Followers

17 August 2012

ucapan selamat hari raya kepada semua






Memandangkan hari ni last kerja maka saya ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat hari raya kepada semua rakan-rakan bloggers & rakan-rakan yang bukan bloggers...Exited kan semua...ada yang dah start cuti pun..saya giliran sebelum raya untuk cuti tahun ni tapi tak ambil cuti sebab kita raya kan hari Ahad kalo jadi...so tak payah membazir sanagt sebab cuti pun bukan banyak sangat yang tinggal...hehehe....so apa juadah hari raya tahun ni....



Adakah lemang...


dan rendang...


ketupat pun sedap juga...


biskut raya mesti banyak juga kan...

Kepada semua berhati-hati di jalan raya juga...
biar selamat sampai ke destinasi...
so kita jumpa selepas raya okay...
maaf zahir & batin...
nak duit raya tak???


jemputlah datang ke rumah...
no 33 hala taman meru 4, taman meru 2B,
30020 Ipoh, Perak..

selamat bercuti kawan-kawan... :D


16 August 2012

sudah hari khamis pun.....




Hari ni dah hari khamis...bermakna kata tinggal 2 hari lagi je yang kita kena tempuh sebelum berhari raya pada hari ahad ini...InsyAllah....rasa-rasanya semua persiapan mesti dah siap kan...kalo ada yang belum pun mungkin sikit-sikit je lagi yang nak kena touch up....macam saya baju raya anak dah siap masuk bag...hehehe...baju raya jela...baju pakai harian belum sentuh lagi...penyegan betoi..nanti bila dah hari jumaat mulalah kelam kabut kan......huhuhuhu....biskut raya & kerepek dah habis borong ke....saya beli ala kadar  yang penting jangan membazir...lama dah tak online...2 hari lepas saya MC sebab terjatuh & pinggang sakit...siap kena cucuk la bila pergi klinik...paling tak sangka sebab dapat menang GA Craft n Crochet....tak sangka sungguh...hehehe...tima kasih Kak Tiha....jadinya selamat berbuka puasa dulu untuk hari ini....esok last kerja kan sebelum raya...aduhai tak sabarnya..... :D belum lagi nak buat ucapan kat sini....karang-karang kita buat ucapan....


03 August 2012

kawan-kawan vs kad raya

Pagi-pagi ni buka blog jalan - jalan rumah kengkawan... tetiba bila sampai rumah BukanSayaDisini rasa best pulak dengan idea dia nak bagi kad raya dekat rakan-rakan yang rajin jenguk dia...so saya pun nak tiru macam dia...saya pun nak bagi kad raya kepada rakan-rakan yang rajin jengah saya....untuk bloggers yang bertuah seperti kat bawah ni...sila emailkan address ya....




termasuk la BukanSayaDisini...  :D

renung-renungkanlah





Janganlah disebabkan satu kesilapan & kesalahan seseorang tu dihukum sehingga akhir hayatnya & janganlah kita asyik mengungkit kesalahan yang dilakukannya...denagn berbuat begitu kita juga asyik melakukan kesalahan...

02 August 2012

sembang kosong tapi takde suara hanya boleh baca

Tajuk entry memang hot tapi isinya simple je...inilah penangan orang yang letih berpuasa...heheheh...Dah tengah hari bermakna dah setengah hari la berpuasa untuk hari ini...tengah hari ni tak pergi mana-mana pun...dok pejabat je...letih nak keluar karang dahaga pulak...hahaha...macam budak-budak...sambil BW sikit-sikit sambil jugak menulis kad raya kepada yang bertuah...dah 2 minggu puasa ni ramai lagi tak yang masih penuh puasanya....ha...ha...jangan tipu...kalo ada reason macam orang pempuan takpelah...jangan saja ponteng puasa tau.....so...pikir-pikir nak masak apa untuk berbuka malam ni ye....


01 August 2012

seronok diorang ni bermandi manda





Ini cerita mandi kolam...actually dah ada dah kolam besar ni tapi masa mengemas dah tersorok...tak ingat langsung saya letak kat mana..jenuh mencari last-last bila diorang bising nak mandi kolam jugak...saya pun belilah kolam baru ni...kolam Ben 10 lagi...




Inilah budak-budak yang sibuk nak mandi kolam ni...
si kecik tu pun bukan main jugak...




Tengoklah tu...langsung takde rasa cuak...






Syakira Husna








Sofiya Hasya yang paling agresif kalo jumpa air ni...
simbah sana sini...habis si adik tersedak air...




4 orang budak sedang mandi kolam...
3 anak dara & seorang teruna...hahahaha




Kebetulan anak sedara saya pun ada...Zara Alisya..
so..join sekali...mula -mula merajuk dengan abahnya...puas pujuk baru nak masuk kolam mandi sekali...



Syakira Husna yang begitu teruja sampai 
tak nak keluar dari kolam ni...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...