Followers

16 May 2012

cikgu mondok

Rata-rata semua blog menceritakan tentang hari guru...so...saya pun ingin kongsi ucapan selamat hari guru kepada semua guru-guru yang telah berjasa mendidik anak bangsa...guru yang menjadi seperti lilin yang membakar diri untuk menerangi.....


Masa sekolah menengah dulu, ada seorang cikgu biologi ni...dia mengajar okay cuma dia kuat moody & suka marah-marah...kami panggil dia 'tikus mondok'...nakal tak kami masa tu...reason yang menyebabkan kami panggil dia macam tu sebab bila marah & moody muka dia sebijik macam tikus mondok dengan muncungnya....nak jadi cerita masa dia lepas bersalin lagi bertambah krisis moody dia...kami ingat dia kena meroyan masa tu...susah sangat nak tengok dia mengajar sambil tersenyum...itu belum kira dia buat muka & mata...ermmm....bila nak kenang kembali rasa sangat bersalah pada cikgu tu..tapi kami memang menghormati dia cuma panggilan kami pada dia macam tu....of course dia tak tahu kami panggil dia macam tu kalo tak nahas pulak kami-kami...hahahah.....

kepada cikgu biologi masa sekolah menengah dulu....saya mewakili rakan-rakan lain ingin memohon ampun & maaf pada cikgu...kami sayang cikgu cuma kami kan kategori nakal sikit....hehehe...selamat hari guru cikgu....

jasamu ku kenang selalu....

14 comments:

miloais milo said...

ahahahaha
tergelak iols baca entry uols ni...

kalo kenangkan kenakalan masa sekolah dulu kan
memang boleh gelak tak hengat2....

shahdiana said...

miloais milo,
tula kak..series cikgu tu macam tu...terasa very naughty sangat....

Saya Disini said...

selamat hari guru..

Tihara said...

ingatkan cikgu sekolah pondok..mondok kan...upenye tikus mondok..akak dulu byk gak gelaran bg kat cikgu,..ada ustat lalat, cikgu kambing, haih byk lg la..masa tu tk tau pentingnya kita haragai guru....insof :)

shahdiana said...

saya disini,
ye..sama-samalah menghargai guru kita kan...

shahdiana said...

tihara,
tula kak..yana suka hilang ingtan...banyak yang tak ingat dah....tapi itulah salah satu gelarannya untuk cikgu....sangat nakal..sekarang tak buat dah...kompom....

fieda said...

tihara baguslah seme cikgu dia ingat..siap dari sklh rendah lagi..

9n0L4 said...

terima kasihhhh. hee. tetibe je kan. ;)

Cinta Misteri said...

Hamboi hamboi panggil cikgu kamu tikus mondok~
Tp masa CiM blaja bio dulu, CiM ngan sorg kwn tu yg jd mondok, nyuroks bwh bench sbb boring & ngantoks. Cikgu SLOW, tk prasan langsung ktorg slalu tkda

IntaNBerliaN said...

sy ada sorang cikgu tu... sy masih contact dia sampai skrg... kami rapat sejak ting 4.. tapi cikgu ni, minggu ni dia dah bersara...

setiap kali balik trg, saya mesti jumpa dia.. sekrang ni, dia pun dah kenal anak n hubby saya.. cikgu ni lelaki.. mengajar pendidikan seni...

shahdiana said...

fieda,
haah kan kak tihara sume dia ingat...mabeles sungguh

shahdiana said...

9n0L4,
apa pulak tetiba...awak kan cikgu jugaksss.....

shahdiana said...

cinta misteri,
itu masa budak tak akil baligh lagi...hahahah...sekarang tak panggil dah....

shahdiana said...

IntaNBerliaN,
baguslah rapat dengan cikgu at least esok senang alisha nak minta tolong....mana tahu boley ajar tuition free.......hahahha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...