HOME ANAK-ANAK LUAHAN RASA TAJUK TAJUK CONTEST

27 November 2011

anak-anak pun ada perasaan jugak kan..

12:23 PM 79 Comments
Aku teringin nak share dengan korang info ini...anak-anak adalah kawan kita..kita buleh berbincang & kongsi cerita dengan diorang ni..itupun salah satu cara untuk kita lebih rapat dengan anak-anak..kita pun mesti sentiasa alert dengan perubahan anak-anak..dari diorang kecil sampai besar..sebab sepanjang pertumbuhan diorang ni...setiap peringkat perangai @ tingkah laku diorang sentiasa berubah...kita pun tak boleh marah diorang tanpa sebab..( tapi aku tahu kadang-kadang kalo hilang sabar aku memang kena tempik juga anak-anak aku..sorry... ibu mintak maaf ye...korang nakal sangat especially sofiya hasya :D)anak -anak ni pun hendak juga pandangan diorang dihormati sebab diorang pun ada perasaan macam kita...so..kalau diorang ada nak mengadu @ bercerita bagilah masa & pandangan korang sikit..sebab bila kita buat macam tu diorang akan rasa lebih dihormati @ disayangi..contoh sebelum korang pakai baju nak pergi kerja cuba tanya pandangan dioarang tentang baju korang @ suruh diorang choose which one sesuai dengan korang pagi itu..mesti berbunga-bunga rasa hati anak-anak ni kan...aku just share something yang aku baca..tapi memang ada kebenarannya...aku dah cuba...:D



26 November 2011

update list pertama syakirsofiyasyakira 1st giveaway

5:57 AM 1 Comments

ini list nama yang join GA ini setakat 26/11/2011 0102 HRS

http://dreams2travel.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://faishaluvnurrfatihah.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://mascontestgiveaway.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://zitaomar.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://www.akmarwati.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://iwishiwillwin.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://alongnidar.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://miyainsyira.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://giveawaywanyy.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://mamaishazah.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://www.techie87.com/giveaway1/

http://goldenrosegacontest.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://amyna2109.blogspot.com/2011/11/syakirasofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://einah-contes.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://atienabila.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://affaf-contest.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://cutemamaazam.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyashakira-1st-giveaway.html

http://lobaksusue.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

http://merpatipurple-kis.blogspot.com/2011/11/syakirsofiyasyakira-1st-giveaway.html

kalau ada yang aku miss inform ya....:D  good luck pada semua


24 November 2011

23 November 2011

kesian sangat...demam lagi haikal...

10:22 PM 105 Comments

Malam ni putera kesayangan ni 
demam lagi..mengadu sakit-sakit 
badan & tak larat sangat..
sampai nak bangun minum air pun 
tak larat..suruh letak dalam botol susu..
caner ek...risau sangat..dah la 2 minggu 
lepas demam asyik on..off jek...
ni baru 3 hari hantar taska dah demam balik..tak makan & minum pape pun...
makan ubat & letak cool fever jek...
ada yang kata patut ambik darah pasal lama sangat demam...ish...ish...benda sume ni merunsingkan jela....nak ambik darah 
ke tak nak ni....

22 November 2011

21 November 2011

lagi-lagi diorang berdua ni kan...

10:43 PM 0 Comments


dalam kereta pun nak posing jugak..
tapi tak salah anak la pasal ibu yang gila tangkap gambar...hahahha...




syakir haikal & sofiya hasya..
tengah tunggu dalam kereta sementara emak bawak zila pergi klinik...
diorang ni tak harus turun sekali karang doktor yang nak check pesakit buleh terus jatuh sakit...haa...sapa susah pulak nanti kalau doc dah sakit....:D



20 November 2011

Giveaway 2nd Anniversary by Mamarayyan

12:45 PM 1 Comments



aku join jugak GA ini..
bagi sama-sama mendoakan 
kebahagiaan mamarayyan...

ucapan aku..

semuga mamarayyan & suami sentiasa 
berada dalam lindungan yang Maha Esa
setiap yang berlaku hadapilah bersama-sama 
dan selalulah give & take dalam menjalani 
hubungan suami isteri
semuga berkekalan sehingga ke akhir hayat..
happy family always :D

syarat-syarat GA ini

tarikh tutup sehingga 30/11/2011
buat entry letak banner kat atas
jangan lupa linkback
hadiah best barangan BODYSHOP
kena TAG kawan-kawan...
lagi ramai lagi meriah....

aku TAG..



nak tahu lebih cerita klik Mamarayyan

malam yang sunyi!!!!

12:02 AM 3 Comments
 dah menghampiri tengah malam @ mungkin sesetengah orang punya jam sudah pun tengah malam...happy sunday korang..malam ini @ pagi ini hanya BW & follow kawan-kawan bloggers je...entry baru esok-esok kita updated okay...good nite semua...


sleep tight & sweet dreams :D


19 November 2011

REDAKAN MATA YANG GATAL

8:12 PM 3 Comments



tau tak daun sirih ni ada banyak 
khasiat & kegunaannya...
salah satunya adalah bagus untuk 
meredakan mata yang gatal..

caranya...

ambil beberapa helai daun sirih & 
rendamkan dalam air suam..
tapis air kemudian cuci mata beberapa 
kali sehingga gatal mata berkurangan...
jangan kata mata daun sirih pun sesuai digunakan untuk ibu-ibu selepas 
bersalin bagi mencuci alat sulit...
dalam produk feminine wash pun daun sirih selalu digunakan sebagai salah satu bahan...



daun sirih - :D


18 November 2011

Chammak Challo

7:53 PM 0 Comments


korang layan hindustan tak???
aku cerita apa pun aku layan kalau best..
jom layan lagu ni..
dua-dua ni pelakon peberet aku...

hindustan ni best pasal kisah cintanya 
cinta sampai mati...hahahhaha
rasa terbuai-buai & 
syahdunya cinta....:D


yang ketiga tidak ketinggalan

4:51 AM 2 Comments



syakira husna bersama tok kesayangan
  

goyang...tak mahu diam si kecik ni


dah 7 bulan lebih...
dah mula berdiri kat tepi-tepi meja & kerusi...
tapi kaki tak berapa tegap lagi...



jenuh nak close up camni...
dah pandai naik walker dah...



my love


nur syakira husna


dari belakang pun nak close up jugak...geramssss....

ada beza tak dua pics ni

2:17 AM 1 Comments




Setelah puas masuk GA & Contest..
entry-entry berikutnya akan banyak menceritakan kisah anak-anakku...
Ini Sofiya lagi...
1st time potong rambut pendek....



Ini pulak masih rambut panjang..
dia ni suka bergambar tapi payah 
sungguh nak ambik gambar dia...
tak sempat snap dia dah gerak & 
nak tengok pic yang kita snap tu...
buat masa sekarang ni dialah tukang buat kecoh dekat rumah tu..abang pun kalah..
kira dia la hero semalaya..

Tahun ni 3 tahun...
dah besar anak ibu rupanya...

17 November 2011

tiang buai pun jadi

10:04 PM 0 Comments

Berebut tiang buaian..
dua-dua pakai baju putih..
dua-dua pakai seluar mera...
tinggi pun lebih kurang sama..
siapa kakak @ siapa abang @ siapa adik...
macam nak roboh buai tu 
kalau dua-dua melepek kat situ...
inilah antara aktiviti harian kesayanganku....


Hasya VS tudung

7:34 PM 147 Comments

Yang ini barulah anak ibu yang cantik & bersopan santun..macam perempuan melayu terakhir lagaknya...:D



Mutu gambar adalah sangat tidak 
memuaskan hati...grrr...grrrr....
1st time sofiya hasya pakai tudung ni...
sangat suka..lain muka dia...
semuga anak ibu jadi anak yang solehah...

Hasya VS Afro

5:22 PM 0 Comments


Rambut ni dekat kedai my hubby...
tak tahu apa tujuan dia letak rambut 
ni dekat atas rak baju tu..
sebagai tangkal kot...hahahah..
hasya sangat takut & cuak dengan 
rambut ni...terjerit-jerit 
panggil ayahnya..tapi aku tetap nak 
ambik gambar & suruh dia duduk diam-diam...



Afro tu...:D kesian sofiya hasya....
- my diamond -

CONTEST MALU TAPI MAHU BY EKA KAKA

12:22 PM 1 Comments


nampak tak banner kat atas tu.....
malu tapi mahu tak ?????
jawapan nya hanya pada tuan tanah blog - 

jom join contest ni.....
ni gambar aku yang rasa macam 
malu tapi mahu...hehehehe


siap ada sinaran lampu lagi..hahah :D

aku nak TAG




tarikh tutup contest sehingga 30/11/2011


Contest Tema Blog Paling Unique

11:49 AM 0 Comments




Adakah korang rasa tema blog 
korang paling unique...
kalau jawapannya YES !!!!! 
maka korang harus join contest ini....
sebab besar kemungkinan korang akan menang..
aku saja join menang @ tidak belakang cerita..yang penting dapat kengkawan....
tapi kalau menang makna best la blog aku yang tak seberapanya ini ye...:D perasan....

nak tahu lebih details klik 

ciri-ciri yang akan buat BLOG 
korang menang adalah

a) Kemas
b) Bertema
c) Blog Ringan
d) of kos Unique

tarikh tutup
07/10/2011 hingga 01/12/2011

selamat maju jaya semua !!!!!


jom minum pagi..

9:55 AM 0 Comments

Jom ikut pergi minum pagi..aku minum kat area sini jek...warung kecil jual kari & sup..memandangkan baru baik dari kesihatan yang tak seberapa ni aku teringin nak makan sup pagi ni...pergi dengan kak miza & kak ruby....selamat menjamu selera... :D

15 November 2011

1st Fazwa Giveaway

12:28 PM 1 Comments


GA kali ini agak unik pasal owner blog ni baru lagi berblogging...
Aku join GA ini untuk support Fazwa yang juga baru seperti aku...:D

Syarat-Syarat Haruslah...

a) Jadi follower blog Fazwa
b) Buat entry khas Tajuk macam aku buat ni -1st Fazwa Giveaway-
c) WAJIB letak banner dalam entry & dekat sidebar
d) TAG sekurangnya 2 orang kawan supaya ramai-ramai dapat memeriahkan GA Fazwa ini...

aku nak TAG


Jangan lupa link back entry korang ke komen box entry 
asal GA ini.. faham tak korang baca...agak tak faham korang klik je 

Tarikh tutup pada 30/11/2011

Good Luck korang semua!!!!!!