Followers

31 October 2012

saya dah jumpa dengan puan INTANBERLIAN




Cuba teka siapa ni...cepat-cepat....inilah anak dara Ina @ IntaNBerliaN... Baby ni setakat petang tadi takde nama lagi tau...

Ceritanya dari hari raya korban tu rasanya saya cuba mendapatkan no phone & address ina....hajat di hati nak melawat dia & baby baru sebab dapat tahu dia menghabiskan masa pantang dia di rumah parents dia di Chemor...rumah saya pun dekat je dengan Chemor tu....Lagipun inilah masanya nak bertemu @ bersua muka dengan rakan blogger yang selalu 'berjumpa' di alam maya je...hehehe...

Saya ada minta phone number dia dekat Kak Tihara..tapi dia takde phone number...alamat ina ada tapi yang dekat Kedah nun...so saya tanya Kak Fieda pulak...nasib sangat menyebelahi saya sebab Kak Fieda ada number dia...saya pun terus message Ina tanya boleh ke nak datang rumah melawat & Ina terus call saya...hehehe mulanya agak malu jugak nak cakap dengan Ina...hahaha...apalah saya ni....Ina sangat sporting...first cakap dalam phone macam kami ni memang best friend...hehehhee....

Esoknya Ina message alamat rumah parents dia....petang dalam pukul 5 lebih saya pun bertolak untuk ke rumah Ina...sangat senang nak cari rumah dia...memang terus sampai depan pintu pagar... :D

Masuk ddalam rumah je terus tengok si kecik Alisha...memang sebijik dalam blog ibu dia...heheheh...sembang macam dah kenal bertahun...Ina maintain je badan...mak Ina pun sangat ramah tamah jugak...menyembang sakan kami...Ina dengan saya sebaya tau..lepas dah minum 3,4 gelas air saya pun minta diri...baby cute je tido takmo bangun tengok auntie yana datang lawat dia...Alisha sangat malu-malu...

Sebelum balik kitaorang sempat snap gambar buat kenang-kenangan kami berdua...itulah yang saya minta izin snap gambar baby yang kat atas tu...Ibunya dok pening fikir nama apa yang sesuai untuk anak dara kecik tu... :D

Ini memang pengalaman yang manis untuk saya....mana tahu nanti boleh jumap Ina lagi @ rakan bloggers yang lain...selalu dengar orang dok jumpa rakan bloggers kali ni saya pulak...jangan jeles haa..... :D

Itulah stori mori yang panjang...saya jarang buat entry macam ni so...rugi kalo tak baca ye....







35 comments:

izan mama mia said...

wah..jumpa ina...best laa tuu...dia mmg peramah...hihhi..

fieda said...

ni la entry yg kak fieda tggu2...hihihi..syoknyer...bile la kita plk dpt jumpe ye..

Si Matatajam said...

Mmg best kan dapat jumpa member blogger...cute ja Si kecik tu...Bertuahnya dpt jumpa Ina n puteri2 tu yek..

Tihara said...

as salam

skang akak dah ada no.ina dah, thanks yana..rupanya korang sekampung ey :)

PinkUmmi said...

wah bestnye dapat jumpa kak ina...

shahdiana said...

izan mama mia,
haah...betul sangat peramah..

shahdiana said...

fieda,
yelah mana tau adik yana kawin nanti yana jemput datang tau...

shahdiana said...

si matatajam,
tulah rasa best sebab ina kan blogger femes...hehehe

shahdiana said...

si matatajam,
tulah rasa best sebab ina kan blogger femes...hehehe

shahdiana said...

tihara,
iye sekampung..aritu ingat nak jumpa masa raya puasa tapi takde rezeki...

shahdiana said...

tihara,
iye sekampung..aritu ingat nak jumpa masa raya puasa tapi takde rezeki...

shahdiana said...

pink ummi,
best kan...

shahdiana said...

pink ummi,
best kan...

Ibu Lala said...

wah bestnye dapat tgk baby baru...

salam kenal..

DAIRI FARISHA said...

kak yana, banyaknya minum air..hehe..sampai bergelas2..penat menyembang ye...nanti kak yana dtg le wedding farisha...kat jelapang aje..huhu..

Eca Dwinky Asha said...

xhairan kan kak ina sgt peramah.maknya pun peramah hbs.hehehe

fieda said...

syok ni kalau dapat join..

mama aryan said...

seronokkan dpt berjumpa kawan2 dr dunia maya ni..nak pulak dpt yg peramah mest mcm dah kenal lama..
salam kenal ye

IntaNBerliaN said...

InsyaAllah.. nanti kita jumpa lagi yer.. tingin gak nak g umah yana.. :-)

shahdiana said...

Ibu Lala,
memang best pun...salam kenal juga...

shahdiana said...

dairi farisha,
kat jelapang...area mana tu...heheh..dapat jemputan kawin dari blogger pulak ni..hehehe

shahdiana said...

eca dwinky asha,
itulah memang anak beranak peramah & buat kita tak rasa kekok pun..

shahdiana said...

fieda,
hehe memang best..tapi kak fieda jauh tu...nanti kalo yana pegi maktab boleh jumpa...

shahdiana said...

mama aryan,
yup..sangat betoi..salam kenal...ni pun dah bertambah kawan...tu yang best tu....hiks...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kenal..cma dtg blog kak ina IB :)

permatabiru said...

bestnya dapat tgk baby kecik comel2

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

Oo..baby girl eh... bestnye dpt jumpe rakan cyber♥

Salam kenal ^-^

Nora Karim said...

mmg seronok sekali sekala dapat jumpa secara depan2... seronok la...

anitadiana said...

salam singah done follow...datang dari blog ina..bestnya dah jumpa ina..kak ita dalam alam maya aje lah....mesti seronok sembangkan..he..he..kena tak buli aje beby tu suruh bangun tido aje...(ayat aqil)-anak kak ita...salam perkenalan..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

datang dr blog kak ina..wah best kan dpt jumpa kwn blogger ni :)

salam kenal dr wani aka ibu qalief :)

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

besnyer dtg mlawat blogger =) terharu,ehhee

alisha sgt comel..

9n0L4 said...

wahhhhhh. untunglaaaaa yana ye. leh jumpe ina. :)

shidaR said...

nk jumpa kak ina gak hehehee ^_^

wan nurul hezrina said...

ooo awak ker yang g tgk ina?lalala..oklah kan kitapun kawan ina jugak..besh tak dapat tgk aqilah??teringin gak nk tgk tapi jauhhhh oo..

TiranaAduka said...

seronokkan dpt jumpe rakan blogger

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...