Followers

30 October 2013

ATASI MASALAH KAKI BERBAU


saya nak share sedikit info yang saya baca dari magazine....
CARA UNTUK MENGATASI KAKI BERBAU....


  • RENDAM DENGAN AIR GARAM
buat seminggu sekali..gunakan 1 liter air hangat yang dicampur 60 grm garam laut...boleh juga letakkan sedikit minyak aromaterapi untuk lebih relax...

  • PAKAI BEDAK KHUSUS
guna bedak deodoran khas untuk cegah bau kaki..guna sebelum pakai stoking @ kasut

  • GUNAKAN STOKING YANG SERAP PELUH
pilih stoking yang boleh serap peluh & dalam masa sama tidak beri tekanan pada kaki...

  • ELAKKAN PENGALAS KAKI PLASTIK
alas kaki jenis plastik membuatkan kaki tidak boleh bernafas...seeloknya gunakan alas kaki yang lebih terbuka & pilih kasut kulit

  • BERSIHKAN ALAS KAKI
selalu bersihkan alas @ lapik kaki....alas yang jarang dibersihkan akan menjadi sarang bakteria...


GAMBAR - MISS GUGEL

HADIAH TELAH SELAMAT DIPOS



Salam kepada semua...mesti masing-masing sibuk dengan jadual harian masing-masing...saya nak bagitahu yang hadiah-hadiah tertunggak ni telah saya pos...sorry sangat pasal kelewatan tu ye...walaupun begitu yang ada ni hanya untuk dua orang je hadiahnya...sebab yang lain macam tak nak respon dengan entry saya...mungkin ada yang merajuk dengan saya kot... : (

Hadiah memang telah tersedia...jadi kepada yang alert dengan entry ni silalah tinggalkan alamat korang di sini ye....apa pun TQ kepada yang selalu support saya...walaupun saya cuba untuk updated selalu tapi kekangan waktu memang tak dapat saya elakkan...sooorrryyyy sangat....till we meet again.....



pose di pagi raya haji


Nak share gambar hari raya haji yang baru lepas ni walaupun dah agak basi....hehehe...gambar sebelum balik rumah en abang saya...yela tak ada cuti kan..yang ada cuti sehari tu je so...balik hari..janji bawak budak bertiga tu jumpa ayahnya & opah diorang....










24 October 2013

Giveaway Jom Menang





KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

BLOGGER DI MALAYSIA - YUP...

FOLLOW BLOG YUMIDA - DONE

ADD TO CIRCLE GOOGLE+ YUMIDA HANA - DONE

LIKE PAGE YUMIDA & SPONSOR - DONE

SHARE SALAH SATU GAMBAR KE FACEBOOK SAYA - DONE

KLIK NUFFNANG ADS SEKITAR BLOG - DONE

BUAT ENTRY TAJUK GIVEAWAY JOM MENANG - TENGAH BUAT NI  dah siap

copy & paste code ke ruangan HTML entry - yang ini akak tak faham sangat



hantar URL entry ke MISTER LINKY - done

23 October 2013

KEPENTINGAN MENJAGA HATI



Ingin nak dapatkan Essentiale : 
Free Liver Health Kit ??? Sila klik sini


Lepas siap isi form tu submit & 
buat confirmation guna email....macam ni


Dah siap..sila tunggu 2 hingga 
3 minggu untuk penghantaran...

22 October 2013

hilangkan stress dengan coklat







Tadaaaa..
nak tunjukkan coklat yang saya beli dari sorang kenalan blogger a.k.a sahabat FB saya..dia ni macam sangat suka baking kek..muffin & segala macam dessert ni...



Yang ini version OREO CHOC LOVE....
sedap...anak-anak saya habis hati makan...
harga pun sangat affordable tau...
salah satu belian online saya..
kalau ada sesiapa yang berminat boleh terjah blog 

10 October 2013

~ maaf di atas keterlewatan yang memang tak dapat di elakkan ini ~


Pertama sekali saya ingin mohon maaf yang banyak sangat pada semua rakan taulan yang support saya & dunia blogging saya ini....

Secondly saya mohon maaf sebab terlalu lambat untuk post hadiah kepada pemenang Giveaway saya yang ini ...so dengan ini saya akan cuba sedaya upaya untuk poskan hadiah korang dalam minggu ini...hadiah-hadiah tu dah siap packing cuma keadaan saya ni yang tak menentu sebenarnya untuk berkejar ke sana sini...sorry sangat korang... sambil tu kalau tak keberatan saya minta tolong korang sekali lagi untuk emailkan saya nama..address...no phone korang....

Kan saya ada cerita pasal berukben saya yang lama pengsan tu kan...so saya pun dah lama tak buka email..last bila saya buka email & check..email yang tinggal hanyalah dari akhir Ogos 2013 sahaja..tak pasti kenapa semua email yang korang hantar pada saya boleh hilang pulak...actually saya ada notekan dalam buku catatan saya..cari punya cari entah buku catatan yang manalah saya notekan semua address korang tu...so minta tolong kalau boleh emailkan sekali lagi ye....

Ada jugak yang masih tak email details dekat saya walaupun diorang menang tau..tak pasti samada diorang tak tahu diorang menang kot...korang boleh check penyertaan dekat sini...atau di bawah ni saya dah listkan nama korang...yang mana DONE tu maknanya dah email dekat saya tapi sebabkan kecuaian saya korang terpaksa email balik ye...


  1. Syuhada Salleh
  2. Cik Puan Ila done
  3. Eyra Dzuhairah
  4. Nao Mei
  5. Eyma Su done
  6. Aina Areen
  7. Alani
  8. Mama Idlan Irsyad done
  9. Heirizalieyana
  10. Cik Fie
  11. Tihara done
  12. Qhaifa Nur
  13. PrincessShin92
  14. Nazayiena Ayiena
  15. Aze Alia done
  16. Husna Izzati done
  17. Eita done
  18. Syaewewwie Abdull done
  19. Sharina Elyana
  20. Annur_Islam
  21. Misse Nadh
  22. Juliet
  23. Yumida Huda
  24. IntanBerlian done
  25. Shida Radzuan
Korang boleh check pemenang dekat SINI ... SINI ... dan SINI ... ada 3 version tau....

Saya tunggu korang ye... :D

Note - pasal hadiah untuk pemenang kreatif tu saya akan umumkan lepas setel pos semua hadiah ye korang...one at a time...

:D korang boleh tinggal je details kat sini...saya takkan publish okay...



07 October 2013

nak promote collagen powder SHAKLEE





Saya nak tolong promote Collagen Powder daripada SHAKLEE...jangan tanya saya sebab saya tak pernah try lagi produk ni...kalo boleh nak tunggu orang sponsor...hehehe..tapi ada kerr????....Bulan Oktober ni ada promosi tau untuk produk ni...nak tahu lebih lanjut klik je sini...boleh tanya apa saja... :D

syakira husna tak berapa sihat



sejak minggu lepas lagi syakira tak berapa sihat..dia demam on & off..mula tu tak perasan sangat..masuk hari kedua masa balik kerja tengok macam naik ruam dekat badan dia..tapi halus sangat..dengan mata kasar hampir tak nampak...bila kita usap badan dia boleh rasa berpasir...patutla dua tiga malam tu syakira tidur macam tak nyenyak...kejap-kejap terjaga...rupanya dia gelisah & rasa miang badan kot...hari ketiga tu boleh nampak dengan mata dah ruamnya...merah-merah...

Alternatifnya lepas makan ubat tak elok saya pun bawaklah dia ke klinik satu malaysia...mana tau kot ubat klinik tu lebih effective..lagi satu dapat jugak MA check dia betul-betul kan... (dekat klinik satu malaysia tu doktor takde yang jaga cuma MA - Medical Asst.)...

Saya & family syak mungkin nak demam campak kot..sebab demam campak ni kan halus-halus...pelentung pulak kasar & berair kadang-kadang kan...sekali MA tu boleh suruh pergi klinik Aneka ambik darah...saya pun mulanya macam cuak jugak..takkan kena campak sampai nak ambik darah..tak pernah dengar pulak tapi untuk make sure tak perkara buruk di masa akan datang..saya layankan jela..

lepas klinik buka balik petang jumaat tu saya bawak dia ambik darah...Alhamdulilah syakira tak nangis langsung cuma muka dia je macam takut-takut sikit...bukan takut apa sebab pelatih lelaki pegang tangan dia..dia pulak memang jenis tak gemar sangat orang lelaki ni kan...hantar darah ke makmal..tunggu kejap...dapat keputusan..alhamdulilah takde pape...

Rupanya buat blood test tu untuk pastikan dia bebas dari denggi...budak kecil mudah berjangkit kata doktor...tapi harini saya kena bawak lagi untuk doktor check...mungkin untuk pantau memang takde apa dah kot...ubat demam saya bagi makan cuma bila dah tak demam tak nak la saya biasakan dok makan ubat pulak kan...meragam tu biasalah kecil lagi..kadang-kadang saja je dia cari pasal nak menangis..geram je saya...nak benda yang bukan-bukan...disebabkan dia tak sihat saya layankan aje...so..anak ibu cepat sihat okay..i luv u.... :D


06 October 2013

masalah besar



Sepanjang berblogging ni rasa saya masalah utama bila dah siap taip entry panjang -panjang adalah untuk nak cari tajuk yang sesuai...tak pasti kalau korang ada masalah cenggini tak..tapi saya selalu hadapi masalah ni...tak reti nak bubuh tajuk apa..kang pendek sangat macam tak best..panjang sangat dah macam tulis entry dekat tajuk pulak..kadang rasa macam tak padan tajuk dengan entry...huhuhuh..masalah...bagi saya macam masalah la..1st saya akan taip entry & tempek gambar kalau ada lepas tu bubuh labels yang berkaitan ..dah edit bagai pasrt paling best sebelum save cari tajuk...jenuh perah otak last bubuh jela tajuk ala kadar...hahaha..boleh pulak cenggitu...habis nak buat macam mana..idea untuk tajuk selalu short...... layan gambar 2 orang anak dara saya ni ye...



Masa ambil Sofiya balik sekolah...memanjang je nak singgah ke Mydin tu...macam ibu dia ni ada syer dengan pak Mydin tu...hahahah




Dengan uniform sekolahnya....
Abang takde pasal abang sekolah...




Si kecil Syakira Husna


bukan ada beli apa pun..naik kejap main ni dua game sorang turun & balik...hahaha..janji nak melepak kejap dekat Shopping Mall pak Mydin tu....



happy weekend



Salam pagi ahad semua...pagi ni cuaca kat Ipoh sejuk lagi sebab hujan renyai-renyai je tadi...sikit lagi mungkin ada rasa panas kot...nak sidai kain baju kat luar pun tak berani lagi sebab takut hujan lebat pulak karang...tadi bawak mak pergi pasar tani beli barang dapur sikit..untuk dipakai seminggu dua mungkin...beli stock terlalu banyak pun nanti tak fresh pulak kan...so di kesempatan ini jenguk la ke blog terchenta ni kejap..ingat nak BW kawan-kawan sikit harini... :D









Chenta hati saya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...