Followers

30 October 2012

jom tido hotel bahagian kedua





Inilah Hotel Transit dekat Terminal Amanjaya tu....kaler orange...rasa segar je....datang sini sebab nak survey apa yang best....



Siap boleh simpan bagasi lagi khas untuk penumpang bas yang nak pergi jalan - jalan sementara tunggu masa  bas jalan....boleh jugak kepada sesiapa yang nak fresh up untuk tido & mandi sekejap sebab hotel ni ada bayaran untuk per hour...1 jam RM 10 saja...boleh lah untuk mandi kan...




Kaunter Register bilik....






Tengoklah budak busuk ni dah standby 
nak panjat katil....hehehe..
lagipun kitaorang check in agak 
lambat dah pukul 10 lebih pun....





Inilah single bed...satu malam RM40 je tapi takde tv @ bilik air...semua kena guna kat luar punya...bilik single bed ni pun ala-ala jepun sebab takada katil...still untuk jimatkan ruang...hotel ni ada lebih 10 bilik rasanya tapi disebabkan ruang yang terhad pengurusan buat macam ni kot...





Ini pulak budak berdua yang sangat exited tu...siap dah bancuh susu untuk diorang....mood tido hotel....sejuk je...oh ya....air con dia centralised tau...means kalo nak sejuk @ kurang sejuk kena bagitau diorang baru boleh adjust...bilik kitaorang harga RM65...actually RM70 tapi siapa yang kena gomen dia bagi kurang RM5...bolehlah...






Ruang untuk tengok TV...ada satu sofa & telah dikonker oleh budak ni...ayat yang paling saya tak tahan bila cerita pasal nak tido hotel ni...bila saya kata nantilah saya fikirkan ...si Haikal ni kata...Ibu cepat fikir haikal dah teruja sangat nak tido hotel ni...perkataan teruja keluar dari mulut dia...bilalah dia fikir ayat tu entah...senyum saya...ada je anak-anak ni nak ambil hati ibu untuk setuju dengan permintaan diorang kan...




Inilah bilik mandi kami...hehehhe...muat sorang je pada satu masa & memang sangat jimat space...tapi yang agak tak bestnya jamban adalah di luar...bilik air ni untuk mandi sahaja...TV pun takde...kena tengok kat luar ye....




Pandangan bilik air dari pintu masuk...pintu kat hotel ni jenis yang macam kat rumah jepun tu....yang tolak & tarik tu...kira kalo sapa yang rajin layan cerita korea tu tahulah macam mana rupanya...




Siap bukak baju punya exited kot....




Ruang santai untuk makan & minum...




Tengah orang dok sibuk siap itu ini sempat je dia memunggah handbag saya...




Ruang hotel ni berbentuk seperti huruf V...tengoklah...V dekat hujung & membesar ke depan...dekat hujung tu ada surau...ruang ni jugak boleh digunakan untuk short meeting...boleh memuatkan 30pax pada satu masa...





Hasya yang takde mood tapi disuruh bergambar...hahahaha







Pose maut dari Haikal...
Next time bolehlah try hotel lain pulak...Plan yang mengejut & tak sangka-sangka je...walau macam mana pun saya lebih suka hotel yang toilet & TV di dalam bilik...lebih privasi...bagi saya lah...tak suka share sebab tujuan dok hotel kan nak privasi...heheheh...jadilah untuk bagi budak-budak tu pengalaman dok hotel kan....









14 comments:

kinara kinatara said...

wah cantiknye..suka oren..

shahdiana said...

kinara kinatara,
oren ceria kan....

PinkUmmi said...

singgah sini baca entry...

cantik hotel nih...kombinasi oren+hitam

Tihara said...

as salam

ok jugak hotel ni wat lepa penat lelah

bawak depa pi hotel kat cameron plak nanti yer, cejuk cket best :)

shahdiana said...

best kan kaler dia..terang je...

shahdiana said...

tihara,
yeke kak...sejuk sikit kan...nantilah kalo ada rezeki lebih & diizinkan Olehnya...

eita said...

nampak menarik lah jugak...

kite langsung tak merasa duk hotel huhuhuu

fieda said...

cantik jgk hotel ni..

Si Matatajam said...

Cantik bilik mandi tu..wahhh oyenn gitu..

IntaNBerliaN said...

alahaii bilik mandinya comel je.. :-)

Nora Karim said...

nampak ok juga biliknya... tapi kalau toilet kat luar tu rasa cam tak best la juga... huhu

9n0L4 said...

cntik jugak hotel ni. cumenye toilet kat luar mcm kureng sikit. :)

wan nurul hezrina said...

nampak sumer kaler oren..hehe..amboi abang haikal kemain hepi nampak.kemain sporting dia posing=)

Anonymous said...

autrement a la serie suivante, vente viagra en ligne, reconnaitre la force alcoolique du vin, El anarquismo es probablemente la corriente, cialis lilly precio, Curiosamente las mismas personas que soportan y in BuUetin de la Societi Botanique de Franco, viagra, Il Boletus Briosianum si distingue pero, keine weitern Symptome zeigen, preise cialis, deshalb auch in den meisten Mineralwassern vor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...