Followers

31 March 2014

siapa nak baucer untuk beli tudung



~ STICKY ENTRY SEHINGGA 31/03/2014 ~


Rata-rata daripada kita semua memakai tudung kan...
so haruslah kena beli banyak tudung untuk matchkan dengan baju yang korang gayakan setiap hari 
samada nak ke Office @ pergi berjalan...
Tudung2u adalah salah satu kedai online tudung 
yang terbesar di Malaysia sekarang ni...
Harga dah tentulah sangat berpatutan 
yet corak yang menarik...
yang pasti macam-macam pilihan 
korang boleh dapat dekat Tudung2u...



Shawl Labuh


Ada Shawl Labuh 


Tudung Bawal


Ada Tudung Bawal




tengok hanya RM3 je okay untuk Tudung Bawal Kangaroo ni... siapa yang tidak teruja kan...


Shawl Half Moon


Ada Shawl Half Moon latest design...


Anak Tudung Ninja Hitam


Ada jual anak tudung...
yang ni Anak Tudung Ninja Hitam bermula dengan harga RM6 sahaja..
sangat berpatutan kan...


Anak Tudung Syria Corak


Anak Tudung Syria Corak ni pula 
bermula dengan harga RM8 sahaja..

Kalau dah pakai anak tudung & tudung haruslah ada keronsangnya kan..barulah nampak cantik dan kemas...
jangan risau keronsang pun ada di jual dekat Tudung2u ni..pendek kata one stop untuk semua...

Antara design keronsang yang ada dekat Tudung2u

Kerongsang Diamonds - Biru


Keronsang Diamond Biru hanya RM12


Kerongsang Matahari - Pink


Keronsang Matahari Pink hanya RM12


Kerongsang - Pelangi


Keronsang Bunga Pelangi hanya RM12
yang ni amat menarik minat saya...


Kerongsang - Merah


Keronsang Merah ni RM22





Ada juga Cabutan bertuah 
untuk pembelian RM40 ke atas...
nampak tak betapa bestnya shopping kat sini...
dahla tak payah pergi kedai...
klik-klik je..terus hantar order depan pintu..
yang paling best boleh dapat cabutan bertuah lagi tu... :D




Nak Free lagi..terakhir adalah free postage dengan pembelian RM70 dan ke atas...apa susah kumpul-kumpul dengan kawan satu office tu sure lebih RM70 punya kan...

Okay sekarang the best part is 
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

kepada pembaca setia Blog Tinta Hatiku saya nak bagi Baucer 15% untuk korang shopping dekat Tudung2u ni ye...

bila nak checkout tu just masukkan code ni
 ARK2014 (sah sehingga 31 March 2014)


last but not least...
happy shopping kepada korang semua....











kan tak...kan tak...






kan tak...kan tak.... :D

hari ini hari isnin



Assalamualaikum & selamat pagi rakan bloggers semua...
Pagi Isnin & Monday blues..haruslah semua orang rasa malas nak kerja...saya pun sama sebab lama bercuti...tapi bukan pegi holiday pun tau cuma spending masa dengan family je...yang penting Quality time bersama hokey...blog pun sepi je tanpa updates....breakfast apa pagi ni...saya pun dah lapar ni tapi tak fikir lagi nak makan apa....

Lepas ni kita BW rumah korang ye... :D

24 March 2014

RAPTAI HARI POLIS KE 207



Morning semua... adakah anda menagalami monday blues.. tak mo.. tak mo.. haruslah bersemangat ye...hehehe... Harini saya ada raptai hari polis..maklumlah kerja dengan polis kan...kenalah ikut Rules nya....raptai penuh tau..baru je habis & pergi breakfast dulu...makan bihun sup & nes o ais...esok kan Hari polis...yang ke 207 tahun.. semoga polis sentiasa sedia berkhidmat demi melindungi negara tercinta... :D

notes - saya ada terima sijil untuk hari polis ni... :D syukur...

18 March 2014

suka...suka...suka...



Macam best je kan..lama tak bukak belog..buka harini tetiba ada rezeki disini...So..harapan saya duduk la lama-lama sikit disini ye..tak payah balik terus pun takpe.... :D


~ TQ Mr Nuffy ~

#MH370



Assalamualaikum & Selamat pagi kepada semua...

masih mengharap berita terbaik 
daripada pesawat MH370....
sama-samalah panjatkan doa 
semoga Allah permudahkan segalanya... :D

13 March 2014

Solat Hajat di tempat kerja saya



Dalam kesedihan kita semua mengenangkan kemanalah perginya pesawat MH370 menghilang hidup mesti diteruskan juga...harini di tempat kerja saya akan diadakan Solat Hajat untuk mendoakan keselamatan Cabin Crew & penumpang MH370...malangnya saya tak dapat turut serta...Inshaa Allah berkat doa seluruh umat islam seluruh negara mungkin Allah akan berikan petunjuk....sama-samalah kita mendoakan untuk mereka yang terlibat...amin....



10 March 2014

# PRAYFORMH370





Salam kepada semua...masih teringat-ingat kes Pesawat mas MH370 yang hilang tanpa khabar berita tu..sayu & sedih rasa hati...sama-sama kita berdoa untuk keselamatan mereka..semoga semuanya selamat kembali...berpakat-pakat lah membuat solat hajat agar Allah memberi petunjuknya kepada kita semua...kepada keluarga yang terlibat semoga lebih tabah & redha....

Saya sendiri dua hari ni dok mengadap tv supaya tak terlepas berita terkini mengenai nasib mereka yang terlibat..sedangkan kita yang takda saudara mara pun amat terusik jiwa inikan pula kepada keluarga yang terlibat....

Harapan saya supaya datang keajaiban Allah & mereka semua selamat..apapun kita kena pasrah dengan Qada' & Qadar Allah... 

06 March 2014

Salam Khamis...



Selamat pagi & good morning...
dah sampai tempat kerja ke...
pagi ni saya awal sikit dari biasa...
ambik mood kerja jap dengan menghapdet blog ni...
makan apa breakfast nanti...
bila datang kerja je mesti 
dok pikir nak breakfast apa...hahahaha
kerja pun ada pikir tau...
Perkara sunat yang boleh dilakukan pada hari Khamis...
potong kuku...so pagi tadi dah 
potong kuku Haikal & Hasya sebelum ke sekolah...
petang karang giliran Syakira Husna...
Lagi perkara sunat ialah berpuasa pada hari Khamis...
berjimak pada malam Khamis.... :D
Ini antaranya ye...korang mesti tau lagi banyak perkara sunat yang boleh kita lakukan pada hari Khamis ni....
Salam Khamis....Salam Ukhuwah...

04 March 2014

RENEW LESEN MEMANDU



Ni nak story tentang saya yang pergi renew lesen memandu di JPJ...actually saya ingatkan nak keluar dalam waktu rehat tu supaya tepat-tepat jam 2 bila office hour buka bolehla saya renew lesen memandu saya....
rupa-rupanya bila saya sampai pukul 2 tepat tu tak tutup pun kaunter JPJ tu time rehat...mati-mati saya ingatkan tutup...jadinya saya ambil la nombor & dekat 50 orang lagi sebelum sampai giliran saya..

Saya jarang renew lesen dekat JPJ..selalunya pergi ke Pos Office je sebab malas nak berlama-lama kat kaunter tu...kali ni abah saya suruh buat dekat JPJ..yela kan lesen memandu sekarang macam Kad Bank tu so saya pun nak jugak merasa...

Saya ingatkan nak renew untuk setahun saja...tapi tak boleh kata kerani tu..bila dah lepas bezday kita kena renew untuk 2 tahun minimum sampai bezday tahun lagi satu...so saya renew tadi dari 04.03.2014 hingga 27.02.2016 nanti dengan bayaran RM60...saya bagitau kerani tu kalau duit tak cukup macam mana...dia pun selamba jawab takda duit kena balik dululah..aduhai...terpakso la den...

Itupun dah kira lambat memandangkan hari bezday saya tu saya ada kerja luar kan...Oh ya untuk info korang lesen tu boleh renew seawal sebulan sebelum bezday kita tau..jadi bolehlah renew untuk setahun je...
Dan saya kan bagitau petang tadi ada mesyuarat PERKEP kan..terlambatlah ke mesyuarat tu...pukul 3 tepat saya keluar dari JPJ & bergegas ke office..sampai dalam 3 lebih sikit...itu jela cerita untuk hari ini...pengalaman renew lesen yang berbentuk Kad Bank @ Kad Pengenalan...

Note - saya masih belum tukar Kad Pengenalan baru yang ada 2 gambar tu tau...korang dah kerr....



happy tuesday



Selamat pagi semua...
Dah breakfast ke belum...
time office hour ni tak boleh 
nak updated panjang-panjang...
kena siapkan kerja yang agak berlambak..
bilanya saya ni takde kerja ntah...
so...nanti malam kita updated lagi ye...
petang ni ada mesyuarat Perkep pulak...hihihih...
Till my hand meet keyboard again.. :D

03 March 2014

outstation ke Langkawi



Beberapa hari tak dapat updated due to 
outstation ke Negeri Helang...
hahaha..manakah itu...Langkawi....
tapi saya bukan pergi holiday ke korang...
saya pergi keje luar...
Hari Rabu lepas hingga Jumaat...
dekat Pulapol Langkawi...
Sangatla penat & terkejar-kejar masa 
namun it was a very good experience for me...
really a good moment...

Lain kali kita pergi holiday + shopping kalau ada rezeki ye...
memang ada niat pun..dah lama dah cuma masa masih tak mengizinkan lagi...
hari ni start keje of course la busy kann..
maklumlah lama tinggal pejabat...
but work is work....
dah makan malam ke semua..
saya dah makan mee hailam sedapp petang tadi sambil menonton jika Itu takdirku...

Till we meet again....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...