Followers

20 June 2014

/// SUKANEKA PRA SKJ ///



Nak story pasal 
Hari Sukan Sekolah Kebangsaan Jelapang 
(SKJ) semalam @ 19/06/2014...
saya half day je keje semalam..
almaklumlah nak pegi tengok anak bersukan..
punyalah exited...hahahah..
rasanya semua mak bapak akan exited 
dengan perkara-perkara yang 
melibatkan anak-anak ni kan...





Nur Sofiya Hasya berumah sukan Hijau...besar tau baju sukan tu..saiznya XS tapi saya rasa itu saiz untuk orang dewasa...Pose sebelum naik kereta...




Pose dalam kereta..haruslah kan...
Sofiya ni kurang fotogenik sikit berbanding abang & adiknya...nak-nak lagi tang senyum tu...jenuh nak suruh pose elok-elok...main-main je dia kadang-kadang...




Sukan start jam 3 petang..tapi jam 2 dah suruh hantar anak ke Pra Sekolah...rupa-rupanya diorang ada uniform khas untuk budak Pra Sekolah ni...uniform untuk perarakan keliling padang @ pembukaan hari sukan la....




Uniform BOMBA...
kata cikgunya diorang ni 
jadi anak angkat BOMBA...hahahah
Pose dengan kawan-kawan




Peace sikit...
bukan senang nak ambik gambar 
dengan baju BOMBA ni...
lepas ni nak kena pulangkan balik okay...
so kita melaram puas-puas dulu...





Ada dua jenis..satu oren & satu celoreng tu...
dekat belakang baju oren tu siap ada tulis BOMBA CILIK lagi tau...saya tak dan nak ambik gambar...
maklumlah budak-budak ni terlampau exited..nak suruh dok diam-diam pun susah bebenor... :D




Dah habis perarakan tu bermulalah sesi sukaneka nya...
Sofiya main secara berkumpulan...
bawak ais krim gergasi sambil berlari...
ais krim tu adalah bola yang diletakkan atas kon kecik tu..boleh imagine tak korang...
pastu larik la...hahahhaa




The results is JOHAN okay...
rumah hijau johan....
tengoklah bergambar dengan budak lelaki 
sambil peluk bahu gitu...
sabo jela anak ibu...
yang pompuan duk hujung je gitu....





Tengok..with the boys again...
ni gambar dengan BFF saya punya anak-anak la ni...
diorang sume anak lelaki so 
anak saya jelah bunga sekuntum...





Senget benget bila nak suruh dia pose sorang ambik gambar..senyum pun ye dengan tidak..
dah penat kan berjemur..
Oh ya..panas sungguh tau masa nak start sukaneka tu...dalam jam 3 tapi sangat terik..
muka & tangan saya pun berbelak...
budak-budak ni kesian betul dok tengah panas 
tapi semangat diorang tu yang tak boleh tahan...
sanggup tu...



Last pic...ada lagi berlambak....
keje saya ambik gambar je...
hahahah..yela ni kan last sukan untuk tahun ni...
tahun depan Sofiya dah darjah satu...
Sangat happening & semua gembira..
hadiah lain takde..
dapat medal tu je sorang satu...
okaylah tu...
kenangan & pengalaman yang sangat berharga kan...
untuk anak & ibu bapa...

bagi saya dengan cara ni saya tunjukkan betapa saya appreciate anak saya & supaya dia tahu saya ambil berat terhadap diri dia..dalam apa jua aktiviti yang dia buat saya akan supprt sepenuhnya...:D



3 comments:

eita said...

best nyer main sukan...tambah2 plok kalu menang...tahniah ...bab jadi johan

fieda said...

AS salam yana..miss uuu..smpai jugak kfieda kt umah yana ni...dh besar anak dara yana ye..syok tu dpt pakai bju bomba

9n0L4 said...

yanaaaaaaaaaa. hehe. lame betui tak singgah sini. dah besar besar sume anak yana. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...