Followers

26 February 2013

HARI PERTAMA HASYA KE TADIKA




Cerita ni mungkin dah basi..hehe..tapi saya tetap nak story sebabnya dah janji sebelum ni nak cerita jugak...& untuk diabadikan disini selama mana boleh untuk kenangan di masa hadapan.... :D


Inilah Sofiya Hasya di hari pertama ke Tadika...Tadika yang sama dengan abangnya...Tadika Intelek...


Dengan bantal busuk & botol susu...itu memang tak boleh lepas...Sofiya Hasya ni kurang makan tau..dia sangat memilih makanan...tapi susu bukan main lagi...disebabkan berat dia takda masalah so saya takdelah risau sangat dengan dia yang kurang makan tu...tak macam Haikal..dia pulak kuat makan tapi berat tak bertambah...susah hati jugak... :D


Saya bekalkan susu & botol air masak untuk dia...susu tu stock pagi..ada bawak juga raga susu untuk cikgu buatkan susu kalau dia nak...sebab utama Hasya tak nak makan kat sekolah...


My Princess...rasa sebak jugak hari pertama hantar dia ke tadika tu...dalam hati cakap 'dah besar anak aku'...yang menyebabkan lagi sebak sebab dia tak nak makan...lagi-lagi makan nasi..lagi dia tak nak...so sekarang ni saya terpaksa bekalkan roti @ biskut yang agak dia suka untuk dia makan...susu pulak sekarang tak nak bawak dah pergi sekolah..segan katanya...macam tu jugak dengan bantal busuk tu..minggu pertama je bawak...



Gambar budak nakal....






Tadika Intelek..saya curi-curi ambil gambar..mak bapak ramai menunggu...segan jugak...karang diorang mesti kata macam first time anak sekolah kat sini...hahahah..lantak la janji ada gambar untuk updated blog.....hahahaha.....

 

Masa ni saya sedih & sebak je tengok dia...mungkin orang akan kata alahai tu pun nak sedih tapi saya memang macam tu....nak pulak dia ni jenis yang tak boleh dok diam...tetiba dia diam je kat kerusi tu dengan muka yang macam tu..mau tak tersentuh hati saya...saya tunggu dalam sejam lepas tu saya balik...sebab dah naik kesian sangat...hahaha..apalah saya ni...perasaan ibu ni lain macam lah....korang nanti yang ada anak start tadika mesti akan rasa apa yang saya rasa...masa Haikal dulu lagi sebak saya tau....


Dah dua bulan tadika ni nampak okay...homework tak payah suruh...memang excellent...sama ada disiapkan dekat sekolah @ balik je terus laju-laju buat...perbezaan antara anak lelaki & anak perempuan kot...kalau Haikal jenuh bertunggu buat homeworknya...nanti saya updated cerita hari pertama Haikal ke sekolah pulak ye... :D




13 comments:

izan mama mia said...

dah selmat ke sekolah yer..hahahah..bantal bushuk bawa juga ker g skolah..hihi

Rapunzeel Cikilolo said...

huhuhu...

susahnye nak senyum :)

eita said...

hahahha....apalah masya botol susu dengan bantal busuk pun bawak gi sekoloh jugak..

Tihara said...

oh comelnya hasya dah tadika..lambat story ni kua mama dia busy sgt ey :)

shahdiana said...

izan mama mia,
dah selamat dah..dah 2 bulan...bantal busuk tak bawak dah sekarang..dah besor...

shahdiana said...

rapunzel cikilolo,
senyum rajin tapi hari first sekolah tu memang kelat je mukanya...

shahdiana said...

eita,
hehe..sekarang tak bawak dah..malu katanya...

shahdiana said...

tihara,
bz kak...tak sentuh langsung laptop...ni dok mencari cara untuk stabilkan keadaan diri dengan rutin harian setelah dua orang anak sekolah ni...

fieda said...

dh sekolah ye..best la dapat bawak botol susu gi sekolah..jelez maira tau..kiki..maira pun sama yana tak suka mkn nasi.nape ntah..tadika brp taun ni..

shahdiana said...

fieda,
hasya 5 tahun....sama ngan maira kan rasanya...

IntaNBerliaN said...

laa siap bwk botol n bantal g sekolah ye sayang.. hihii sweet plak rasa.. :)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
hmm.. xlama lg cma pulak merasa perasaan ank dihantar ke skol..

tahniah sofia hasya.

9n0L4 said...

hehe. botol susu tak tinggal tu. ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...