tengok ending sedih camni...selalu kita mesti nak ending gembira kan...apa pun tahniah untuk Ahmad Idham...best jugak jalan cerita dia...pertembungan dua budaya....




Jom tengok trailer Gerimis Mengundang

Balik je dari tengok movie bawa Syakir Haikal pergi check up pulak...sebelum tu klinik ada call suruh bawak dia timbang berat & ambil supplement dia...sampai rumah lebih kurang pukul 4 lebih & sangat penat sebab aktiviti yang banyak...pun begitu best sebab dah selesai semua benda yang dok tertangguh & paling best sebab dok terbayang muka Kamal Adli yang hensem... hahaha...jangan meluat tau...lagi satu lagu gerimis mengundang tu dia ubahsuai sikit...sangat feeling okay....


~ benarkah cinta hingga ke penghujungnya ~



12 comments:

miloais milo said...

wahhh...!~ tengok wayang sorang ye...
me going also - tomorrow.. bawak anak2 sekali - tapi nya tengok madagascar3

shahdiana said...

tula...hari cuti seorang kan..heheh...my private time...tak kire...sorang pun layan

Hanif Idrus said...

tengok wayang dapat rehatkan badan gak..betul....

9n0L4 said...

tgk sorg? huhu. sedih bunyinye. ;)

IntaNBerliaN said...

sedap ek cite ni... dh lama xmsk panggung.. sejak ada alisha, terus xmasuk.. hhiihii

shahdiana said...

miloais milo,
tengok sorang boleh feeling labih kak...hahahha

shahdiana said...

hanif idrus,
betoi..boley rehatkan badan yang penting rehatkan otak...

shahdiana said...

9n0L4,
manada sedih....okay apa...memang rasa free & lapang sangat...try la....

shahdiana said...

intanberlian,
pada yana okay la cerita ni...menarik...ada message.....suka...

fieda said...

kak fieda mmg dah lama tak tgk wayang..huhu..

9n0L4 said...

hehe. takmo lahhh. tak best sorg². plg kurang kene ade peneman sorang. ;)

shahdiana said...

9n0L4,
peneman kita jauh...orang tu lainlah...tapi tetap layan walau seorang....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...