Followers

04 March 2014

RENEW LESEN MEMANDU



Ni nak story tentang saya yang pergi renew lesen memandu di JPJ...actually saya ingatkan nak keluar dalam waktu rehat tu supaya tepat-tepat jam 2 bila office hour buka bolehla saya renew lesen memandu saya....
rupa-rupanya bila saya sampai pukul 2 tepat tu tak tutup pun kaunter JPJ tu time rehat...mati-mati saya ingatkan tutup...jadinya saya ambil la nombor & dekat 50 orang lagi sebelum sampai giliran saya..

Saya jarang renew lesen dekat JPJ..selalunya pergi ke Pos Office je sebab malas nak berlama-lama kat kaunter tu...kali ni abah saya suruh buat dekat JPJ..yela kan lesen memandu sekarang macam Kad Bank tu so saya pun nak jugak merasa...

Saya ingatkan nak renew untuk setahun saja...tapi tak boleh kata kerani tu..bila dah lepas bezday kita kena renew untuk 2 tahun minimum sampai bezday tahun lagi satu...so saya renew tadi dari 04.03.2014 hingga 27.02.2016 nanti dengan bayaran RM60...saya bagitau kerani tu kalau duit tak cukup macam mana...dia pun selamba jawab takda duit kena balik dululah..aduhai...terpakso la den...

Itupun dah kira lambat memandangkan hari bezday saya tu saya ada kerja luar kan...Oh ya untuk info korang lesen tu boleh renew seawal sebulan sebelum bezday kita tau..jadi bolehlah renew untuk setahun je...
Dan saya kan bagitau petang tadi ada mesyuarat PERKEP kan..terlambatlah ke mesyuarat tu...pukul 3 tepat saya keluar dari JPJ & bergegas ke office..sampai dalam 3 lebih sikit...itu jela cerita untuk hari ini...pengalaman renew lesen yang berbentuk Kad Bank @ Kad Pengenalan...

Note - saya masih belum tukar Kad Pengenalan baru yang ada 2 gambar tu tau...korang dah kerr....



5 comments:

Tihara said...

hooh, tak tukau lagi ic baru, n lesen baru abah dah tukau..lawau la plak :)

mummy_ayu said...

Ayu pun nak tukar lesen kat JPJ..sbb nak buat lesen baru tu..tapi, tak pegi2 lagi..
KP pun sama..nak gie buat, tapi tak buat2 gak..
:-(

wantie said...

Tunggu bulan 7 ni la tukau lesen.ngeee...
ic tu still yg satu gambar tu

Puan Kutu said...

sy pun renew dua tahun gak sbb terlupa lesen dh mati..tu trih besday pun lupa..ada kursus luar nk kena drive jauh baru teringat lesen dh mati.haha

tp bkn sy la renew,en suami..haha

IntaNBerliaN said...

aik kne 2 thun terus ek... saya baru tau... jwbnya kne renew 2 thn gak la ni... lesen saya dh mati dah ni bln lps...

btw, dia nak gambar tak ek yana?
nk kne empunya bdn g sendiri ke or org lain pun blh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...