Followers

04 July 2014

Minum Ephyra Di Bulan Ramadhan Ini




* gambar ihsan gugel *



Semalam saya dah pun terima 
Trial Pack ephyra saya yang dibeli daripada 
TQ ina..malam tadi lepas berbuka nak minum 
tapi dah pack sangat perut saya ni...
so masa bangun sahur tadi saya minum jugak
 di minit-minit terakhir 
sebelum orang nak azan tu...
saya share jugak dengan adik saya, emak & abah...
manalah tahu berkat bulan puasa ni 
badan bertambah segar & kurang penat kan...
senanglah nak beramal ibadat..
kulit pun lebih glowing mowing..
hahaha...Inshaa Allah ada perubahan ketara 
nanti saya updated di sini..
buat testimoni & rujukan di masa akan datang... :D

02 July 2014

COLOURFUL POPCORN COLOURFUL






Rasa teruja untuk makan 
popcorn colourful ni tak...
masa pergi pasar malam labu 
haritu ada ternampak popcorn ni...
murah je pun..seringgit satu...
yeke sringgit..
entah tak ingat pulak tapi samada 
seringgit @ dua ringgit je...
ingatkan syakira nak yang kaler-kaler ni..
saya pun belilah..
budak-budak kan mesti tak tahan 
tengok benda yang colourful ni..
nak-nak pulak popcorn...




tapi anak dara ni rupanya nak yang 
original kaler jugak..
warna asli... 
kuning keemasan ...
saya rasa anak-anak saya ni bila 
dah terbiasa dengan satu benda 
diorang susah nak tukar yang lain..
contohnya biasa kami kalo masak ketam..
masak lemak je..
dua hari lepas ada nampak 
sup ketam kat bazar ramadhan 
saya pun belilah nak bagi makan...
semua tak nak makan 
kecuali haikal sorang...hahaha..
nampak sangat habit yang 
tak boleh di ubah dah...


** ambil jela gambar dengan 
popcorn kuning awak tu ye Cik Syakira Husna **

I PAD mathematic plus arabian





Baru ni saya ada belikan Ipad math untuk budak bertiga tu...saya beli dari  FB Qistina Ashraff




Macam Ipad yang betul..
asyik beli tablet untuk main game je kan..
so saya belilah yang ada unsur education sama.. :D



tak mahal pun.. RM28 saja...
ada dua audio..arab n english...
ingatkan ada bahasa melayu..tapi okaylah jugak..
secara tak langsung boleh asuh anak-anak 
untuk berbahasa inggeris yang simple gitu...
dan nanti bila dia pandai matematik dalam masa yang sama akan pandai berbahasa inggeris jugak...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...