Followers

30 November 2009

MoNdAy BLueSSss......

hari ini start kerja setelah 3 hari bercuti raya haji ( aidiladha )..itu bagi sesapa yang tidak menyambung cuti..bagi sapa yang still cuti..selamat menghabiskan cuti..kerja okay..ada yang urgent kita segerakan jika tidak kita buat ikut giliran..hari ini jugak aku baca blog peberet aku..http://c33ram00n.blogspot.com....dan juga my old friend yang baru sahaja mengupdated blog beliau..http://initrahartini.blogspot.com...kepada TiNi..sila update lebih ya..rindu bangat...
petang nothing special except kerja rutin yang melibatkan payslip and tunggu waktu balik...hahaha...hari2 datang kerja asyik kira bila nak balik..camaner nak naik pangkat cepat...bolehlah tu..ingat je bila nak balik bukan balik pun....
sok sek-sok sek dengan fEyZa sket....
dah lama tak letak gambar kat blog ni yelah dah kekurangan masa nak singgah ke cc...tunggulah sehingga ada kesempatan...minggu lepas pun sibuk dengan raya...korban nya lagi...pergi berhari raya lagi...teman ZiLa pergi shopping lagi...lengkap lah semua...
till tomorrow.....

kita stop sini....:D

26 November 2009

>> KASIH,SAYANG DAN CINTA <<

apa pendapat korang tentang kasih, sayang and cinta??? apa pengertian kasih..aku rasa kasih ni lebih melibatkan kepada emosi dalaman..perasaan kasihan yang dicampur dengan sedikit simpati mungkin juga ada sayang tapi dalam keadaan yang kita masih boleh kawal..seperti kasih kan kawan-kawan..
sayang pulak macam mana??? sayang ni pada aku macam sayangkan anak,hubby, mak abah, adik beradik..tapi kawan-kawan pun aku sayang jugak..( tertakluk kepada yang rapat dengan kita la )...sebenarnya bila kita rapat dengan seseorang tu..rapat sehingga boleh share something dengan dia example masalah kita..memang akan ada perasaan macam tu...
cinta pula lebih melibatkan hubungan 2 hati..cinta ni hanya kepada seseorang...bukan semua orang kita boleh cinta tapi ramai orang kita boleh kasih dan sayang...cinta ni adalah satu perasaan indah..yang boleh mengubat duka lara..yang boleh buatkan kita tersenyum...yang membuatkan hari-hari cepat berlalu....dan yang lain-lain yang indah belaka la....

so..apa kata hati anda??? kasih,sayang atau cinta...ikhlas tau...:D

>> SeLaMaT HaRi RayA KoRbaN <<

pagi ni naik pajabat atas tengok diorang tengah belajar wat jahitan manik baru..cukup ringkas tapi quite interesting..nampak meriah..macam mana pun aku tak boleh nak update gambar..next time la..aku pun dah belajar secara lisan cuma praktikal nya belum..nantilah bila aku dah jahit manik camtu kat baju aku akan aku publishkan disini ye..untuk kenang-kenangan yang terindah...hahah....

bersempena esok hari raya aidiladha @ korban, aku pun nak ucapkan selamat hari raya korban pada semua..hayatilah makna korban yang terbesar dalam hidup korang..tak kiralah pengorbanan korang besar atau kecik..sementelah itu bos aku pun kasi balik awal sikit harini..pukul 2 boleh balik tapi still ada yang kena tunggu incase ada hal-hal kecemasan...
( itupun lunch hour kena kerja okay..klu tak pukul 2 kena naik opis dulu..)

aku tak prepare apa apa pun lagi..tengoklah petang karang ke..and tak tau lah balik sitiawan ke tidak...mungkin raya di taman meru je kot...

semoga hari raya kali ini mendapat berkat untuk kita semua...Amin...

24 November 2009

>>perJUMpaan<<

petang ni lebih kurang jam 2.30 tadi ada meeting @ perjumpaan EO and staff..membincangkan hal2 pejabat yang boleh ditambah dan dibaiki..salah satunya ialah mengenai KEDATANGAN @ ATTENDANCE..hehehe bicara tentang bab ni aku pun salah sorang yang datang lambat..tapi bukanlah sampai lambat sangat maybe dalam 3,4 minit jek..hahah ( lambat still lambat ye )..okaylah kita akan sama2 perbaiki mana yang patut..bersempena lagi nak new year kan mesti kena ada matlamat dan harapan baru..cewah...puitis sungguh aku petang2 cenggini..ni nak tunggu waktu balik dah ni ye...cu 2morrow....


adios...:D

20 November 2009

.....TataPan Cinta.....



pernah ke dengar lagu ni??? okaylah...so sweet...
sila lah hayatinya...

<<>>

pagi ni datang keje cam biasa cuma mood tak berapa okay...aku pun tak tahu kenapa..mungkin tuggu masa dot..dot...dot... kot.pakai baju pun biasa2 je harini...macam tak berapa best la hati ini tapi aku da siap makan roti canai sekeping ( disponsor oleh kak bee ) dan kek coklat (disponsor oleh kak ila )..orang kata kalau mood kita tak berapa okay coklat ada satu kuasa yang boleh ok kan balik mood kita...tapi da dekat 10 minit aku makan still tiada perubahan..kalau dekat opis ni aku cuma boleh cerita benda2 yang tak memerlukan gambar...kalau aku pegi cc baru aku boleh upload gambar..bila lah aku nak beli laptop...

okaylah..sewajarnya di pagi hari Jumaat selaku penghulu hari ini banyak2 lah berselawat dan bertafakur...amin....

19 November 2009

PROGRAM JEJARI BISTARI...



tengok gambar manik2 kat atas tu..very colourful kan???iniila adalah entry masa aku pegi PROGRAM JEJARI BISTARI minggu lepas...



sume manik ada 7 kaler...ini adalh di antaranya..aku try nak close up sket tapi guna kamera anset dah tu lampu pun romantik sangat...



okaylah dapat belajar macam ni yang penting pasni klu terdesak boleh la jahit kat baju sendiri and anak...yang kat atas ni nama jahitannya ialah beriring jalan...hikhik..cikgu yang ajar tu bagi nama...



ini gambar dekat...



ini pulak Bunga Sakura...cantik tak????




ini susah sket...nama aku dah terlupa tapi ada perkataan tocang aku rasa...


bolehlah boleh......:D
terima kasih banyak2 pada kak Fatimah Sham and kak Latipah ( briged utara PGA )

18 November 2009

BukU LaGi




Ini buku kedua yang aku pinjam daripada kak mizaidura..penulisnya Aisya Sofea..aku dah biasa baca karya tulisan dia ni..hebat...puitis..




baru setengah je yang aku baca...nantilah pelan2 kita story ye..after all ini kan diari aku..so tak payah kelam kabut okay...


sejuk dan dingin....

semenjak dua menjak ni hari-hari hujan turun..kadang2 nak pegi keje pun malas tapi kena gigihkan jugak..dah itu sumber rezekinya..hari ini aku kemas meja and laci aku..sebab dah tak berupdated sangat..aku rasa sket lagi kalau aku dengar bunyik anak kucing mungkin datangnya dari laci aku..hehehe..oleh sebab tak nak perkara macam tu berlaku kena gigih la hari ini...da siap kemas cantik2 aku terpaksa la ceta sket kat sini..ini kan personal diari aku..nanti bila dah lama baca balik kan dah jadi sejarah..jangan memain aku pun banyak sejarah..hikhik...

okaylah..nanti sambung lagi...

16 November 2009

>> sebelum pulang <<

ini adalah entry sebelum pulang pada hari ini..skang dah 4 lebih..dah buat keje and updated sket2..keje means keje pejabat okay..jangan ingat saya slaloo amik kesempatan pulak..tapi kadang2 memang ye cuma cara saya buat keje bila keje kita buat btoi2 bila kita release like blogging or what kita pun buat jugak...tapi must remember untuk release je dari tension wat keje yang penuh dengan cabaran tuh..hakhak..

bila lah agaknya blog ni nak mendapat sambutan..skang tengah pikir something untuk wat blog ni lain sket tapi tak abis pikir lagi plus ngan tak brapa mahir dalam arena blogging ni..lau pape pun haruslah dipuji semangat saya yang berkobar2 ni ye...

peace to all...:D

<< makna cinta dari namamu >>

H - SETIA KEPADA YANG SATU
A - SEORANG YANG GILA-GILA
M - MEMBUAT PACARAN LEBIH MENARIK
D - KEKASIH YANG TERBAIK PERNAH DIMILIKI SESIAPA OLEH PUN
 - MANIS DAN ROMANTIS
A - SEORANG YANG GILA-GILA
N - PEMBERI CIUMAN YANG BAGUS JUGA
A - SEORANG YANG GILA-GILA

hahahaha.....amacam ada yang berani cabar???aku rasa banyak yang tertera kat atas tu memang suits dengan aku..bukanlah bermaksud untuk memuji diri tapi aku memang camtu..dari dulu masa kawan ngan hubby pun aku jenis caring...

13 November 2009

dah tahu....

Tahu tak apa masalah sebenar aku..aku baru terpikir..masalahnya..

1. aku takda fan..( bukan kipas ) tapi takda sapa pun nak baca entry yang aku merepek2 ni apatah lagi yang nak follow..kesian aku...huhuhuhu....
2. aku takda laptop yang menyebabkan aku lambat dan teramat lah susah nak mengupdated..nak pegi cc kena tengok time sesuai maklumlah aku ni ada 2 anak..takleh nak berlagak bujeng...hakhakhak...
3.aku amat tak reti nak letak tajuk untuk setiap entry aku jadi nya kalu satu hari nanti ada sesapa terbaca yang entry and jalan ceta yang agak pening harap maklum.....
4. ada ke lagi sebab keempat....ha...aku teringin nak jadik macam bllog2 lain tu..tapi takda sapa nak bagi tunjuk ajar..aku penah minta dari seseorang tapi dia mungkin  terlalu bz untuk aku yang sapa2  ntah ni..macam mana tak sedih...sobsob....

itu je dulu..sibuk nak lap air mata ni... :(

> entry hari ini <

salam kepada semua...hari ni aku amatlah bosan..tapi reason dia aku pun tak pasti kenapa dan mengapa...line kat pej amat2 lah slow..aku selalu rasa macam ni pun..mungkin ada masalah2 yang menggangu fikiran tapi aku macam tak nak pikir laupun sebenarnya aku dah terlalu pikir tanpa aku sedari..ish..rumit tak idup aku???boleh lah boleh.....hari ni aku balik sitiawan...kampung halaman hubby..lama woo tak balik..since raya hari tu jek...2 hari kat sana ditambah dengan musim hujan memanjang ni..tak gi memana kot...just lepak and rehat bersama family tercinta... : D

07 November 2009

< hobi aku >



ini lah kerja aku bila free sket or mood romantik datang berkunjung...aku suka baca especially novel cinta..komik pun ader..penah dengar HAJIMIE KINDAICHI...aku kumpul buku tu buat koleksi tau...
novel ni aku pinjam daripada kak MIZAIDURA...baru baca sket..ada dua buku tapi aku wat entry asing2 kay supaya banyak sket entry aku...hahahaha...





penulis ni aku tak biasa sangat tapi buku ni kak mizai yang choose kan..okay kot..mungkin antara peberet dia...nama penulis MAYA IRIS...






sekali skala baca novel cinta kan boleh refresh perasaan cinta kita sendiri tau..klu tak percaya try lah...kita akan jadi more romantik pada pasangan..secara tak langsung boleh dapat tips2 berguna jugak tau..so keep up membaca ye...

05 November 2009

< breakfast >



                    ini adalah entry hari ahad yang lalu..mungkin dah agak lama tapi tahu je lar kesukaran aku mencari internet menyebabkan aku lambat updated ni..mana tau klu blog aku dah pemes nanti banyak dapat duit poket bolehla aku beli laptop siri kan tak???


ini nasi goreng ayam..zila yang order...





berselera jek dia makan..dia tak tahu aku snap gambar sebab dia dah warning 
jangan gatal amik gambar...
aku cuma nak abadikan kenangan dalam blog ni..
sok2 bila cucucicit tengok ada jugak sejarahnya kan??/
banyak btoi kan aku kan?????hiks...






ini mee bandung..aku ngan mak makan..tapi takde gambar sebab dah beria makan baru teringatkan gambar...kira nak cakap di pagi ahad tu kami memang lapar gila lah...






ini pulak air2 yang diminum..ORANGE JUICE,NESCAFE O AIS and LAICI.....





ini anakanda beta lah...cik SOFIYA HASYA...











ini pulak putera beta...SYAKIR HAIKAL....


tempat : belakang billion shoping centre silibin...

03 November 2009

pErCAYa @ tIDAk



                      actually aku just nak try upload guna komputer pejabat ni..skali mau la pulaksss...
hehehe...tengkiu komputer....
ini gambar 2 orang permata hatiku....tengok muka hasya..punyalah payah nak suh dia posing..abangnya okay jek...




ini tengah dok kalut nak suh dia posing...bila snap je gambar jadi cenggini...
ada sekeping gambar lagik..tapi nak upload tak boleh mungkin line dah bz kot..
takpelah kita try jap lagi kay...

semalam dan hari ini....

hai semua...harini kena try bubuh entry lagi..bukan kata semalam2 tak bubuh cumer bila dah sent da sampai2...tension jugak..tapi apa nak buek..kena banyak kan bersabar..separuh daripada iman..hiks...
nak cerita apa ye...ntahla harini macam kabur2 sket..since smalam bz wat keje yang nak kena kejar updated..da siap 70%..tinggal sket2 lagi tuk adjust pastu boleh submit..aku membebel punyalah banyak klu tak leh masuk kang wat ponat ajo...cukuplah tuh..jap lagi kita sambung ngan 1 resepi baru...ini kira takder gambar pasal kat opis..klu pegi cc baru boleh upload...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...