Followers

20 June 2014

/// SUKANEKA PRA SKJ ///



Nak story pasal 
Hari Sukan Sekolah Kebangsaan Jelapang 
(SKJ) semalam @ 19/06/2014...
saya half day je keje semalam..
almaklumlah nak pegi tengok anak bersukan..
punyalah exited...hahahah..
rasanya semua mak bapak akan exited 
dengan perkara-perkara yang 
melibatkan anak-anak ni kan...





Nur Sofiya Hasya berumah sukan Hijau...besar tau baju sukan tu..saiznya XS tapi saya rasa itu saiz untuk orang dewasa...Pose sebelum naik kereta...




Pose dalam kereta..haruslah kan...
Sofiya ni kurang fotogenik sikit berbanding abang & adiknya...nak-nak lagi tang senyum tu...jenuh nak suruh pose elok-elok...main-main je dia kadang-kadang...




Sukan start jam 3 petang..tapi jam 2 dah suruh hantar anak ke Pra Sekolah...rupa-rupanya diorang ada uniform khas untuk budak Pra Sekolah ni...uniform untuk perarakan keliling padang @ pembukaan hari sukan la....




Uniform BOMBA...
kata cikgunya diorang ni 
jadi anak angkat BOMBA...hahahah
Pose dengan kawan-kawan




Peace sikit...
bukan senang nak ambik gambar 
dengan baju BOMBA ni...
lepas ni nak kena pulangkan balik okay...
so kita melaram puas-puas dulu...





Ada dua jenis..satu oren & satu celoreng tu...
dekat belakang baju oren tu siap ada tulis BOMBA CILIK lagi tau...saya tak dan nak ambik gambar...
maklumlah budak-budak ni terlampau exited..nak suruh dok diam-diam pun susah bebenor... :D




Dah habis perarakan tu bermulalah sesi sukaneka nya...
Sofiya main secara berkumpulan...
bawak ais krim gergasi sambil berlari...
ais krim tu adalah bola yang diletakkan atas kon kecik tu..boleh imagine tak korang...
pastu larik la...hahahhaa




The results is JOHAN okay...
rumah hijau johan....
tengoklah bergambar dengan budak lelaki 
sambil peluk bahu gitu...
sabo jela anak ibu...
yang pompuan duk hujung je gitu....





Tengok..with the boys again...
ni gambar dengan BFF saya punya anak-anak la ni...
diorang sume anak lelaki so 
anak saya jelah bunga sekuntum...





Senget benget bila nak suruh dia pose sorang ambik gambar..senyum pun ye dengan tidak..
dah penat kan berjemur..
Oh ya..panas sungguh tau masa nak start sukaneka tu...dalam jam 3 tapi sangat terik..
muka & tangan saya pun berbelak...
budak-budak ni kesian betul dok tengah panas 
tapi semangat diorang tu yang tak boleh tahan...
sanggup tu...



Last pic...ada lagi berlambak....
keje saya ambik gambar je...
hahahah..yela ni kan last sukan untuk tahun ni...
tahun depan Sofiya dah darjah satu...
Sangat happening & semua gembira..
hadiah lain takde..
dapat medal tu je sorang satu...
okaylah tu...
kenangan & pengalaman yang sangat berharga kan...
untuk anak & ibu bapa...

bagi saya dengan cara ni saya tunjukkan betapa saya appreciate anak saya & supaya dia tahu saya ambil berat terhadap diri dia..dalam apa jua aktiviti yang dia buat saya akan supprt sepenuhnya...:D



19 June 2014

AGAR-AGAR SANTAN PINKISH



Selamat pagi semua...pagi yang indah ni saya nak story pasal agar2 santan pinkish yang saya buat...hehehe...Actually resepi ni saya ambik dari blog IntaNBerliaN @ Ina


Tak tahan tengok kaler merah agar-agar ina tu yang saya balik kerja terus try...tapi yang saya punya tak semerah ina... :D




Nampak tak ada tanda secoit tu...
jari anak saya lah tu @ Haikal tak sabar nak makan....
datang je kat saya terus cakap..
" Ibu...agar-agar dah keras "
Bila saya check balik tengok dah 
ternoda agar-agar saya....hikhikhik...




Kaler yang agak slow..pinkish & kurang manis sikit..Ini memang sesuai untuk semua golongan dari budak sampai dewasa termasuk juga yang berpenyakit...hihihih




Keterujaan Syakira Husna makan agar-agar santan...






18 June 2014

SELAMAT HARI BAPA @ HAPPY FATHER'S DAY




Happy belated Father's Day 
kepada semua blogger 
yang bergelar bapa & 
semua bapa-bapa di dunia....
Inilah hasil seni Sofiya Hasya 
untuk ayahnya & abah saya...
kepada ayah kepada Syakir Haikal, 
Sofiya Hasya & Syakira Husna...
TQ for being their father in such a great time...
kepada abah saya...
u are my everything.... :D


post bergambar sofiya hasya



Lama tak post entry bergambar...actually broadband dah kena block...so saya selalu updated dekat office..tapi sejak akhir-akhir ni dekat office ni banyak yang kena block...FB tak boleh bukak kena block...BLOG pun kena block...huhuhuh...acaner tu.....

Nak guna hp updated sangatlah hazapp rasanya....tapi tadi tiba-tiba test boleh pulak bukak blog ni...kesempatan yang datang haruslah digunakan sebaik mungkin kan....

So saya share gambar Sofiya Hasya yang kelam membuat homework di malam ahad yang lalu...2 minggu lebih cuti sekolah main je keje diorang...esok nak sekolah tula sibuk nak siapkan homework..lepas tu mulalah mengadu penat nak kena buat homework yang banyak...

Ini pun saya dok bertunggu ni..kalau tak tak jalan..keje nak bersembang je dia...dah dekat tengah malam dah ni....

Princess yang bakal masuk darjah satu tahun 2015 - 
Nur Sofiya Hasya.... :D





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...