HOME ANAK-ANAK LUAHAN RASA TAJUK TAJUK CONTEST

31 May 2012

geram pulak rasa hari ini....

2:22 PM 11 Comments
Baru je berjanji nak update selalu dah busy yang tak henggat pulak..mai nak story sikit...kerja yang dok tengah buat  ni nak kena 2 orang boss sign...dah tu diorang pakat-pakat cuti...yang kita ni jenuh nak siapkan sorang dah tu nak pikir sapa pulak nak ganti sign... aduhai... bayangkanlah...setiap orang kena ada dua salinan...yang ada lebih kurang 300 orang...yang baru siap 150++ kot... nak hantar pulak hari selasa ni...mana dengan nak cop lagi...nak photostat lagi....geram...geramm....rasa macam nak naik hangin dah...tu yang tak fedulik updated sikit untuk curahkan rasa hati...kata anggap blog macam diari kan...heheheh...so..korang makan apa tengah hari ni...jangan lupakan saya okay..terpaksa sambung kerja balik...karang-karang kita story lagi kalo hangin dalam badan masih tak kurang...hahahha  :D




30 May 2012

hepi wednesday...

9:13 AM 5 Comments
Selamat Pagi Rabu...pagi ni hujan & sejuk sangat kat Ipoh...kalo kat rumah ni mesti dok berlengkor lagi...hahaha...tapi dah kerja kenalah teruskan....korang dah breakfast....saya baru lepas makan nasi goreng & nescafe 'o' ais...sejuk-sejuk pun nak minum ais jugak...hehehhe :D

28 May 2012

~ hari sukan syakir haikal - haikal sport's day ~

8:03 AM 7 Comments




Gambar dalam kereta..masa sampai dekat padang...tak tidur dia malam tu pasal risau lambat bangun...pagi hari sukan tu pun bangun punyalah awal..agaknya dalm pukul 5 lebih kot...dalam 6 lebih tu dengar dia nangis...hekhek...takut terlambat pergi hari sukan nanti cikgu marah...aduhai....bila time sampai ni kami yang paling awal..cikgu-cikgi pun dok tengah decorate padang..hahaha itulah karenah Syakir Haikal




Sebab masih awal so suruh dia posing dalam kereta dulu...




Inilah khemah parents & jemputan




Posing dekat padang pulak...
Syakir Haikal yang sangat sporting...




Inilah kasut baru untuk Sport's Day Syakir Haikal....








Time ni kena kawat masuk perbarisan...
tu dia Syakir Haikal...



Tahun lepas rumah merah...tahun ni rumah biru pulak...









Warm Up senamrobik...





tarian rancak...







Rasa berbangga jugak pasal Dato' Seri Ahmad Husni Hanadzlah ( Menteri Kewangan II ) sanggup menghadirkan diri merasmikan Hari Sukan pada kali ini...







Bagi ucapan semangat untuk Tadika Intelek...







Bergambar bersama Menteri..orang ramai pun tak lepaskan peluang bergambar secara personel dengan Dato' Seri...




Entah macam mana abah saya & Sofiya Hasya boleh terselit kat situ...abah saya memang kenal dengan Dato' Seri sejak beliau belum menjadi Menteri lagi..



Bergambar dengan budak-budak rumah biru...




Sukan bermula...berduet dengan Auni....







cepat....cepat.....



Ini permainan kedua...setiap umur ada dua games...untuk umur 6 tahun dua games ni la yang diorang main...









Inilah budak pengacau...nak belon la dia...
nak ice blended la dia....
tengoklah belon dia dah leper..
kejap je dia belasah habis....





Nur Sofiya Hasya...

tahun ni rumah biru dapat tempat kedua...
Syakir Haikal dapat dua biji bekas makanan...

27 May 2012

Feminin VS Elite

5:56 PM 4 Comments




Untukmu





Kini


Layan lagu masa muda-muda dulu...
kumpulan Feminin memang top masa tu...
seksi pulak tu...hehehe....
masa muda-muda kan..tapi okaylah antara kumpulan perempuan pertama yang mengukir nama & sangat dikenali...





Ada Sesuatu Dalam Dirimu

Lepas tu muncul pula kumpulan ELITE..
pun sangat meletup kan..heheh...
glamer jugak diorang ni...masa tu semua single kan..
badan pun cutting cun je...




Manisnya Senyumanmu




Jom layan kenangan lama...

KARNIVAL MESRA JIRAN ANJURAN KRT TAMAN MERU 2B

11:43 AM 67 Comments



29 April 2012 yang lepas ada karnival dekat kawasan rumah saya anjuran Rukun Tetangga Taman Meru 2B...macam-macam aktiviti ada dianjurkan untuk penduduk kawasan ini beramah mesra & mengeratkan lagi silaturahim...




Ada pertandingan Karaoke...




Saya sempat jenguk sekejap dengan budak berdua tu...Syakir, Sofiya & abah saya...




Disini tempat pendaftaran untuk semua aktiviti kepada sesiapa yang berminat nak join




Ini pulak pertandingan buat manisan @ pencuci mulut yang berasaskan agar-agar @ puding...







Ini antara yang menarik minat saya....
DOLLY DELITE...pepel lagi kalernya...
rasa sayang nak makan...




Yang ini pun nampak menarik...tak sangka kreatif jugak penduduk Taman Meru 2B ni kan...




Ini pulak gubahan hantaran...





Kapal layar...




Buah-buahan





Nampak macam singgahsana..yeke...





Yang ini agak menarik minat saya....
bunga besar dua kuntum...
kaler pun cantik & terang...





Ini pulak memasak Ikan taucu..
tak kiralah bagaimana rasa & 
guna ikan apa asalkan masak Taucu...


notes - Lupa nak bagitahu abah saya menang karaoke lagu-lagu lama tempat ketiga..hadiahnya saya ada snap tapi tak upload pulak kat sini...cayalah abah..:D

24 May 2012

23 May 2012

~ KAKI KOMEN TINTA HATIKU ~

9:54 PM 10 Comments



Kali ni nak share sikit tentang pengomen tegar 
blog yang tak seberapanya ini...kat atas ni antara pengomen masa mula-mula saya melibatkan diri dalam dunia blogging ni...masa tahun 2009...kebanyakan daripada mereka dah tak aktif dah pun sekarang ni...at least diorang la antara pemberi semangat kepada saya di awal penglibatan saya...



Ini pulak rekod untuk tahun 2010...
masa ni tengah suam-suam kuku...
baru mengenali Mr Nuffy....baru tahu edit blog sikit-sikit...ramai antara diorang ni pun dah tak dengar khabar berita...sedey kan...



Tahun 2011 ni dah expert sikit...
ceh ayat berlagak...
maksudnya dah tahu a lot tentang blogging ni la...
dah tahu banyak gadget...
dah pandai join GA and sebagainya....
Mereka-mereka inilah yang masih stay dengan saya 
sehingga di saat entry ini ditaip...
amyna,mummy ayu,eita & ramai lagi....
TQ guys for being here for me...hehehe...
and of course for support me...



See...rekod tahun 2012...
tahun ni baru start kenal dengan 
9n0L4kak fieda & yang lain-lain lagi...
diorang sangat supportive....
i loike....
pantang je ada entry mesti diorang datang komen...
TQ dear...

korang semua best !!!!!!!!!





SEGMEN 2 : 6 PERKARA TENTANG SAYA

9:04 PM 21 Comments


Jom join Segmen Kina

TARIKH TUTUP

mulai 11.30 malam 13/05/2012 hingga 13/06/2012
( mungkin akan dipendek @ panjangkan )

6 perkara tentang saya????? apa ye.....

1. saya sangat baik hati...hahah..bukan nak bangga diri tapi saya memang tak boleh tengok orang susah...

2. dah jenuh try nak berdiet tak mahu-mahu lagi kurusnya...sekarang ni sangat chubby okay...

3. saya sangat romantik....hahah malunya...

4. saya suka makan sukun..mabeles...

5. saya suka tengok wayang...sangat suka okay...walaupun dah beranak pinak tetap sangat suka...

6. suka tengok cerita hindustan...korea pun layan.....

itu jela...selamat berkenalan dengan saya....:D