Followers

29 January 2010

//// ZAMAN INI ////

laman mana yang paling disukai????
sekarang ni dah bermacam2 website kita buleh masuk untuk trace kawan lama...tambah kenalan...buat macam-macam aktiviti....dan bermacam2 lagilah...

ada yang function nya senang difahami..and ada yang aku rasa cam complicated sket...
contohnya...FACEBOOK..yang ini aku rasa amat mudah difahami..nak register pun senang sangat...macam mesra alam gitu....

lagi..TAGGED..yang ini aku register jugak tapi takat situ jelah..takde peningkatan..aku pun takde nak godek lebih2 sangat...

TWITTER..pun aku sign up..ini macam rumit sket..aku tak brape nak paham....lagi satu ada MYBLOGLOG....kalu tak silap aku la...ini amatlah tak paham function nya..aku register dulu sebab nak masuk contest....

kadang-kadang pikir ada apa dengan semua yang banyak2 ni kalu function nya sama...and actually apa beza antara mereka ini yang buleh menarik kita untuk hari2 duk mengadapnya....

FRIENDSTER pun ada jugak..aku rasa ini antara yang terawal sebab masa aku mula2 kenal komputer and internet lah aku berkenalan dengan friendster...dalam tahun 2004 hingga 2005 dan ke atas...

konsep semuanya mungkin sama tapi attraction supaya ramai orang sign up mungkin penting...terutama skali yang mesra alam..
( kira kalu orang buta internet pun buleh guna..make it simple cenggitu...)

aku pulak boleh katakan semua website yang ada dipasaran tu aku bukak account..
semua layan.....last2 sampai terlupa password kekadang....:D

***** aktiviti hujung minggu *****

hari jumaat adalah menandakan kegembiraan yang akan berkunjung dalam hidup korang untuk 2 hari yang mendatang....so..apa plan hujung minggu..adakah duduk-duduk di rumah sahaja @ keluar bawak familly jalan-jalan @ balik kampung jenguk mak ayah and sedara mara...

untuk sesiapa yang akan berkahwin di hujung minggu ini tahniah yang amat banyak diucapkan..semuga berkekalan hingga ke hujung nyawa....

plan aku minggu ni nak ke rumah adik di KKB..tapi  tak taula jadi kenyataan ke tidak memandangkan abah & adik bongsu mungkin keje..( ganti untuk cuti tahun baru cina...)

mak memang dah bersemangat kobar-kobar nak pegi KKB....hehehe....tengoklah cner nanti...

27 January 2010

**** mY LoVeLy sAm sOOn ****

lagi cerita tentang korean movie @ drama....kali ni cerita my lovely sam soon...cerita ni agak kelakar sebab percintaan diorang sebenarnya adalah rekaan ataupun kontrak tapi jadi real luv story..tapi heroinnya chubby sket and tua sikit daripada hero cerita ini...apa pun bisa menarik perhatian ku...



aku rasa ralat sebab tak dapat tengok endingnya disebabkan cd last rosak pulaks...aku berhasrat nak cari jugak cd last tu sebab aku nak tau last2 hero tu pilih sapa..si chubby @ bekas awek hero tu...

26 January 2010

***** contest lafs perfume *****

ini adalah entry rentetan daripada contest lafs perfume yang aku masuk tu...dukacita dimaklumkan bahawa aku tidak memenangi apa-apa hadiah kerana persaingan yang begitu sengit sekali..hehehe..redha jela...yang penting semangat untuk mencuba dan terima kasih diucapkan kepada mereka yang begitu baik untuk buat contest-contest sebegitu ya!!!!!!!

caiyok!!!!!!! caiyok!!!!!!!!

korean movie......

korang mesti penah tengok cerita korean kan....cerita apa yang korang suka and tak suka...kat blog intanizani dia suka cerita boys over flower...aku tak tengok lagi ceritanya tapi adik aku tengok sampai 2 kali round cd cerita tu...
dari pagi bawak ke malam...

laupun begitu aku pun ada cerita peberet jugak...
cerita ini....MY gIrL......



inilah pelakon-pelakon nya..cetanya superb...aku memang suka..i like it....
kisah suka duka ranjau berduri percintaan....
pengorbanan dan kesetiaan.....
very loving..dah la lagu background nya pun aku suka jugak... :D

ada lagi cerita lain..nanti aku kongsi lagi..sekurangnya dapat tambah entry aku..dah la tengah blur2 tak tau nak story apa ni....hikhikhik...

///// satu cerita di pagi selasa /////

pagi yang indah ini....:D

on the way pegi keje tadi dengar hot topic tentang MESSAGING....tentang tersilap hantar message...pernah ke jadi macam tu..aku rasa sume orang pun for sure penah jadik camtuh..aku pun dulu2 penah jadi camtu jugak...apa-apa pun jangan sampai kantoi sudah korang..

inilah handset kesayangan aku...hubby yang belikan masa raya tahun 2007..kira-kira 2 tahun lebih dah aku guna..memang lah tak secanggih mana tapi as long as buleh tangkap gambar anak2 sudah memadai buat aku...

unfortunately..anset ini telah tiada..hilang and aku teramat terasa dengan kehilangan nya..yang paling aku sayang sentimental value nya tu..dan sebab utama kerana ia adalah pemberian yang tersayang...

apa yang korang selalu simpan dalan handset..aku selalu simpan message2  daripada hubby sebab hubby ku ini sangat lah susah untuk bermessage..jadi setiap kali dapat message dari dia aku rasa cukup berharga..

gambar2..anak2,hubby and family....daripada anak aku kecik2 lagi sampai sekarang....videoclips lagu yang aku suka...kira handset aku tu ibarat full package entertainment untuk aku....sebab tu rasa sangat berharga buat aku....namun siapa kita nak lawan ketentuan yang sudah tersurat...aku terpaksa jugak beli handset lain nanti..cuma aku tak nak tergesa2..pelan2 survey atas bantuan rakan2 opis and rakan2 blogger....

sampai jumpa lagi....:D

  

08 January 2010

/////// nuffnang //////

nuffnang...
apa yang korang tahu and arif pasal nuffnang..boleh share ngan aku..aku baru lagi pasal nuff ni..aku tahu ramai yang expert..
tadi masa blogwalking pun dah baca ramai yang exited ceta itu ini pasal nuff ni...


contohnya ada yang ceta camaner nak naikkan trafik...yang aku dapat jawapan..bila ramai orang masuk blog kita trafik pun naik..btoi kan..kalu tak btoi boleh tolong btoikan ye..:D


lagi satu pasal buffered tu..ini memang aku tak paham langsung...berpuloh kali baca pun macam tak paham jugak..entahla kot pemahaman nya susah sangat @ aku memang payah nak paham ke...


ada lagi aku baca pasal klik-klik nuff ni..kita masuk blog orang and then klik nuff dia and tinggalkan jejak..so next time dia masuk blog kita and klik kita punya nuff pulakss...
so dengan cara itu kita dapat hasil and dia pun dapat hasil..tapi blog aku ni jarang nuffnya ada..so aku tak paham bilakah masa sesuai ada nuff itu..adakah kita nak kena letak entry baru hari2 @ entah aku pun tak reti nak cakap camaner...


ada yang cakap baru kejap masuk dah dapat hasil yang memberangsangkan...tapi macam aku ada hsilnya cuma setakat ni belum memuaskan lagi..kira nak wat downpayment beli handset pun tak lepas...hahahahah


korang yang expert buleh tolong aku kot...


aku sedaya upaya nak menaikkan hasil nuff aku...kadang-kadang blank jugak tak tau nak story apa....


sebelum tu klu ada pape aku cakap ada salah silap mintak maaf awal-awal ek...taknak la kena saman pulakss nanti :D

<<<< kegembiraan ku version 2 >>>>

ingat tak aritu aku ada ceta pasal aku menang contest kat blog mohdridzuan...
aku kan cakap nak bagitau apa presentnya kan..jeng...jeng...

hadiah berupa RM20 yang telah dikreditkan pada akaun aku oleh penaja...hahahah...thanks again to mohdridzuan...



contest-contest cenggini akan mematangkan kita dan meningkatkan daya saing..
tak semestinya kena ada hadiah keta beso..

:D :D :D smile.....

05 January 2010

/////// LAFS PERFUME CONTEST ////////

masa aku tengah blogwalking ( btoi ke ayat aku tuh ) aku singgah  
satu blog ni yang membawa aku ke blog contest ni..



kita straight to the point jelah..sebab aku takut kalu aku stat
membebel kang jadik lain plak maknanya contest ni...

////// syarat2 contest adalah ////// 


mesti melawat blog lafs perfume and jadik FOLLOWER nya...


pastu letak link blog lafs perfume ni dalam blog  / facebook anda



letak pulak gambar minyak wangi lafs perfume kat sidebar blog / facebook anda ( belah kiri @ kanan ) sebagai link ke contest lafs perfume





buat pulaks entry khas dalam blog korang / facebook mengenai contest ini dan sertakan link terus ke contest lafs perfume

emailkan jawapan dan link blog korang kat email ni lafs_perfume@yahoo.com

jawapan melalui email sahaja yang akan dilayan dan yang tepat serta menarik slogannya...

tinggalkan komen korang dekat blog lafs perfume / facebooknya menyatakan korang telah menyertai contest ini

and korang kena bagitau dapat info mengenai contest ni daripada siapa @ dimana...okay...

tarikh tutup contest ialah pada 10 januari 2010 ini..

soalan-soalan cepumas nya ialah...


kelebihan wangian LAFS keluaran HBT
keistimewaan wangian LAFS keluaran HBT
berikan 2 nama pengasas LAFS PERFUME
berikan 5 wangian 'inspired' LAFS untuk wanita
berikan 5 wangian 'inspired' LAFS untuk lelaki
sambungkan slogan ini tidak lebih daripada 20 patah perkataan....cinta.......

hadiahnya sumer special and kalu korang nak tau kenalah lawat siri blog lafs perfume...




04 January 2010

<<<<< kegembiraan ku >>>>>

tahukah korang apa yang gumbira sangat..actually dari pagi tadi dah tahu tapi tak leh nak kompom lagi..so malam ni kira kompom lah..aku dah menang contest kat blog mohdridzuan...
aku tengah hepi lah ni..senyum jek muka aku..hihihihi...ini la pendorong semangat untuk new blogger cam aku untuk terus maju kan...


aku dapat tahu pasal contest ni daripada blog intanizani...so aku pun try..hehehe..gigih korang sehingga bertapa di cc ni...last2 menangkira berbaloilah..ntah pape ntah aku ceta..tak kisahlah..entry kemenangan ni kan...hikhik...


nanti aku dapat present aku ceta lagi okay..tunggu part kedua kegembiraan ku.....:D







hari pertamaku....

2010...
hari pertama bekerja..kerja banyak of kos sebab awal2 tahun ni kan...ramai jugak yang cuti sebab nak menghantar anak ke sekolah...aku punya turn lambat lagi..tapi masa kan berlari dengan pantas so tak lambat jugak la nak tunggu...

selain sibuk menyiapkan kerja yang berdateline..aku sibuk jugak jengah blog kawan-kawan..yela...bertanya kabar...tengok ceta terbaru diorang..tambah lagi taun baru ni for sure banyak ceta tentang azam baru and semua yang baru-baru lah...:D...

a very welcoming untuk 2010...okaylah esok-esok tak leh ceta pasal 2010 dah sebab dah 5hb kan...dah abis dah welcomingnya...perjalanan hari esok harapnya mendapat seribu keberkatan...semuga tahun ini banyak kebaikan yang akan kita terima...

tahniah untuk kak ila yang dijangka menunggu kehadiran anak ke 3.......

01 January 2010

azam..azam...azam...

okay kita bercerita tentang azam tahun baru pulak ye..so apakah azam korang semua????adakah azam tahun lepas telah direalisasikan...





nak beli rumah besar...





nak beli kereta besar and mewah...






nak pegi holiday ke...






nak membina mahligai indah...






nak tambah bilangan ahli keluarga...:D


apapun impian korang yang telah terlaksana atau belum lagi aku doakan agar tahun 2010 ini akan memberi seribu rahmat buat korang semua..kepada semua kawan-kawan ku yang baru @ lama...yang rapat @ tidak..lau pun hanya membaca corat coret sahaja ingin aku ucapkan selamat tahun baru korang..semoga korang terus success and bahagia disamping tersayang okay...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...