Followers

30 October 2015

bila si gadis dah pandai selfie






Lama tak updated gambar anak dara ni yang terkini...dah pandai selfie sekarang...boleh dikatakan ratu selfie...dia ni main henfon lagi terror daripada kakaknya sofiya...nila syakira husna...gambar selfie masa pegi klinik cucuk adik sebulan...oh ye...husna dah jadi kakak...

DETIK 27/09/2015




As salam...

Buat pertama kali saya nak share pengalaman bersalin anak ke 4 ni...mungkin kali ni lebih berpengalaman..mungkin tak..kenapa saya ckp mcm tu nnt saya share...post ni diharapkan dapat membantu sesiapa saja yg nak deliver baby dan untuk anak2 saya...inilah sejarah ibu...


Hari sabtu 26/09/2015 tu saya dah start rasa sakit perut@contraction tu dari pg lg...tapi x kerap..jarak sangat cuma instinct saya dah agak tak hari ni..esok mesti bersalin..walaupundah rasa sakit sikit..kerja harian tetap berjalan..siap bawa kete pegi kedai lg...pegi mkn ngn anak2...kemas umah...



Dah malam contraction agak kuat start dari jam 10 malam...setiap 20 minit sekali saya dpt rasa sakitnya...berdasarkan pengalaman dulu saya tak nak admit ward lama2...so saya berhasrat bila kuat betul.sakit baru nak pegi hospital...siap tanya suami jarak n masa yg diperlukan bila sakit dah kuat...



Malam tu tak boleh tido...melayan contraction...saya kerapkan mandi n it helps a lot...rasa tenang n kurang sakit...lagi satu tarik n hembus nafas panjang...pun akan buat rasa relieve sikit...



Start 5 pagi setiap 10 minit sakit datang n saya tau dah..inilah masanya si kecik saya nak tengok dunia yg indah ini...nak tgk ibu n ayahnya ni...saya rasa sgt exited tapi sangat takut...tak tau kenapa rasa takut tu macam kuat sgt...mungkin sebab dah lama x bersalin@jarak 4 tahun tu buatkan saya lupa dah kesakitan n cara2nya...



Lepas je azan subuh saya gerak suami n kata nak pegi hospital...its time...sakit sangat kuat...saya dok baca apa yg patut sepanjang sakit tu n cuba bernafas n bertenang...supaya tak rasa takut sangat...sampai je hospital bila doc check bukaan dah 3cm...actually saya rasa kecewa sikit bila dpt tau bukaan 3cm je sbb sy mengharapkan bukaan tu dah byk n dah bole deliver..maksudnya saya nak kejadian ni berlalu dengan cepat tapi yg ditulis untuk.saya bukanlah begitu...saya kena admit ward dulu sehingga bukaan 5cm baru boleh masuk labour room...nnt saya sambung lg...si kexik dah calling untuk menyusu ...

29 October 2015

last meal before delivery




Salam hari rabu uolls...lama tak hapdet...hasrat@niat slalu ada tapi keadaan tak berapa mengizinkan..malam ni mengagahkan diri hapdet blog guna henpon dgn keypad yg kecik2 ni...sapa kenal makanan kat atas tu...hihi...nila makanan terakhir yg saya makan sebelum melahirkan anak ke empat saya pada 27/09/2015 @1810 yg lepas...masih dalam pantang lagi hokey...saja nak jadikan kenangan kat sini...mana tau anak2 boleh baca sejarah ibu yg tidak seberapanya ini....walau begitu sedap hokey makanan hospital... ;-)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...