HOME ANAK-ANAK LUAHAN RASA TAJUK TAJUK CONTEST

31 July 2012

24 July 2012

gelagat si Husna...

2:17 PM 10 Comments



Bawak Syakira jalan-jalan...dia memang tak banyak karenah sangat..tambah lagi sekarang dah pandai jalan lagi senang nak angkut merata...tengok bantal busuk tu...memang tak boleh berenggang...



Hobi kedua isap jari...sebelah tangan ke mulut..
sebelah lagi pegang bantal busuk...
Syakira memang tak hisap puting dari kecik...
tak macam Haikal & Hasya..
tapi dia memang isap jari..
orang kata budak hisap jari ni baik...
memang baik pun anak ibu sorang ni cuma sekarang dah pandai memunggah pulak... :D


belanja makan kfc sempena bezday

10:02 AM 11 Comments


Alahai malunya dia...budak sorang ni memang susah betoi nak snap gambar dia...kadang-kadang geram je dibuatnya...ni masa dekat kfc minggu lepas masa sambut bezday Syakir Haikal & Sofiya Hasya...




Budak ini memang suka bergambar...
macam-macam pose ada...




Sofiya pulak tak nak bergambar..apa taknya dia bagi tumpah segelas milo ais kat situ...abis lah baju & seluar dia...tu yang sentap tak nak bergambar tu...



Si kecik Syakira Husna yang susah nak bergambar...
teka dia tengah buat apa tu...hahahaha

22 July 2012

21 July 2012

SALAM RAMADHAN

12:02 PM 18 Comments


Selamat menyambut Ramadhan yang mulia kepada semua yang mengenali saya especially rakan-rakan bloggers yang amat disayangi...selamat berpuasa & mendapat keberkatan hendaknya....so...di kala ini mesti dah ramai yang dok planning nak masak apa @ nak terjah Bazaar Ramadhan je petang ni....apa pun jangan lupakan saya ek....



Sambil-sambil tu mai kita refresh balik niat berpuasa di bulan Ramadhan yang mulia ini...



Niat puasa esok hari kita kena baca hari-hari...tapi kalau kita baca niat puasa sebulan maknanya kalau kita terlepas sahur & tersedar masa hari dah subuh kita tetap boleh puasa macam biasa...sila betulkan saya kalau info saya ni salah okay...

Apapun Selamat Berpuasa semua..... :D


syakira husna vs durian

9:33 AM 12 Comments



Gambar ni dah lama snap... cumanya saya je yang tidak berkesempatan nak updated... mungkin 2 minggu  lepas kot ada beli durian ni pasal mak teringin nak makan.... saya tak makan durian ni.... kalo buat kuah mungkin makan sket... tapi anak-anak saya memang galakkan... biar diorang makan je semua jenis buah-buahan yang ada kat dunia ni... nak-nak lagi Raja Buah takkan tak makan kan..... so... inilah si kecik Syakira ni dok makan durian...berselemoih....




Sambil makan dok bersih tangan...mana nak maunya dah melekat-lekat dengan durian tu....




Bila dah rasa kenyang sikit kot...
mula la dia nak main pulak...
Part ini saya terus bangun angkut dia ke singki untuk basuh tangan  & mulut....sudah...cukup sudah....
moralnya cuma nak dedahkan Syakira dengan buah-buahan tempatan a.k.a Raja Buah je...sebab Syakira dalam proses pembelajaran untuk mengenal kehidupan..hahaha



17 July 2012

13 July 2012

~ kecik lagi dah pandai nak ada handphone sendiri ~

10:00 AM 9 Comments

 


Selamat hari Jumaat..Penghulu segala hari... makan apa untuk breakfast hari ini... saya baru sudah makan nasi beriani... sungguh berani hari ini... hehehe.... Jom kita cerita pasal anak dara kecik ni pulak... pose dengan handphone.... itulah kejadian Allah kan... Syakira kalo dapat handphone ke.... remote control ke.... yang bentuk ala-ala handphone tu... otomatik bawak ke telinga...... pandai sangat... macam tau je kegunaan handphone tu...




Tergelak-gelak...



apa tengok-tengok...jeles la tu kita ada handphone...  :D



Susah betoi nak snap gambar dia dengan perfect...
selalu kena curi-curi tangkap & gambar mesti bergoyang punya...




Sambung telefon dengan membincangkan perkara yang serius....




Salah nombor la pulak...jap nak check dulu....



Baru betoi...jom sambung cerita.....
kaki pulak gatal....


seronok tengok keletah anak-anak membesar kan....





membeli belah di blogshop crochet

8:32 AM 9 Comments




Jeng...Jeng...Jeng...
nampak tak Pos Laju ni....
ni bukan hadiah tau...
inilah barang-barang yang saya beli 




Siap bungkus dalam kertas pembalut
 yang kiut ni lagi...




Tadaa...inilah yang saya beli...ini pun dah lama tau cuma baru sekarang berkesempatan nak buat entry...buat kenang-kenangan.....best...

jom singgah Craft n Crochet

12 July 2012

syakir haikal & ice scream

11:57 AM 8 Comments




Ini cerita Syakir Haikal pulak...biasalah kalo blog emak-emak ni mesti cerita pasal anak-anak kan... hahaha... nak cerita boyfriend dah tak mandang... nak ceta pasal laki je.. karang orang kata orang pun ada laki jugak... so.. ceritalah pasal perilaku anak-anak... boley dijadikan kenangan jugak... balik je sekolah mesti kena bawak pergi kedai ke @ at least nak kena beli something la... so... saya pun nak beli barang dapur sikit & ajak la dia ke MYDIN.... dia nak Ice Cream... kalo ikutkan Haikal ni bukan tahan sangat makan ice cream.. tapi dah kata budak kan.. kadang-kadang bagi jugak... kesian tengok....



sila abaikan kaki ibu Haikal tu ye...   :D

Satu scoope ice cream coklat dengan sos strawberry & honey star - RM4.50 sangat tak tahan dengan harganya...ini beli satu je & suruh dia habiskan dekat rumah..adik tak payah sebab baru semalam tu adik dah makan ice cream..tak nak la terlalu mengalakkan sangat pulak kan...






Pose dulu sebelum makan Ice Cream....



manisnya anak ibu sorang ni...

8:52 AM 16 Comments


Selamat pagi semua...salam hari khamis....sunat untuk memotong kuku pada hari ini...dan banyak lagi perkara sunat lain yang boleh dilakukan....harini nak share cerita anak dara sorang ni....pic ni pun dah berkurun snap...rasa masa cuti sekolah aritu...kan ramai orang buat kenduri kan...so tengah siap-siap tu si Sofiya Hasya ni cakap..ibu, nak pakai tudung nak ibu beli tu...Actually tudung ni saya beli masa raya tahun lepas...ada la sekali dua dia pakai...saya okay je...perlahan-lahan ajar....dia nak pakai kita bagi pakai...biar kerelaan tu datang dari diri dia..ye tak....


Bila dah pakai tudung tu mulalah nak pose...
saya pun memang nak ambil gambar dia supaya boleh diabadikan dalam blog ini....



Lenggang Kangkung mak limah....

Korang breakfast apa pagi ni...saya tak ada member nak keluar la..semua orang dah bawa bekal hari ni...


10 July 2012

09 July 2012

baju baru sofiya hasya

2:02 PM 12 Comments




Baju ni dihadiahkan oleh adik & adik ipar saya masa diorang balik bercuti dari kelantan minggu lepas... setiap sorang anak saya dapat baju baru... hehehe... untung ibunya.... Sofiya bila dapat je terus nak try.. tambah-tambah bila adik saya suruh try..... lepas tu bila saya offer nak snap gambar lagi-lagi la dia berposing sakan....




Tengok la aksi-aksi dia ni....tangan dekat pipi....




Tangan dekat dagu....





Aksi ala-ala mengoda...hahaha




Senyum sejemput....sambil kaki bersilang....




Ni pulak aksi nak duduk bila pergi rumah bakal mak mertua....kikikikik...



Ni gambar last... dah tak larat pose lagi.... tu yang dah kendur sikit tu... Oh ya.... pose-pose ini diajar oleh abang... Syakir Haikal.... si adik ikut jek.... asal boleh bergambar gitu.... siap tak nak bukak baju ni sampai ke sudah...apahei nya... so saya kata baju ni angah beli untuk raya... nanti tak cantik la kalo dah pakai dulu lama-lama.... baru boleh tanggal.... nampak tak kelainan Sofiya.... rambut dia dah pendek..... nanti saya updated cerita saya memotong rambut dia pulak.......





bukan lagi monday blues

9:07 AM 7 Comments

Selamat hari Isnin...hari ini tak nak monday blues lagi...nanti ada yang cakap asal online je yana ni mesti monday blues....hahahah...so...pagi-pagi ni nak tanya semua dah breakfast ke...saya kejap lagi nak turun kantin sat...perut dah berbuny-bunyi....nak inform kat sini semua gift untuk Mini GA yang lepas telah pun diposkan pada hari Khamis yang lepas....sooo sorry sebab lambat...saya ni memang bermacam-macam benda nak dibuat...kalah en. menteri...hehehe...last but not least terima kasih banyak-banyak kepada semua yang sudi support saya ye....jangan lupa kerja rajin-rajin pagi ni ye...