Followers

23 May 2012

tak puas hati dengan playground










Apa motif letak gambar kat atas...actually saya nak share perasaan saya tentang mainan kat atas tu & kaitannya dengan anak-anak...Saya tak tahulah kalau saya ni dikategorikan sebagai over protecting anak-anak ke....kisahnya baru-baru ni ada bawa Haikal & Hasya pergi satu shopping mall ni...bila nampak je playground dalam mall tu apa lagi berebut la budak berdua ni nak main...yang macam kat atas tu ada...yang berlengkor-lengkor tu ada...macam-macam pesen...biasa saya perhati je diorang main...cuma kali ni rasa tak best..sebabnya budak-budak besar main jugak & diorang bertolak-tolak nak naik tangga pastu gelongsor ke bawah...ada yang nak naik ikut gelongsor tula...bagi budak-budak kecil ni diorang dah tentu lambat sikit pergerakannya kan so dekat situlah perasaan worried tu mula timbul...bayangkan naik tangga pun bertolak-tolak...agak tinggi jugak kalo jatuh tak patah...habis kuat mesti terseliuh kot...saya tak nak la anak-anak saya jadi macam tu kan...baru 2 @ 3 kali diorang main saya ajak balik...tak sanggup nak tanggung risiko....pada pendapat saya la kan...patut kena khaskan seorang macam baby sitter ke untuk watch out budak-budak main...dan kena khaskan tempat ini untuk age berapa & the other side untuk age berapa...kalo budak-budak yang dah sekolah rendah tu kadang-kadang badan dah macam bapak orang...so.....

AM I TOO WORRIED FOR 
MY KID"S SAFETY?????

haa...kan dah berjela entry...saja nak luahkan sebab macam tak puas hati....dengan budak-budak pun tak puas hati kan..tapi yela risau.....


9 comments:

Tihara said...

depa mesti nak save bajet kan, bukan nk pk keselesaan customer..

SumeSakan said...

hmmm rasanya kalau saya pun macam nih jugak...sapa x risau klau bbudak besau lain macam tuh...anak kita dah la senonet je..kang x pasal2 tersungkur ke bawah...

shahdiana said...

tihara,
tula baik berjaga dulu kang dah jadi benda tak diingini yana jugak yang menyesal tak sudah

shahdiana said...

sume sakan,
kalo tersungkur je boleh maaf lagi takut patah riuk pulak anak-anak den...

IntaNBerliaN said...

tu la pasal... saya ni bwk alisha g main situ.. kdg2 tu, sampai sy ni terpaksa panjat sekali pulak.. bkn panjat psl apa, pasl nak g ambik dia... hehehhehh

shahdiana said...

IntaNBerliaN,
takut orang kata kawal anak tapi dah instinct ibunya cenggitu nak buek camno...

fieda said...

mmg pun yana..sebab tu kak fieda sanggup tak bagi maira nmpk playground tu sbb kak fieda risau la nk kasi main bile budak2 yg besar dari dia main..mmg dorang tolak jer budak2 kecik ni..kalau kita duk sibuk sekali kat situ kang org lain kata issshhh..sibuk jer mak budak tu..

fieda said...

mmg pun yana..sebab tu kak fieda sanggup tak bagi maira nmpk playground tu sbb kak fieda risau la nk kasi main bile budak2 yg besar dari dia main..mmg dorang tolak jer budak2 kecik ni..kalau kita duk sibuk sekali kat situ kang org lain kata issshhh..sibuk jer mak budak tu..

9n0L4 said...

dunie skrg mmg kdg² kene paranoid. zaman skrg lain dgn zaman dulu. bahaya ade di mane².

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...