Followers

27 February 2013

GANJIL







happy birthday




Hmmm.... hari ini genaplah saya berumur 30 tahun...
HAPPY BIRTHDAY TO ME...
dah capai angka 3 dah umur saya...
dah tua...huhuhuhu....
bersyukur sangat kepada Allah SWT
dapat hidup sampai ke hari ini....


so..apakah hajat saya @ harapan saya 
bila dah semakin tua ni...

semoga dipermudahkan segala apa yang saya lakukan..
semoga saya berjaya dunia & akhirat..
semoga permohonan bertukar saya diluluskan....
semoga saya dapat menjadi isteri & ibu yang baik...

kawan-kawan doakan saya ye.... :D





GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan





Dah alang-alang join GA tu kita join satu lagi GA..
dari blog Ku Ada Kamu

Inilah syarat-syarat kalau nak menang.. 
macam-macam ada.. best tau...  
dah salin bulat-bulat.. jangan mara haa.... :D

WAJIB :-
  1. Follow blog Ku Ada Kamu
  2. Follow blogshop sponsor Nazlyizan Craft
  3. Follow blog sponsor Nuramsnaz
  4. LIKE Facebook Fanpages DISINI dan DISINI

Tugasan WAJIB :-
  1. Tinggalkan alamat FB @ email di kotak komen --> INI (senang nk contact jika menang)
  2. Buat Tajuk Entry " GIVEAWAY : Gempak Bersama Nazlyizan "
  3. Tepek banner segmen di entry dan backlink ke entry ini
  4. Tag 3 orang dan pastikan mereka tahu
  5. Tinggalkan link Entry Giveaway di kotak komen ini (tempat lain tak layan)
  6. Promot Giveaway ini utk menang hadiah Top Referrer

Hadiah untuk pemenang :-
  • 3 pemenang utama - keychain hp love + sepasang brooch + keychain dari cameron 

  • 4 pemenang sampingan - sepasang brooch + keychain dari cameron

  • 13 pemenang saguhati - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + keychain dari cameron

  • 4 pemenang top referrer - belian 3 - 5 barang di Nazlyizan Craft [ free postage ] + Hadiah misteri 

***free postage adalah sah untuk sekali belian sahaja.

Tarikh Tutup pada 20/03/2013
( sempat lagi untuk join ramai-ramai ye )

nak TAG




IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013






Memang dah sangat berkurun since saya join GA.. so di hari Favourite & hari lahir saya ni saya nak join GA ina a.k.a. IntaNBerliaN... mana tau ada rezeki nak menang... hehehe.... boleh jadi hadiah bezday....

Tarikh Tutup pada esok a.k.a. 28 Februari 2013

Di bawah ni adalah senarai Sponsor'S untuk GA ini...

26 February 2013

HARI PERTAMA HASYA KE TADIKA




Cerita ni mungkin dah basi..hehe..tapi saya tetap nak story sebabnya dah janji sebelum ni nak cerita jugak...& untuk diabadikan disini selama mana boleh untuk kenangan di masa hadapan.... :D


Inilah Sofiya Hasya di hari pertama ke Tadika...Tadika yang sama dengan abangnya...Tadika Intelek...


Dengan bantal busuk & botol susu...itu memang tak boleh lepas...Sofiya Hasya ni kurang makan tau..dia sangat memilih makanan...tapi susu bukan main lagi...disebabkan berat dia takda masalah so saya takdelah risau sangat dengan dia yang kurang makan tu...tak macam Haikal..dia pulak kuat makan tapi berat tak bertambah...susah hati jugak... :D


Saya bekalkan susu & botol air masak untuk dia...susu tu stock pagi..ada bawak juga raga susu untuk cikgu buatkan susu kalau dia nak...sebab utama Hasya tak nak makan kat sekolah...


My Princess...rasa sebak jugak hari pertama hantar dia ke tadika tu...dalam hati cakap 'dah besar anak aku'...yang menyebabkan lagi sebak sebab dia tak nak makan...lagi-lagi makan nasi..lagi dia tak nak...so sekarang ni saya terpaksa bekalkan roti @ biskut yang agak dia suka untuk dia makan...susu pulak sekarang tak nak bawak dah pergi sekolah..segan katanya...macam tu jugak dengan bantal busuk tu..minggu pertama je bawak...



Gambar budak nakal....






Tadika Intelek..saya curi-curi ambil gambar..mak bapak ramai menunggu...segan jugak...karang diorang mesti kata macam first time anak sekolah kat sini...hahahah..lantak la janji ada gambar untuk updated blog.....hahahaha.....

 

Masa ni saya sedih & sebak je tengok dia...mungkin orang akan kata alahai tu pun nak sedih tapi saya memang macam tu....nak pulak dia ni jenis yang tak boleh dok diam...tetiba dia diam je kat kerusi tu dengan muka yang macam tu..mau tak tersentuh hati saya...saya tunggu dalam sejam lepas tu saya balik...sebab dah naik kesian sangat...hahaha..apalah saya ni...perasaan ibu ni lain macam lah....korang nanti yang ada anak start tadika mesti akan rasa apa yang saya rasa...masa Haikal dulu lagi sebak saya tau....


Dah dua bulan tadika ni nampak okay...homework tak payah suruh...memang excellent...sama ada disiapkan dekat sekolah @ balik je terus laju-laju buat...perbezaan antara anak lelaki & anak perempuan kot...kalau Haikal jenuh bertunggu buat homeworknya...nanti saya updated cerita hari pertama Haikal ke sekolah pulak ye... :D




22 February 2013

Kerinduan Terubat Sedikit



Malam ni gagahkan diri jugak untuk menatap & membelek blog kesayangan ni...lama sungguh tak berada di alam maya ni..sampaikan Kak Tihara pergi umrah pun saya tak tahu...tapi alhamdulilah dah selamat sampai ke Malaysia... :D

Saya masih tak dapat nak bahagikan masa dengan keadaan sekarang ni...tak tahulah kenapa terlalu lama masa yang saya ambil...nak handle 2 orang anak sekolah & si kecik tu cukup buat saya terkejar-kejar...ada jugak terfikir untuk senyap je haritu...tapi rasa sayang sangat...saya dah usahakan blog ni berapa tahun dah...banyak kenangan yang ada dicoretkan di sini...daripada buta blog sampai dah pandai la sikit-sikit..heheh...salah satu sebab lagi kat office tu blog dah kena block...geram saya...padahal facebook boleh buka pulak...apalah nasib...jadi bila tertinggal berukben...mati kutulah saya...

Rindu terubat juga...tadi dah pergi jengah beberapa orang teman blogger yang dikasihi...harapan di hati agar cuti dua hari ni dapat upload beberapa story untuk kenangan di masa hadapan nanti... :D

Really miss u guys a lot.....dah jom tido...actually anak-anak saya cuma Haikal je yang dah tido..mungkin penat sekolah kot...Hasya & Syakira dok aktif lagi dengan aktiviti diorang dalam gelap-gelap ni...ni Syakira dok main tisu pulak sambil saya menaip ni...sakan keluarkan tisu & lap merata...yang bestnya anak-anak saya ni itulah...dalam gelap lagi aktif...hahhahaha...ibunya pulak dah nak tukar kaler hijau dah ni....gerammmm sangat....

Okaylah till we meet again....

Nak cuba jugak join GA IntaNBerliaN sementara ada masa ni...Inshaa allah... :D

01 February 2013

Last Minute - Maafkan Aku Official Music Video





Ada sesiapa yang layan cerita Setia Hujung Nyawa dekat TV3 jam 7 malam tak???? Cerita ni lain sikit jalan ceritanya...menarik...tapi dah nak habis dah...inilah lagu iringannya...Syakira minat betoi lagu ni...siap dok depan tv tergoyang-goyang kepalanya...hehehe...ada satu lagu lagi yang Syakira layan...nnt updated... :D




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...