Followers

31 October 2012

saya dah jumpa dengan puan INTANBERLIAN




Cuba teka siapa ni...cepat-cepat....inilah anak dara Ina @ IntaNBerliaN... Baby ni setakat petang tadi takde nama lagi tau...

Ceritanya dari hari raya korban tu rasanya saya cuba mendapatkan no phone & address ina....hajat di hati nak melawat dia & baby baru sebab dapat tahu dia menghabiskan masa pantang dia di rumah parents dia di Chemor...rumah saya pun dekat je dengan Chemor tu....Lagipun inilah masanya nak bertemu @ bersua muka dengan rakan blogger yang selalu 'berjumpa' di alam maya je...hehehe...

Saya ada minta phone number dia dekat Kak Tihara..tapi dia takde phone number...alamat ina ada tapi yang dekat Kedah nun...so saya tanya Kak Fieda pulak...nasib sangat menyebelahi saya sebab Kak Fieda ada number dia...saya pun terus message Ina tanya boleh ke nak datang rumah melawat & Ina terus call saya...hehehe mulanya agak malu jugak nak cakap dengan Ina...hahaha...apalah saya ni....Ina sangat sporting...first cakap dalam phone macam kami ni memang best friend...hehehhee....

Esoknya Ina message alamat rumah parents dia....petang dalam pukul 5 lebih saya pun bertolak untuk ke rumah Ina...sangat senang nak cari rumah dia...memang terus sampai depan pintu pagar... :D

Masuk ddalam rumah je terus tengok si kecik Alisha...memang sebijik dalam blog ibu dia...heheheh...sembang macam dah kenal bertahun...Ina maintain je badan...mak Ina pun sangat ramah tamah jugak...menyembang sakan kami...Ina dengan saya sebaya tau..lepas dah minum 3,4 gelas air saya pun minta diri...baby cute je tido takmo bangun tengok auntie yana datang lawat dia...Alisha sangat malu-malu...

Sebelum balik kitaorang sempat snap gambar buat kenang-kenangan kami berdua...itulah yang saya minta izin snap gambar baby yang kat atas tu...Ibunya dok pening fikir nama apa yang sesuai untuk anak dara kecik tu... :D

Ini memang pengalaman yang manis untuk saya....mana tahu nanti boleh jumap Ina lagi @ rakan bloggers yang lain...selalu dengar orang dok jumpa rakan bloggers kali ni saya pulak...jangan jeles haa..... :D

Itulah stori mori yang panjang...saya jarang buat entry macam ni so...rugi kalo tak baca ye....







<< kena tunggu malam nanti >>



Malam ni kalo berkesempatan nak cerita story pasal saya berjumpa dengan sorang rakan blogger ni...susah tau saya nak jumpa dia ni...hehehe...:D

30 October 2012

jom tido hotel bahagian kedua





Inilah Hotel Transit dekat Terminal Amanjaya tu....kaler orange...rasa segar je....datang sini sebab nak survey apa yang best....



Siap boleh simpan bagasi lagi khas untuk penumpang bas yang nak pergi jalan - jalan sementara tunggu masa  bas jalan....boleh jugak kepada sesiapa yang nak fresh up untuk tido & mandi sekejap sebab hotel ni ada bayaran untuk per hour...1 jam RM 10 saja...boleh lah untuk mandi kan...




Kaunter Register bilik....






Tengoklah budak busuk ni dah standby 
nak panjat katil....hehehe..
lagipun kitaorang check in agak 
lambat dah pukul 10 lebih pun....





Inilah single bed...satu malam RM40 je tapi takde tv @ bilik air...semua kena guna kat luar punya...bilik single bed ni pun ala-ala jepun sebab takada katil...still untuk jimatkan ruang...hotel ni ada lebih 10 bilik rasanya tapi disebabkan ruang yang terhad pengurusan buat macam ni kot...





Ini pulak budak berdua yang sangat exited tu...siap dah bancuh susu untuk diorang....mood tido hotel....sejuk je...oh ya....air con dia centralised tau...means kalo nak sejuk @ kurang sejuk kena bagitau diorang baru boleh adjust...bilik kitaorang harga RM65...actually RM70 tapi siapa yang kena gomen dia bagi kurang RM5...bolehlah...






Ruang untuk tengok TV...ada satu sofa & telah dikonker oleh budak ni...ayat yang paling saya tak tahan bila cerita pasal nak tido hotel ni...bila saya kata nantilah saya fikirkan ...si Haikal ni kata...Ibu cepat fikir haikal dah teruja sangat nak tido hotel ni...perkataan teruja keluar dari mulut dia...bilalah dia fikir ayat tu entah...senyum saya...ada je anak-anak ni nak ambil hati ibu untuk setuju dengan permintaan diorang kan...




Inilah bilik mandi kami...hehehhe...muat sorang je pada satu masa & memang sangat jimat space...tapi yang agak tak bestnya jamban adalah di luar...bilik air ni untuk mandi sahaja...TV pun takde...kena tengok kat luar ye....




Pandangan bilik air dari pintu masuk...pintu kat hotel ni jenis yang macam kat rumah jepun tu....yang tolak & tarik tu...kira kalo sapa yang rajin layan cerita korea tu tahulah macam mana rupanya...




Siap bukak baju punya exited kot....




Ruang santai untuk makan & minum...




Tengah orang dok sibuk siap itu ini sempat je dia memunggah handbag saya...




Ruang hotel ni berbentuk seperti huruf V...tengoklah...V dekat hujung & membesar ke depan...dekat hujung tu ada surau...ruang ni jugak boleh digunakan untuk short meeting...boleh memuatkan 30pax pada satu masa...





Hasya yang takde mood tapi disuruh bergambar...hahahaha







Pose maut dari Haikal...
Next time bolehlah try hotel lain pulak...Plan yang mengejut & tak sangka-sangka je...walau macam mana pun saya lebih suka hotel yang toilet & TV di dalam bilik...lebih privasi...bagi saya lah...tak suka share sebab tujuan dok hotel kan nak privasi...heheheh...jadilah untuk bagi budak-budak tu pengalaman dok hotel kan....









26 October 2012

Jom Tido Hotel

Ada banyak yang saya nak ceritakan....salah satu darinya...malam ni saya tido hotel dengan anak-anak...Ceritanya saya bawak diorang ni jalan ke Terminal Bas baru yang berdekatan dengan rumah saya ni...nanti saya updated...dekat sini ada transit a.k.a. hotel bajet...saya singgah untuk survey apa yang best tentang transit ni...and anak-anak sangat teruja untuk tido kat sini...kiranya keputusan saya buat secara tiba-tiba untuk bawak diorang merasa tido kat hotel...walaupun hotel biasa je at least nak bagi diorang merasa @ kata orang Perak...tak perak...hehehe...so...selamat malam semua...esok saya updated lagi...anak kecik nak tido dah....




p/s - tak dapat lagi no phone IntaNBerliaN.....hajat di hati nak melawat dia...

25 October 2012

<<< selamat hari raya aidiladha >>>



Selamat menyambut Hari Raya Aidiladha kepada semua rakan-rakan bloggers...minta ampun & maaf kalau ada sesiapa yang pernah terasa hati dengan saya samada sengaja @ tak sengaja..tapi saya memang tak pernah sengajakan kalau ada yang terasa tu ye...hehehe...tadi pergi pasar kejap...sangat kejap ye...beli daun kelapa nak buat ketupat...jemputlah datang ke rumah ye...

Tengah hari ni tak tau la dapat balik half day ke tidak...sebab boss besar tak bagi keizinan lagi...tapi boss kecik cakap tak boleh...huhuhu...

Banyak ke yang buat korban tahun ni...saya tak ada kesempatan lagi nak buat korban...Tengoklah kalau ada rezeki lebih tahun depan & panjang umur...

Kejap-kejap lagi saya jalan rumah korang...daaa...... :D

24 October 2012

CPUV Campaigns yang saya ada




Thank Q Nuffnang untuk ini....semoga saya 
boleh dapat lebih sikit kali ini...
( nak lebih apa hapdet pun jarang....hehehe )

23 October 2012

Indahnya Instagram





Mesti korang dah biasa dengar pasal Instagram ni kan...pada saya ini benda @ pengalaman baru bagi saya...baru nak ada handphone canggih sikit...yang orang panggil smartphone..itu pun yang paling biasa & bersyukur sangat dapat memakainya...masalah saya dengan Instagram ni...bila masuk ada keluar sama ada nak sign in @ log in...dua-dua saya dah try tak mahu pun log in nya...berkali-kali dah try sampai rasa macam payahnya benda ni...Instagram ni kan dikaitkan dengan  ' A Beautiful Way To Share Your World '...Tapi saya tak dapat nak share apa yang beautiful sangat tu dengan Instagram ni...kalaulah ada sesiapa yang sudi nak share dengan saya info ni...


Di kesempatan ini nak ucapkan tahniah buat Ina (IntaNBerliaN) dah selamat lahirkan baby kedua...means adik Alisha....Tahniah kepada Ina & Husband..tak lupa pada Alisha jugak dah jadi kakak ye sayang... :D








10 October 2012

~ Berat saya turun 10 kg ~



Selamat Pagi @ Good Morning semua...pagi ni bukak blog dengan harapan nak menghapdet....macam mana nak mula ek...terus jela...lepas raya ni..kira masa akhir bulan Ogos aritu saya ada timbang berat badan....turun 7 kg....haa....banyak tak...rasa macam terkezut sangat...biar betul...ke timbang ni rosak...untuk meyakinkan saya...saya pun timbang berat dekat semua timbang yang ada dalam Mydin tu....ye memang sahih turun 7kg...ingatkan sebab puasa turun sampai banyak tu...memang ada rasa happy sangat tau...tapi tetiba terfikir kalo kita kena kencing manis pun turun berat badan mendadak kan...aduh takut la pulak muda-muda dah ada kencing manis...mudalah sangat ye...kata bapak sedara saya kalo dah makan ubat kencing manis tu baru berat turun..yang penting emak dah bising suruh pergi check...selit sikit rasa risau kalo mengandung lagi...hahahha....actually badan saya pun ada rasa kurang sihat...lenguh & kerap sakit kepala....seminggu lepas tu saya saja timbang lagi & turun sekilo lagi....masa ni dah memang sangat risau pulak...saya takde pulak berdiet kenapa beria turun berat ni...lastly saya pergi klinik....bila dah bagitau simptom yang saya alami kat doctor tu....dia kata dia suspek saya kena Thyroid....losing weight yang banyak secara tiba-tiba tu bukan sebab kencing manis rupanya.....lupa pulak degupan jantung saya jadi sangat laju...bila baring & tekap telingan dekat bantal...sampai boleh dengar denyutan tu...so...doctor buat ECG..memang sah takde penyakit jantung....ambil test air kencing & sah tak mengandung & takde kencing manis...darah tinggi pun takde...tangan bila ditegakkan ke depan akan sedikit mengeletar....susah nak tidur....so..ambil darah & tunggu result.....

Dua hari lepas tu ambil keputusan darah....sangat sahih ada Thyroid & tinggi bacaannya...doctor pun On kan ubat selama sebulan untuk saya...lepas tu nanti kita akan tengok result berkesan @ tidak ubatnya....minggu lepas pulak saya demam seminggu...tak taulah ada effect dengan ubat ke...sebab kata member saya adik dia tak sesuai dengan ubat Thyroid & minta tukar ubat lain....saya nak tengok dulu seminggu dua ni macam mana...kalo demam lagi mungkin saya akan jumpa doctor balik...jadi sekarang ni di saat saya taip entry ni...berat saya dah kurang 10 kg....lepas ni saya akan share lagi info tentang Thyroid ni....itulah salah satu punca saya tak menghapdet & berjalan ke rumah korang....panjang pulak entry kali ni kan....hehehe... :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...